Battle of the apps: robotstofzuigers

Robotstofzuiger appBattle of the apps: robotstofzuigers | Een robotstofzuiger werkt natuurlijk vooral zelfstandig. Maar als het dan toch kan, is het wel fijn – en leuk – om hem met een app te kunnen bedienen. Maar welke app is daar het beste voor? Je zit altijd vast aan de app van de fabrikant van je robotstofzuiger, dus als je dit belangrijk vindt, is het fijn als je weet waar je op moet letten. We hebben de apps van LG, Philips, Neato en iRobot (Roomba) vergeleken. We kijken bij deze apps onder andere naar mogelijkheden, gebruiksgemak en reviewscores in de App Store en op Google Play.

Vooral basisfuncties: Philips en LG

Het is aan de apps van LG en Philips te merken, dat robotstofzuigers maken niet hun voornaamste bezigheid is. Hoewel de Hom-Bot en SmartPro automatische stofzuigers prima presteren, hoef je van de robotstofzuiger app geen wonderen te verwachten. Veel meer dan statusberichten, basisinstellingen en afstandsbedieningsknoppen hoef je niet te verwachten. Wel handig, maar geen game changers. Tip: de SmartThinQ app van LG is nuttig voor beveiligingsdoeleinden, als je een Hom-Bot stofzuigrobot met (beveiligings)camera hebt.

Haal meer uit je Roomba met iRobot HOME

iRobot maakt al veel langer robotstofzuigers dan er apps zijn. De eerste Roomba was verkrijgbaar in 2002, terwijl de App Store van Apple pas in 2008 openging. Voegt een app dus wel iets toe aan een Roomba? Met de iRobot HOME app laat het techbedrijf zien dat ze apps zeer serieus nemen. In een strakke en handige interface zie je schema’s, rapporten en “smart maps” die je Roomba zelf genereert. Ook geschikt voor Braava dweilrobots!

Verrassend veelzijdig: de Neato app

Neato maakt hun robotstofzuiger app gewoon beschikbaar voor al hun Botvac Connected robotstofzuigers. Het maakt wel uit welk model je hebt want niet alle functies zijn voor ieder model robot stofzuiger beschikbaar. Deze functies zijn overigens erg indrukwekkend: bijvoorbeeld op de interactieve, gedetailleerde plattegronden (meervoud!) stel je met het grootste gemak schoonmaakzones en No-Go lijnen in voor je D5, D6 of D7.

Robotstofzuiger app | De winnaar

Het moge duidelijk zijn, dat als je een app zwaar wilt laten wegen bij de aankoop van je robotstofzuiger, je het beste voor Neato kunt gaan. iRobot komt op een hele nette tweede plaats in onze beoordeling. Opvallend: de iRobot HOME app scoort gemiddeld hoger in gebruikersreviews. Maar een app is ook maar een handig extraatje, dus zeker geen deal breaker als deze heel basic is of ontbreekt. De robotstofzuiger moet het uiteindelijk toch zelf doen.