Dirt Devil steelstofzuigers

Als je aan het overwegen bent om een draadloze steelstofzuiger aan te schaffen, passeren waarschijnlijk diverse merken de revue. Je kent de usual suspects misschien wel: AEG, Bosch, Phillips en dergelijke. Eén van de merken op het gebied van steel stofzuigers die misschien wat ondergewaardeerd wordt is Dirt Devil. Dit kleinere merk heeft vooral basis- tot middenklasse modellen in het assortiment. Ideaal als je niet te veel geld wilt spenderen aan een snoerloze stofzuiger. Bovendien maakt elke Dirt Devil steelstofzuiger (zoals bijvoorbeeld de Total Home DD777-3  en de Cavalier Parquet DD698-3) naar behoren schoon, van een standaard tot aan een zeer goed schoonmaakresultaat. Hieronder kun je meer lezen over dit merk en de steel stofzuigers die van dit merk verkrijgbaar zijn.

Over Dirt Devil

Dirt Devil is één van de nieuwere merken op het gebied van steelstofzuigers. Met rasse schreden wordt dit een steeds grotere producent op dit vlak. Waar andere merken zoals Bosch, Philips en AEG zich richten op diverse consumentenelektronica en niet alleen maar op (steel)stofzuigers, focust Dirt Devil zich louter op robotstofzuigers en snoerloze stofzuigers. Het doel van het merk is dan ook om jouw leven eenvoudiger te maken. Dit doen ze door jou betaalbare steelstofzuigers aan te bieden die een goed schoonmaakresultaat leveren dankzij krachtige motoren en een algehele hoge wendbaarheid. En doordat ze continu blijven innoveren, zullen er in de toekomst vast nog meer interessante accu steelstofzuigers door dit merk ontwikkeld worden.

Kenmerkend voor een Dirt Devil steelstofzuiger

Wat als eerste opvalt aan een draadloze steelstofzuiger van Dirt Devil is het feit dat deze zo aangenaam geprijsd zijn. De duurste variant die je bij een webshop CoolBlue kunt aanschaffen kost zo’n 275 euro. Al vanaf een euro of 125 kun je een Dirt Devil steelstofzuiger kopen. Zeker wanneer je een gelimiteerd budget te spenderen hebt, kan zo’n lage prijs een uitkomst zijn. Een lager geprijsde snoerloze steelstofzuiger beschikt misschien over minder functies in vergelijking met een state of the art steelstofzuiger, maar het schoonmaakresultaat hoeft hier niet per se onder te lijden.

Dirt Devil steelstofzuiger overzicht

In de meeste Nederlandse webshops is er dit moment geen topklasse Dirt Devil snoerloze stofzuiger te vinden. Dit hangt natuurlijk samen met je definitie van wat een topklasse steelstofzuiger precies is. Als je alleen naar de prijs kijkt, concludeer je dat de steelstofzuigers van Dirt Devil tot de basis- of middenklasse behoren. Toch beschikken de meeste varianten over genoeg positieve eigenschappen om ze een aantrekkelijke optie te maken voor menig consument. Hieronder worden twee Dirt Devil steelstofzuigers uitgelicht: Dirt Devil Blade DD767-1 en Dirt Devil Blade 2 Max DD788-1.

Basismodel: Blade DD767-1

De Dirt Devil Blade DD767-1 is door de goedkope prijs te typeren als een basismodel steelstofzuiger. Veelal hebben consumenten niet al te hoge verwachtingen van een basismodel. Als het apparaat goed schoon kan maken, is het al snel goed. Daarom is het zo fijn dat de Blade DD767-1 nog meer kan dan dat. Naast het standaard schoonmaakresultaat vind je nog meer handige functies. Zo beschikt dit de accu stofzuiger over een geïntegreerde kruimeldief die je kunt gebruiken voor kleinere probleemgebieden of als er iets geknoeid is. Ook hogere plaatsen zijn beter te bereiken dankzij de verlengsteel. En omdat dit model over draaiende borstels beschikt, is het goed bestand tegen dierenharen.

Afwerking en mogelijkheden van de Dirt Devil steelstofzuiger

Naast de karakteristieke rode kleuren die alle Dirt Devils bezitten, valt de geïntegreerde kruimeldief je waarschijnlijk meteen op als je dit model bekijkt. Dit biedt een mate van flexibiliteit die andere basismodellen simpelweg niet bezitten. De wendbaarheid wordt vergroot door het ontbreken van een stofzuigerzak en het snoer. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt, zonder dat je gelimiteerd wordt door een draad. Harde vloeren en laagpolige tapijten kunnen allen prima schoon gemaakt worden aan de hand van deze draadloze steelstofzuiger.

Bediening en gebruik van de draadloze stofzuiger

Zonder zak en zonder snoer stofzuig je toch een stuk aangenamer. Dit zul je snel ondervinden wanneer je gebruik maakt van de Dirt Devil Blade DD767-1. Deze draadloze stofzuiger van Dirt Devil maakt gebruik van een accu, die je in staat stelt om zo’n 35 minuten aan één stuk door te werken. Hierbij wordt wel uitgegaan van de normale stand. Mocht je de turbostand gebruiken, zal de accu binnen een minuut of 20 leeg zijn. Diverse ondergronden kunnen schoongemaakt worden. Harde vloeren, traptreden, laagpolige tapijten en kwetsbare ondergronden. Goed om te weten dat dit model een van de beste steelstofzuigers van dit moment is.

Belangrijkste kenmerken van de Blade DD767-1

  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Gemiddelde accuduur: 35 minuten (normale stand)
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: goed
  • Uitblaasfilter: microfilter

Middenklasse variant: Blade 2 Max DD788-1

Wat de Dirt Devil Blade 2 Max DD788-1 meteen doet opvallen tussen andere draadloze steelstofzuigers is het feit dat deze snoerloze stofzuiger voorzien is van een verlichte zuigmond. Zelfs op donkere plaatsen zie je precies wat je aan het doen bent. In vele opzichten is dit de verbeterde versie van de Dirt Devil Blade DD767-1. Deze steel stofzuiger biedt je een hoop mogelijkheden. Zo kun je langer schoonmaken aan de hand van de accu, kunnen meerdere ondergronden schoongemaakt worden en kan de accu stofzuiger tevens omgaan met dierenharen.

Afwerking en mogelijkheden van de Dirt Devil steelstofzuiger

Deze snoerloze steel stofzuiger is voorzien van een anti-allergie filter, waardoor dit een prima keuze is voor mensen met allergieën. De bijgeleverde accessoires bieden je meer flexibiliteit. Hierbij gaat het niet alleen om het opzuigen van stugge dierenharen, maar ook voor bijvoorbeeld het schoonmaken van traptreden, vensterbanken, kwetsbare plekken in de vloer en dergelijken. Waar de Blade DD767-1 voorzien is van een geïntegreerde kruimeldief, is dit bij de Blade 2 Max DD788-1 niet het geval

Bediening en gebruik van de snoerloze stofzuiger

Door het gebrek aan een zak, een snoer en het aerodynamische design is de Blade 2 Max DD788-1 een zeer wendbare steelstofzuiger die handig qua gebruik is. De verlichting op de zuigmond zorgt er voor dat zelfs de meest donkere hoeken goed zichtbaar worden. Tevens handig voor onder meubels bijvoorbeeld. Aan de hand van de accu kun je 40 minuten aan één stuk door op de normale stand.

Belangrijkste kenmerken van de Blade 2 Max DD788-1

  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Gemiddelde accuduur: 40 minuten (normale stand)
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: zeer goed
  • Uitblaasfilter: anti-allergie filter