De verschillende soorten steelstofzuigers

De verschillende soorten steelstofzuigersVerschillende soorten steelstofzuigers - welke is geschikt voor mij?

Als je een steelstofzuiger aan wilt schaffen zijn er veel keuzes die je moet maken. Niet alleen moet je namelijk bekijken welk merk steelstofzuiger het beste bij jou aansluit, hoeveel geld je eraan uit wilt geven en welke accessoires erbij geleverd worden. Ook is het van belang dat het type steelstofzuiger bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten steelstofzuigers, waardoor je een goede afweging moet gaan maken op basis van informatie. Onderstaande informatie helpt je bij het kiezen van de steelstofzuiger.

Snoerloze steelstofzuigers

De meest voorkomende steelstofzuiger die je in het assortiment gaat vinden, is een draadloze steelstofzuiger. Deze variant staat rechtop en je duwt hem eenvoudig in alle richtingen uit. Je zult hierbij vrij kunnen bewegen, want je kunt niet vast komen te zitten in het snoer. Ook heb je geen problemen om van ruimte naar ruimte te gaan. Je kunt rustig doorgaan met stofzuigen. Een snoerloze steelstofzuiger geeft jou veel mogelijkheden en kan daarbij in meerdere varianten voorkomen.

Klassieke steelstofzuigers

De klassieke steelstofzuiger is een van de varianten van een draadloze steelstofzuiger. Deze heeft in tegenstelling tot de steelstofzuigers die we tegenwoordig zien een korte steel, waarop ook een kruimeldief gevestigd zit. Je kunt deze soepel voor je uit bewegen doordat het stofreservoir en de motor laag zitten. De kruimeldief kun je eenvoudig van de steel afhalen, zodat je ook de vensterbank en de plinten kunt doen. Daarna klik je hem weer terug op de steel en kun je hem in zijn totaliteit in het oplaadstation hangen.

2-in-1 steelstofzuigers

De 2-in-1 steelstofzuiger is ook een stofzuiger en kruimeldief ineen, maar heeft in tegenstelling tot de klassieke steelstofzuiger het stofreservoir en de motor bij de handgreep zitten. Dit maakt de stofzuiger iets zwaarder om voor je uit te duwen, maar wel makkelijker om het plafond mee te pakken. Het gewicht balanceert dan namelijk op jouw handen. De kruimeldief kun je net als voorgaand voorbeeld van de steel afhalen om de kruimels van de meubelstukken af te halen of de trap te stofzuigen.

Steelstofzuigers met snoer

Een steelstofzuiger met snoer is een stofzuiger die minder populair is, doordat je minder bewegingsvrijheid hebt. Echter brengt dit model ook veel voordelen met zich mee. Zo is deze stofzuiger een stuk zuiniger dan een steelstofzuiger op een accu, doordat je deze niet continu op hoeft te laden. Je gebruikt hierdoor alleen stroom wanneer je het apparaat gebruikt en bent geen uren aan het laden. Ook zijn ze vaak krachtiger dan de stofzuigers zonder snoer, waardoor je het meest hardnekkige vuil kunt verwijderen.

Vloerreinigers

Een steelstofzuiger wordt vaak aangeschaft voor het stofzuigen. Echter zijn er ook speciale vloerreinigers. Deze stofzuigen niet alleen al het stof en vuil van de grond, maar kunnen ook gelijk dweilen. Hierbij wordt als eerste gestofzuigd, waarna er een dweil overheen gehaald wordt en de vloer weer blinkt. Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk alles gedaan hebt en veel tijd kunt besparen. Ook heb je jouw vloer beter schoon dan wanneer je met de hand aan de slag gaat. Goed om te weten dat er ook robot stofzuigers met dweilfunctie bestaan.