AEG CX7-1-30IW steelstofzuiger

AEG CX7-1-30IW steelstofzuigerAEG CX7-1-30IW steelstofzuiger | AEG is één van de meest gerenommeerde merken op het gebied van consumentenelektronica. Dit bedrijf produceert diverse elektronica die je kunnen ondersteunen binnen je huis. Goede voorbeelden hiervan zijn wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers en vaatwassers. Ook robotstofzuigers en steelstofzuigers zijn terug te vinden in het assortiment van dit merk. Van nature bezitten deze soort stofzuigers een aantal voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld draadloos en maken geen gebruik van een opvangzak. Hierdoor is het gebruik ervan veel aangenamer in vergelijking met stofzuigers met draad. Het basismodel steelstofzuiger binnen het assortiment van AEG is de AEG CX7-1-30IW. Hieronder kun je alles lezen over deze draadloze steelstofzuiger en of dit basismodel de moeite waard is.

AEG CX7-1-30IW overzicht

Al voor een prijs van 109 euro kan deze goedkope steelstofzuiger van jou zijn. Dit is natuurlijk een zeer lage prijs, waardoor de AEG CX7-1-30IW een zeer aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkt budget. In alle opzichten is deze AEG steelstofzuiger een basismodel. Basismodellen staan bekend om hun beperkte functies. Dit geldt ook voor de AEG CX7-1-30IW. Toch zijn er eigenschappen die deze steel stofzuiger een streepje voor geeft op vergelijkbare modellen. Zo kan de accu 30 minuten mee op de normale stand, wat prima is voor een basismodel. Daarnaast kan deze snoerloze stofzuiger goed omgaan met kwetsbare houten vloeren.

In de doos

 • AEG CX7-1-30IW
 • Handleiding
 • Oplader

Installatie van de AEG CX7-1-30IW

In de doos van de AEG CX7-1-30IW vind je weinig accessoires en opzetstukjes. Dit scheelt, want dit betekent dat je weinig hoeft te installeren. De grootste uitdaging is de draadloze stofzuiger in elkaar zetten. Mocht je er niet uit komen, kun je altijd nog gebruik maken van de handleiding. Deze is in de doos te vinden. Aan de hand van teksten en illustraties heb je binnen een mum van tijd deze steel stofzuiger in elkaar gezet.

Technische specificaties

 • Bediening: handmatig
 • Wendbaarheid: uitstekend
 • Geschikt voor: houten vloeren
 • Gemiddelde batterijduur: 30 minuten
 • Afmetingen (H x B x L): 114,5 x 26,5 x 14,5 cm
 • Gewicht: 2,32 kg
 • Geluidsniveau: 79 dB
 • Type opvang: zonder zak
 • Type uitblaasfilter: microfilter
 • Kleur: witl
 • Materiaal: kunststof

Voordelen van de AEG CX7-1-30IW

Ten eerste valt op dat dit basismodel een genot is om te gebruiken. De wendbaarheid is uitstekend, wat het gebruikerscomfort vergroot. Hierdoor wordt stofzuigen een minder zware klus en kun je makkelijker plekken bereiken die je met een normale stofzuiger minder goed zou kunnen bereiken. Door het lichte gewicht is deze accu steelstofzuiger eenvoudiger te tillen en beter op te bergen in vergelijking met andere modellen. Tevens vallen de zachte wielen en borstels op, waardoor de AEG CX7-1-30IW goed om kan gaan met kwetsbare houten vloeren. Ook de accu is, voor een basismodel, prima. Deze kan 30 minuten aan één stuk door, waarna deze 4 uur nodig heeft om opgeladen te zijn.

Nadelen van de AEG CX7-1-30IW

Omdat je hier te maken hebt met een basismodel, mis je vele functies. Ook qua opzetstukjes en accessoires stelt de AEG teleur. Hierdoor mis je een mate van flexibiliteit die andere modellen je wel kunnen geven. Daarnaast valt deze steel stofzuiger in negatieve zin op door het harde geluid dat het produceert (79 dB).

Conclusie

De AEG CX7-1-30IW is een echt basismodel. Je mist dus een hoop functies en opzetstukjes. Wel levert deze draadloze steelstofzuiger je een schoon resultaat op. Dit komt onder meer door de hoge wendbaarheid, die het gebruikscomfort verbetert. Tevens beschikt dit basismodel over een prima accu. Voor een lage prijs beschik je over een AEG stofzuiger dat zijn primaire functie naar behoren uitvoert.