Een steelstofzuiger of kruimeldief?

Een steelstofzuiger of kruimeldief?

Een steelstofzuiger kan een goede toevoeging zijn aan het huishoudelijke apparatuur. Je kunt er namelijk eenvoudig kruimels mee opzuigen, zonder dat je hiervoor een zware stofzuiger voor achter je aan hoeft te slepen. Maar kun je daar niet beter een kruimeldief voor aanschaffen? Er zijn verschillende voor- en nadelen te benoemen aan beide alternatieven, waardoor het goed is om hier verder over te lezen en ervoor te zorgen dat je een goede keuze maakt bij jouw aanschaf van een draadloze stofzuiger.

Een standaard steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is voornamelijk bedoeld om de vloeroppervlakken te stofzuigen. Deze snoerloze stofzuiger is vele malen wendbaarder dan een gewone stofzuiger, doordat de motor in de steel verwerkt zit. Het lichte gewicht en een compact formaat dragen hier ook hun steentje aan bij. Er zijn veel verschillende modellen te verkrijgen van deze stofzuiger, waardoor er voor iedere huishoudelijke taak wel een goede te vinden is. Zo kun je met de verschillende mondstukken vaak ook het plafond of de plinten stofzuigen. Het compacte formaat zorgt er tevens voor dat je deze vrijwel overal kwijt kunt. Hij neemt immers weinig ruimte in beslag.

Een kruimeldief

Black & Decker PD1820L-QW kruimeldief

Veel huishoudens hebben echter een kruimeldief in huis. Deze snoerloze kruimelzuiger is voornamelijk bedoeld voor het snelle werk. Je haalt hem van het oplaadstation af, waarna je even snel de kruimels van de bank of de tafel af kunt zuigen. Door het compacte formaat neemt deze nooit veel ruimte in beslag. Tevens hangt deze vaak aan het oplaadstation aan de muur, waardoor je niet alleen een handig ophangsysteem hebt, maar het apparaat ook altijd gebruikt kan worden. De batterij is immers altijd opgeladen wanneer je deze terughangt. Het kleine formaat zorgt er ook voor dat deze vaak lichter is dan een steelstofzuiger. Ook de prijs is vaak een stuk lager dan van een echte volledige stofzuigmachine.

Een 2-in-1 steelstofzuiger

Als je van beide werelden wilt kunnen genieten, heb je ook de mogelijkheid om een 2-in-1 steelstofzuiger aan te schaffen. Deze combineert namelijk de voordelen van beide werelden. Je hebt niet alleen een apparaat die jouw vloer schoonmaakt en waarmee je eenvoudiger onder de meubels kunt komen, maar hebt ook een handzame kruimeldief tot jouw beschikking wanneer je de steel eraf klikt. Hierdoor kan het apparaat voor veel verschillende huishoudelijke taken worden ingezet. Ook deze zijn vaak compact en kun je in de meeste gevallen aan de muur hangen, waardoor de steelstofzuiger geen plaats in beslag neemt.

Redenen om voor geen van beiden te gaan

Hoewel de draadloze steelstofzuiger en kruimeldief veel voordelen hebben, kan het voor mensen ook zorgen voor een miskoop. De steelstofzuiger mag dan compact en handzaam zijn, je hebt vaak niet genoeg kracht om jouw gehele huis te stofzuigen, waardoor je het voornamelijk kunt zien als apparaat voor erbij. De meeste steelstofzuigers gaan ongeveer 30 minuten mee, wat niet genoeg is om een groot huis volledig te doen. Ondanks de handigheid, wordt het hierdoor alleen een extra aanschaf voor de snelle oplossingen. Zo ook bij een kruimeldief. Voeg hier ook een kleine stofbak aan toe, waardoor het apparaat snel vol zit bij een grote hoeveelheid aan kruimels. Wil je je huis automatisch laten stofzuiger, dan kun je misschien wel een robotstofzuiger kopen.