Ecovacs robotstofzuiger

Op het gebied van robotstofzuigers zijn er weinig betere merken dan Ecovacs. Een grote naam op deze markt word je niet voor niets. Dit komt onder meer omdat Ecovacs meerdere uitstekende robotstofzuigers in het assortiment heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de Ecovacs Deebot OZMO930, die niet alleen goed schoonmaakt maar tevens beschikt over een dweilfunctie voor een nog beter resultaat. Maar ook goedkopere varianten zoals de Ecovacs Deebot 901 voeren hun primaire taak prima uit. Hieronder kun je meer lezen over het merk Ecovacs en de robot stofzuigers die in het assortiment van dit bedrijf te vinden zijn.

Over Ecovacs

Ecovacs robotstofzuiger kopen?In 1988 werd Ecovacs in China opgericht. Dit technologische bedrijf focuste zich eerst op het ontwikkelen van effectieve en inventieve stofzuigers. Ook onderdelen, die later verkocht werden aan andere fabrikanten, werden door dit bedrijf ontworpen. Vanaf 2001 focuste het bedrijf zich op robotstofzuigers. Zij waren één van de eerste bedrijven die de potentie zagen van dit product. In 2006 besloten zij zich alleen nog maar op dit product te focussen. Sinds die tijd is Ecovacs uitgegroeid tot de grootste robotstofzuiger fabrikant binnen China en één van de grootste robotstofzuiger fabrikanten ter wereld.

Kenmerken van een Ecovacs robotstofzuigers

De bekendste robotstofzuiger lijn binnen Nederland is de Deebot lijn, waarbinnen weer meerdere modellen te vinden zijn. Deze lopen uiteen van basis robotstofzuigers tot meer geavanceerdere robotstofzuigers. Vele gebruikers geven over de gehele linie aan dat het schoonmaakresultaat van deze stofzuigers uitstekend is. Minus de goedkopere varianten zoals de Ecovacs Deebot Slim2, kunnen de overige automatische stofzuigers goed omgaan met de haren van dieren. Tevens beschikken vele van de modellen in het assortiment van deze fabrikant over een dweilfunctie, voor extra schone vloeren. Wanneer de accu van de stofzuigrobot leeg dreigt te raken, brengt deze zichzelf naar het oplaadstation.

Besturing van een Ecovacs robotstofzuiger

Elk model robotstofzuiger van Ecovacs kan middels een afstandsbediening bestuurd worden. Waar sommige automatische stofzuigers louter geprogrammeerd kunnen worden, kun je alle modellen van Ecovacs van afstand besturen. De basis modellen kun je middels de bijgeleverde afstandsbediening aansturen. De wat meer geavanceerdere modellen bieden je de optie om middels je smartphone of tablet de telefoon aan te sturen. Hiervoor is een speciale app ontwikkeld. Let hierbij wel dat deze niet compatibel is met Windows, louter met Apple en Android. Tot slot kun je sommige robotstofzuigers van Ecovacs aansturen middels smart home platformen zoals Google Home en Alexa van Amazon. Zo integreer je jouw robot stofzuigers binnen de domotica. Smart homes zijn de huizen van de toekomst, dus het is aan te raden hier nu al op in te spelen.

Belangrijkste kenmerken van Ecovacs robotstofzuigers

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Gebiedsafbakening: virtuele muur
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Oppervlakte: 120 vierkante meter

Ecovacs robotstofzuigers: voor een extra schoon resultaat

Vanwege het goedkoopste basis model in het assortiment van Ecovacs tot aan het duurste: alle robotstofzuigers van dit merk staan er om bekend dat ze uitstekend schoonmaken. Dat is natuurlijk de primaire functie van een robotstofzuiger, het opzuigen van vuil. Hoe duurder de modellen worden, hoe meer functies ze bezitten. Deze extra functies hebben een positief effect op het resultaat. Zo zijn er modellen die voorzien zijn van een waterreservoir, welke gebruikt kan worden om de vloer te dweilen. Ook kan er bij geavanceerdere modellen gevarieerd worden qua zuigkracht, waardoor een model zoals de Ecovacs Deebot OZMO930 geschikt is voor zowel laag- als hoogpolige tapijten.

Ecovacs robotstofzuiger overzicht

In het assortiment van Ecovacs zijn meerdere soorten robotstofzuigers te vinden. Van de meer basis stofzuigers tot aan robot stofzuigers met vele functies en extra’s. Deze variatie binnen het assortiment heeft er voor gezorgd dat Ecovacs één van de marktleiders op het gebied van robot stofzuigers heeft kunnen worden. Hieronder zetten we een aantal van de stofzuigers voor je op een rijtje. Er wordt begonnen met een meer basis model, waarna steeds geavanceerdere modellen besproken worden.

Ecovacs Deebot Slim 2

Over het algemeen beschikken basis modellen van een Ecovacs robotstofzuiger over één functie: het schoonmaken van je vloeren. Als ze dit goed kunnen, voldoen ze eigenlijk al aan je eisen. Zo ook bij de Ecovacs Deebot Slim 2. Dit basismodel voert zijn primaire taak naar behoren uit. Maar dit basis model beschikt wel over een aantal extra’s waardoor het niet het meest typische basis model is. Ten eerste kan deze robotstofzuiger van Ecovacs, dankzij zijn geringe hoogte, onder het meubilair vuil opzuigen. Het kan plekken bereiken die andere stofzuigers niet kunnen bereiken. Zie je een overgeslagen plekje? Dan stuur je de zuigrobot er op af middels de afstandsbediening. En wanneer de accu bijna leeg is, gaat de robotstofzuiger zelf naar het laadstation. De Ecovacs Deebot Ozmo Slim 10 is inmiddels ook beschikbaar.

Ecovacs Deebot 605

Dit model zit tussen basis en midden model in qua prijs. Qua opzet is dit echter niet het geval: op het gebied van bouwkwaliteit en gebruikscomfort behoort deze Ecovacs robotstofzuiger tot de topklasse, terwijl deze qua schoonmaakresultaat tot de middenklasse behoort. Gebruikers zijn zeer tevreden over het schoonmaakresultaat. Dit komt onder meer omdat deze stofzuiger robot beschikt over een dweilfunctie, zodat je vloeren net dat beetje extra schoon zijn. Ook de Ecovacs Deebot 605 gaat zichzelf opladen bij het laadstation. Daarnaast kun je deze draadloze stofzuiger robot op meerdere manieren besturen: via een afstandsbediening of via een mobiele app.

Ecovacs Deebot OZMO930

De duurste variant die binnen Nederland te koop is, is de Ecovacs Deebot PRO 930, met daarna de Ecovacs Deebot OZMO930. Deze robotstofzuigers werken uitstekend en kunnen zelfs met lastige elementen zoals de haren van dieren goed omgaan. Natuurlijk beschikken deze varianten ook over een dweilfunctie. Doordat er gevarieerd kan worden met de zuigkracht, kunnen laag- of hoogpolige tapijten optimaal schoongemaakt worden. Ook zijn deze schoonmaakrobots op meerdere manieren te bedienen, waarbij het apparaat zelfs binnen de domotica geïntegreerd kan worden. Zelfs de trap kunnen deze Ecovacs robotstofzuigers voor je schoonmaken. Dit zijn de neusjes van de zalm.

Ecovacs: grote naam op het gebied van robotstofzuigers

Zoals je kunt zien, is het niet voor niets dat Ecovacs heeft uit kunnen groeien tot één van de grotere merken op het gebied van robotstofzuigers. Al sinds 2001 produceert dit merk innovatieve en vernieuwende volautomatische robotstofzuigers, uiteenlopend van basis modellen tot aan geavanceerdere modellen.