Bosch steelstofzuigers

Wanneer consumenten op zoek zijn naar de steelstofzuiger die het beste aansluit op hun behoeften, komen zij al snel uit bij de steelstofzuigers van Bosch. Verwonderlijk is dit niet, want het assortiment van dit merk bestaat uit veelzijdige draadloze steelstofzuigers met elk hun eigen pluspunten. Welke Bosch steelstofzuiger je ook bekijkt, je zult zien dat gebruikers het schoonmaakresultaat altijd waarderen. Minstens goed, maar vaak wordt ook een waardering als zeer goed gegeven door gebruikers. Kortom, je zit wel goed bij dit merk. Hieronder kun je alles lezen over het bedrijf en de snoerloze steelstofzuigers die in het assortiment van dit merk te vinden zijn.

Over Bosch

Het Duitse bedrijf is een multinational die in vele landen over de hele wereld actief is. In het beginsel is het een technologisch en dienstverlenend bedrijf. Van origine begon het bedrijf met het ontwikkelen van diverse soorten technologie voor auto’s, maar in de loop der jaren kwamen daar steeds meer soorten consumententechnologie bij. Hierbij kun je denken aan diverse soorten gereedschappen, maar ook aan apparaten die je binnen het huishouden veelvuldig gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten en nog veel meer. Ook voor uitstekende accu steelstofzuigers ben je bij Bosch aan het juiste adres.

Kenmerkend voor een Bosch steelstofzuiger

In de introductie werd al vermeld dat de een Bosch steelstofzuiger opvalt door het uitstekende schoonmaakresultaat. Hierbij hoef je niet per se de meest dure variant aan te schaffen. Zelfs de goedkopere modellen worden door gebruikers gewaardeerd vanwege het schoonmaakresultaat. Alle steel stofzuigers van Bosch zijn geschikt voor harde vloeren en laagpolige tapijten. Daarnaast zijn er modellen die goed om kunnen gaan met ondergronden zoals houten vloeren en hoogpolige tapijten. Qua geluidsniveau is een Bosch steelstofzuiger veelal luid tot zeer luid. Heb je een huisdier? Hoe stug de dierenharen ook zijn, de steel stofzuiger kan er mee omgaan. Bij de duurdere modellen ontvang je altijd twee accu’s, zodat de ene kan opladen terwijl je de ander gebruikt.

Bosch steelstofzuiger overzicht

De fabrikant heeft meerdere soorten draadloze steelstofzuigers in het assortiment, van instapmodellen tot aan meer geavanceerde steelstofzuigers zoals bijvoorbeeld de Unlimited Zoo BBS1ZOO en de Flexxo 2 in 1 BBH32101. Deze variatie zorgt er voor dat iedereen de snoerloze stofzuiger kan vinden die past bij zijn of haar voorkeuren. Immers is er voor iedereen een ander aspect om in de gaten te houden. Past de prijs van de Bosch draadloze stofzuiger wel binnen mijn budget? Hoe goed kan deze Bosch steelstofzuiger omgaan met dierenharen? Hoe goed is het schoonmaakresultaat? Daarom is het een pluspunt dat de fabrikant over zo’n uitgebreid assortiment beschikt. Hieronder worden een aantal van de Bosch steel stofzuigers voor je op een rijtje gezet.

Instapmodellen: Bosch Readyy’y BBH2P163R of Bosch Readyy’y BBH218LTD

De twee goedkoopste modellen binnen het assortiment zijn de Bosch Readyy’y BBH2P163R en de Bosch Readyy’y BBH218LTD. Qua naam lijken deze twee instapmodellen misschien op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee aan te wijzen. Zo beschikt de Readyy’y BBH2P163R over een kruimeldief die je los kunt koppen om bijvoorbeeld hoekjes en slechte bereikbare plaatsen nog even extra goed schoon te maken. De Readyy’y BBH218LTD wordt juist gekarakteriseerd door het lichte gewicht van 2,6 kg, waardoor deze heel eenvoudig binnen je woning te dragen valt.

Afwerking en mogelijkheden van een Bosch steelstofzuiger

Vaak wordt er wat neerbuigend gedaan over instapmodellen. Goedkoop is duurkoop, krijg je vaak te horen. Echter is het zo dat zelfs de goedkoopste varianten van een Bosch steelstofzuiger uitstekend schoon kunnen maken. Zowel harde vloeren als laagpolige tapijten kunnen prima schoongemaakt worden door deze modellen, waarbij de Readyy’y BBH218LTD tevens prima om kan gaan met hoogpolige tapijten. Qua afwerking valt bij de Readyy’y BBH2P163R vooral de Bosch kruimeldief op die je kunt loskoppelen. Dit biedt een mate van flexibiliteit waar andere accu steelstofzuigers niet over beschikken.

Bediening en gebruik van de draadloze stofzuiger

Het fijne aan deze beide instapmodellen is het feit dat deze draadloos zijn. Geen vervelende snoeren meer waar je continu in de knoop mee raakt. De accu’s gaan gemiddeld zo’n 40 minuten mee op de normale stand. Opladen doe je middels de oplader. Zonder zak wordt het stof opgevangen. Beide modellen zijn geschikt voor het opzuigen van dierenharen, ideaal als je een huisdier hebt. Verder stuur je een draadloze stofzuiger aan zoals je een reguliere stofzuiger zou aansturen. Maar het grootste voordeel van deze Bosch steelstofzuiger zonder draad, qua bediening en gebruik, is dus het feit dat deze geen snoer heeft. Zorg er echter wel altijd voor dat de accu van de draadloze steelstofzuiger goed opgeladen is.

Belangrijkste kenmerken van een instapmodel Bosch steelstofzuiger

  • Geluidsniveau: 79 dB
  • Gemiddelde accuduur: 30 à 40 minuten
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: goed tot zeer goed
  • Uitblaasfilter: microfilter en Airclean

Topklasse variant: Bosch Unlimited BBS1U224

Bij de steelstofzuigers van Bosch ben je sowieso gegarandeerd van een goed schoonmaakresultaat, welke variant je ook kiest. Wel kan gesteld worden dat je het beste schoonmaakresultaat bereikt met de duurste variant: Bosch Unlimited BBS1U224. Bovendien is deze steel stofzuiger voorzien van een accu die compatibel is met andere Bosch producten. Het loont dus om consumentenproducten van dit merk aan te schaffen. Harde en houten vloeren & laagpolige tapijten kunnen optimaal schoongemaakt worden aan de hand van dit model. Met een geluidsniveau van 82 dB is dit echter wel één van de luidruchtigste modellen binnen het assortiment van Bosch.

Bediening en gebruik van de snoerloze stofzuiger

Net zoals de goedkope modellen maakt de Bosch Unlimited BBS1U224 gebruik van een accu. Deze is dus geheel draadloos. Hierdoor kun je makkelijker plekken bereiken en in zijn geheel verloopt het navigeren met deze accu stofzuiger soepeler. Op de normale stand kun je een uur lang stofzuigen met dit apparaat. Bovendien krijg je twee accu’s. Als de ene accu op is, kan deze opgeladen worden terwijl je de andere accu gebruikt om te stofzuigen. Zo heb je nooit het probleem dat eerst een accu opgeladen moet worden voordat je jouw woning kunt gaan stofzuigen. De accu’s voor deze draadloze steelstofzuiger laad je binnen een uur op. Aan de hand van de turbostand maak je zelfs de moeilijkste plekjes schoon.

Belangrijkste kenmerken van een topmodel Bosch steelstofzuiger

  • Geluidsniveau: 82 dB
  • Gemiddelde accuduur: 60 minuten (normale stand)
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: zeer goed
  • Uitblaasfilter: Airclean