Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

Het is niet altijd eenvoudig om de goede huishoudelijke apparaten te vinden. Ze moeten aan al jouw wensen aansluiten en daarbij ook hoge prestaties leveren. Doordat er veel verschillende fabrikanten zijn die jou op meerdere gebieden kunnen helpen, is het altijd goed om de opties naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Zo kom je ongetwijfeld ook robotstofzuigers van Blaupunkt tegen. Een van de modellen die je hierbij gaat vinden, is de Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger. Dit model kun je voor relatief weinig in huis halen, waarna het alleen maar genieten wordt.

Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

De Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger is er voornamelijk voor de basis. Het is een eenvoudig model, waarmee je op meerdere manieren aan de slag kunt. Zo kun je de meegeleverde afstandsbediening gebruiken om de instellingen te plaatsen, maar ook met een app op jouw telefoon. Zo stel je zelf een schoonmaakschema in en gaat de robotstofzuiger altijd voor jou aan de slag. Daarbij gaat de stofzuigrobot ook onder jouw kasten door, zodat er geen stof op kan hopen onder de meubelstukken. Zolang er een minimum van 8 centimeter is, kan alles gerealiseerd worden.

In de doos

  • Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger
  • Handleiding
  • Laadstation
  • Batterij 2x
  • Afstandsbediening
  • HEPA-filter 2x
  • Borstelreiniger
  • Magneetstrip

Bediening en onderhoud van de Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

De Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger is op twee verschillende manieren te bedienen, waardoor je altijd voldoende gebruiksgemak hebt. Zo kun je met de afstandsbediening werken, waarmee je de schoonmaakschema’s bij de hand hebt. Ook kun je de app op jouw telefoon installeren, waardoor je in een oogopslag kan zien waar de robotstofzuiger zich bevindt en waar een foutmelding gegeven wordt. Zo kun je altijd op tijd inspringen om de problemen te verhelpen en kun je alleen maar genieten.

Daarbij hoef je ook bijna niet meer naar de Blaupunkt robotstofzuiger om te kijken als het op onderhoud aankomt. Je moet de filters eens in de zoveel tijd vervangen, zodat het stof nog altijd opgevangen wordt. Ook moet je de borstels schoonmaken op de juiste momenten. Hiermee voorkom je namelijk dat de borstel strepen achterlaat op de vloer en de plinten. Als je dit eens in de zoveel tijd regelt, kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

Voor- en nadelen van de Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger

De robotstofzuiger van Blaupunkt kent ondanks de eenvoud wel enkele voordelen. Zo is het voor de automatische stofzuiger geen probleem om onder meubelstukken door te gaan. Hierdoor worden ook minder bereikbare plekken meegepakt door de stofzuiger. Ook beschikt het toestel over een HEPA filter en is de bediening op meerdere manieren te doen, zodat je altijd zelf bepaalt hoe je ermee gaat werken. Zo heb je de schoonmaakschema’s altijd bij de hand en kun je deze ook gedurende de week nog aanpassen.

Een nadeel van de Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robot stofzuiger is wel dat er gebruik wordt gemaakt van een willekeurige schoonmaakroute. Het zou hierdoor kunnen zijn dat er bepaalde plekken meerdere keren overgeslagen worden of dat het juist dubbel gedaan wordt. Je moet hier wel rekening mee houden voor wanneer er bijvoorbeeld visite komt.

Conclusie

Over het algemeen zou de Blaupunkt Bluebot XEasy VCBB1XE robotstofzuiger een goede toevoeging kunnen zijn bij veel verschillende huishoudens. Je hebt altijd een apparaat in handen die voor jou door de verschillende ruimtes gaat om de schoonmaak uit te voeren en je hoeft bijna nooit meer zelf aan de gang te gaan. Echter brengt de willekeurige route soms wel extra werk met zich mee als er visite langskomt. Het kan immers zijn dat er stof achtergebleven is. Bekijk daarom zelf of je met deze snoerloze stofzuiger gebaat bent. Kijk anders ook eens naar de Blaupunkt Bluebot Xtreme.