Dyson steelstofzuigers

Dyson is één van de grootste en beste stofzuiger merken van dit moment, dus verwonderlijk is het niet dat dit Britse merk tevens een aantal uitstekende steelstofzuigers in het assortiment heeft. De prijzen lopen behoorlijk uiteen, van ongeveer 250 euro voor het goedkoopste model tot aan prijzen die oplopen tot zo’n 650 euro. Van nature is Dyson één van de duurdere merken op het gebied van steelstofzuigers. Echter krijg je hier wel een hoop voor terug. Een Dyson steelstofzuiger staat namelijk garant voor kwaliteit en unieke innovaties waardoor het product een streepje voor heeft op de concurrentie. Hieronder kun je alles lezen over Dyson en de draadloze steelstofzuigers die in het assortiment van dit bedrijf te vinden zijn.

Over Dyson

Het Britse technologiebedrijf Dyson staat vooral bekend om zijn unieke stofzuigers, maar je vindt tevens andere elektronische apparaten in het assortiment terug. Je kunt hierbij denken aan apparaten zoals föhns, luchtverfrissers, lampen, verwarmingen, ventilatoren, hand drogers en dergelijke. Maar het meest bekend blijft de fabrikant toch wel om zijn innovatieve draadloze stofzuigers. Eén van de grootste frustraties die James Dyson, oprichter van het bedrijf, ondervond was het feit dat stofzuigerzakken zo snel verstopt raakten. Daarom besloot hij een stofzuiger uit te vinden die geen gebruik maakt van een stofzuigerzak. De accu steelstofzuigers van nu maken tevens gebruik van dit principe. Naast snoerloze stofzuigers die met de hand te bedienen zijn, is heeft Dyson ook robotstofzuigers (Dyson Eye 360) in het assortiment. Zoek je een steelstofzuiger en kruimeldief in 1, dan kun je terecht bij de Dyson V7 Trigger.

Kenmerkend voor een Dyson steelstofzuiger

Wat meteen opvalt aan alle modellen binnen het assortiment van Dyson is het feit dat deze uitstekend om kunnen gaan met zowel dierenharen als met allergieën. Daarnaast wordt het schoonmaakresultaat van alle modellen gewaardeerd door de gebruikers. Oordelen lopen uiteen van zeer goed tot aan uitstekend. Welk model Dyson steelstofzuiger ook binnen je budget moge passen, je kunt er zeker van zijn dat het schoonmaakresultaat naar behoren zal zijn. Ook kunnen alle toestellen omgaan met diverse ondergronden. Harde vloeren, tapijten, erg vuile ondergronden… een Dyson steelstofzuiger kan het allemaal aan, welk model je ook kiest. Om deze redenen is een steel stofzuiger van Dyson altijd een goede keuze.

Overzicht Dyson steelstofzuigers

Dyson steelstofzuigers lopen sterk uiteen qua de functies die ze bezitten. Laten we dit illustreren aan de hand van het goedkoopste en het duurste model. Het goedkoopste model is de Dyson V7 Motorhead Origin, een gemotoriseerde stofzuiger die beschikt over een turbostand voor grof vuil en tapijten. Met de krachtige motor kun je 15 tot 30 minuten vooruit. Diverse ondergronden kunnen schoon gemaakt worden aan de hand van deze steel stofzuiger. Let op: dit is dus het basismodel. Hiertussen vind je o.a. de Dyson V8 Absolute 2017 en de Dyson V11 Animal +. Het topklasse model, de Dyson V11 Absolute accu stofzuiger, is voorzien van een LCD scherm waarop je alle relevante info kan vinden. Zuigkracht, stand, resterende accuduur en dergelijken. Je kunt een uur aan één stuk door stofzuigen. Tevens houdt deze draadloze steel stofzuiger automatisch rekening met de ondergrond.

Basismodel: Dyson V7 Motorhead Origin

Het basismodel binnen het assortiment is dus de Dyson V7 Motorhead Origin. Deze maakt niet alleen erg goed schoon, maar gebruikers vinden deze accu steelstofzuiger tevens bijzonder wendbaar. Dit maakt het aansturen van het apparaat een stuk eenvoudiger. Zowel harde vloeren als laagpolige tapijten zijn prima schoon te maken aan de hand van dit model. Voor tapijten of hardnekkig vuil gebruik je de turbostand. Het geluidsniveau ligt rond de 85 dB, waardoor deze snoerloze stofzuiger wel wat luidruchtig is. Daarnaast kan de gebruikstijd van de accu met 15 tot 30 minuten te kort zijn als je het hele huis grondig wil gaan schoonmaken.

Afwerking en mogelijkheden van de Dyson steelstofzuiger

Van een basismodel draadloze steelstofzuiger wordt over het algemeen weinig verwacht. Als deze redelijk de boel schoon kan maken, zijn mensen over het algemeen al tevreden. De Dyson V7 Motorhead Origin accu stofzuiger biedt gebruikers meer dan dit. Ten eerste is dit basismodel geschikt voor meerdere ondergronden, van harde vloeren tot aan laagpolige tapijten. Heb je een tapijt in huis of is een gedeelte van je woning bijzonder vuil? Maak dan gebruik van de turbostand, die voor dergelijke situaties uiterst geschikt is. Let op: deze turbostand zorgt er wel voor dat de accu sneller leeg raakt (circa 7 minuten). De gebruikers zijn erg tevreden over het schoonmaakresultaat van dit model.

Bediening en gebruik van de snoerloze stofzuiger

Het fijne aan snoerloze steelstofzuigers is het feit dat er geen snoer verbonden aan zit. Je hoeft dus niet continu hier rekening mee te houden. De Dyson V7 Motorhead Origin maakt gebruik van een accu, aan de hand waarvan je 15 tot 30 minuten draadloos kunt stofzuigen. Hierbij wordt uitgegaan van normaal gebruik. Als je bijvoorbeeld de turbostand gebruik om hardnekkig vuil op te ruimen, zal de accu waarschijnlijk binnen 7 minuten geheel leeg zijn. Het fijne aan het gebruik van de Dyson V7 Motorhead Origin is de wendbaarheid. Hierdoor kun je gemakkelijker je gehele huis schoon houden.

Belangrijkste kenmerken van de Dyson V7 Motorhead Origin

  • Geluidsniveau: 85 dB
  • Gemiddelde accuduur: 15 à 30 minuten
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: goed tot zeer goed
  • Uitblaasfilter: Airclean

Topklasse model: de Dyson V11 Absolute

Binnen het assortiment is de Dyson V11 Absolute de absolute uitblinker onder de steelstofzuigers en (samen met de Dyson V8 Absolute) een van de best verkochte steelstofzuigers. Dit model is voorzien van de laatste innovaties op het gebied van steelstofzuiger technologie. Maar ten eerste het belangrijkste: volgens gebruikers maakt deze steel stofzuiger uitstekend schoon en boven is de draadloze stofzuiger nog wendbaar ook. Dat maakt stofzuigen er wel een stuk aangenamer op! Alles aan dit model is van topklasse.

Afwerking en mogelijkheden van de Dyson steelstofzuiger

Op het LCD scherm van de Dyson V11 Absolute kun je alle relevante info vinden die je moet weten tijdens het stofzuigen. Denk aan de zuigkracht of hoe lang je nog van de accu gebruik kunt maken. Standaard is bij de snoerloze steelstofzuiger alles meegeleverd wat je nodig hebt, zoals zuigmondjes en borstels. De sterke motor zorgt er voor dat geen enkele stofzuigklus te veel is.

Bediening en gebruik van de draadloze stofzuiger

Dit draadloze model is bijzonder wendbaar en hierdoor erg fijn om te gebruiken. Dankzij de accu kun je een uur lang naar hartenlust stofzuigen (mits je niet de turbostand gebruikt). Dankzij meegeleverde opzetstukken en zuigmondjes kun je de Dyson V11 Absolute aanpassen aan iedere ondergrond.

Belangrijkste kenmerken van de Dyson V11 Absolute

  • Geluidsniveau: 84 dB
  • Gemiddelde accuduur: 60 minuten
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: zeer goed tot uitstekend
  • Uitblaasfilter: Airclean