AEG steelstofzuigers

AEG is een van origine Duits bedrijf met meerdere steelstofzuigers in het assortiment. Hierbij gaat het zowel om basismodellen als om steelstofzuigers van topkwaliteit. Al vanaf 100 euro kun je een AEG steelstofzuiger van dit merk in huis hebben. De duurste variant binnen het assortiment kost zo’n 650 euro. Het schoonmaakresultaat wordt universeel gewaardeerd door gebruikers, voor welke variant je ook kiest. Daarnaast zijn alle modellen geschikt voor mensen met allergieën en mensen die huisdieren bezitten, hoe stug het haar van het huisdier ook is. Hieronder kun je meer lezen over de snoerloze stofzuigers van AEG. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de diverse draadloze steelstofzuigers die in het assortiment van dit merk te vinden zijn.

Over AEG

AEG is een Duitse producent die gespecialiseerd is in diverse vormen van elektronica. Hierbij ligt de nadruk vooral op witgoed en diverse apparaten voor in de keuken. Het bedrijf bestaat al sinds de 19e eeuw houdt het niet voor niets al eeuwen vol te midden van moordende concurrentie. De fabrikant staat dan ook bekend om zijn assortiment vol producten van een hoge kwaliteit (waaronder ook AEG robotstofzuigers en AEG kruimelzuigers). In het begin van het bestaan van dit Duitse bedrijf werd er gefocust op diverse soorten techniek, zelfs vliegtuigmotoren. Later kwam de focus meer te liggen op elektronica die het leven van de consument gemakkelijker maakt. De diverse draadloze steelstofzuigers die in het assortiment van dit merk te vinden zijn, zijn hier een goed voorbeeld van.

Kenmerkend voor een AEG steelstofzuiger

AEG steelstofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten, van de basisklasse en middenklasse tot aan de topklasse steelstofzuigers. Over de gehele linie is het schoonmaakresultaat goed, waarbij de duurdere varianten veelal excelleren op dit vlak. Daarnaast valt een AEG steelstofzuiger op omdat deze goed om kan gaan met kwetsbare vloeren. Als je last hebt van allergieën of een huisdier dat veel stug haar verliest, is een steel stofzuiger van AEG tevens een goede keuze. Wel moet gesteld worden dat de snoerloze stofzuigers relatief veel geluid maken, maar dit geldt ook voor een hoop andere steel stofzuigers. Ook zijn de steelstofzuigers van AEG veelal zwaarder dan gemiddeld. Waar een gemiddelde accu stofzuiger tussen de 2,5 à 3 kg weegt, weegt een AEG steelstofzuiger al gauw meer dan 4 kg.

AEG steelstofzuiger overzicht

AEG produceert diverse soorten snoerloze stofzuigers, van basismodellen tot aan modellen met vele functies en meer mogelijkheden. Waar vele merken qua prijs tussen de 150 en 300 euro blijven steken, variëren de prijzen in het assortiment van zo’n 110 euro tot aan bijna 700 euro. Een aantal modellen zijn de onder andere de AEG QX8-1-45CR en de AEG FX9-1-4ST draadloze steelstofzuiger. Voor ieder budget is er dus wat te vinden bij dit Duitse merk. Verwonderlijk is het dan ook niet dat de fabrikant al jaren één van de populairste keuzes op het gebied van steelstofzuigers is. Hieronder worden het basismodel en het topklasse model in meer detail besproken. Dit geeft een goed beeld van het assortiment van dit merk. Wil je iets meer functies dan een basismodel maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je het beste een middenklasse variant draadloze steelstofzuiger kopen.

Basismodel: AEG CX7-1-30IW

AEG, net als alle andere grote merken op dit vlak, is zo populair geworden omdat zelfs de goedkoopste variant een goed schoonmaakresultaat oplevert. Zo kunnen gebruikers meteen zien wat de drempel is. Als je bodem een goed schoonmaakresultaat is, houdt dit in dat duurdere varianten alleen nog maar beter zijn qua schoonmaakresultaat. En dat is wat klanten willen zien. De AEG CX7-1-30IW is hier een goed voorbeeld van. Zonder zak maak je houten vloeren binnen no time prima schoon.

Afwerking en mogelijkheden van de AEG steelstofzuiger

Wat meteen opvalt aan de goedkope steelstofzuiger is het feit dat deze voorzien is van zachte wielen en zachte borstels. Dit stelt het apparaat in staat om de meest kwetsbare houten vloeren optimaal schoon te maken. Stofzuigerzakken horen tot het verleden, zonder zak vangt deze draadloze stofzuiger het stof voor je op. Inbegrepen bij de AEG CX7-1-30IW zit een kruimeldief die je in staat stelt om kleine restjes in een handomdraai op te zuigen. Zo hoef je niet elke keer de grotere steel stofzuiger tevoorschijn te halen als er iets geknoeid is.

Bediening en gebruik van de snoerloze stofzuiger

De AEG CX7 -1-30IW is een uiterst wendbare accu stofzuiger die eenvoudig te gebruiken is. Deze stofzuiger is snoerloos en maakt gebruik van een accu die je in staat stelt om zo’n 30 minuten aan één stuk te stofzuigen. Deze accu heeft een oplaadtijd van ongeveer 4 uur. Moet je andere ondergronden schoonmaken dan houten vloeren, bijvoorbeeld kleden of tapijten? In dat geval kun je gebruik maken van de turbostand om deze beter schoon te kunnen maken. Hierdoor gaat je accu van de snoerloze stofzuiger wel sneller leeg.

Belangrijkste kenmerken van de AEG CX7-1-30IW

  • Geluidsniveau: 79 dB
  • Gemiddelde accuduur: 30 minuten
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: goed
  • Uitblaasfilter: microfilter

Topklasse variant: AEG FX9-1-ALRG

Het meest dure model binnen het assortiment van AEG is de AEG FX9-1-ALRG. Wat gelijk opvalt is het verschil qua accuduur met het basismodel: waar deze maar 30 minuten te gebruiken was, kun je aan de hand van deze snoerloze steel stofzuiger een uur stofzuigen. Hiermee kun je dus in één klap een veel groter deel van je huis schoonmaken. Daarnaast valt de AEG FX9-1-ALRG op door het uitstekende schoonmaakresultaat. De diverse accessoires stellen je in staat om met de draadloze steelstofzuiger allerlei soorten vuil op te zuigen.

Afwerking en mogelijkheden van de AEG steelstofzuiger

Zonder zak kun je diverse ondergronden schoonmaken, van harde vloeren tot aan hoogpolige tapijten. Ook valt deze AEG steelstofzuiger op door zijn flexibiliteit. Zo is de lengte van de slang aan te passen, kun je diverse borsteltjes plaatsen voor verschillende werkzaamheden en is er een verstelbare buis.

Bediening en gebruik van de draadloze stofzuiger

Steelstofzuigers zijn snoerloos, wat de wendbaarheid van het apparaat significant vergroot. Er wordt gebruik gemaakt van een accu die ongeveer een uur meekan op de normale stand. De turbostand slurpt de accu iets sneller leeg. Door de stang van de draadloze stofzuiger te halen kun je moeilijke plekken zoals plinten, hoeken en vensterbanken eenvoudiger schoonmaken.

Belangrijkste kenmerken van de AEG FX9-1-ALRG

  • Geluidsniveau: 82 dB
  • Gemiddelde accuduur: 60 minuten (normale stand)
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: zeer goed tot uitstekend
  • Uitblaasfilter: microfilter