Eufy robotstofzuiger

Wel eens gehoord van de robotstofzuigers van Eufy? Dit merk staat bekend om zijn link tussen de producten in het assortiment en smart homes. Smart homes worden steeds meer een ding. Bijna alle elektrische apparaten zijn binnen de domotica te integreren. Zelfs niet-elektronische producten, bijvoorbeeld gordijnen, zijn aan te sturen vanuit één punt middels een bedieningspaneel. Dit biedt consumenten een hoop interessante mogelijkheden. De robotstofzuigers van Eufy haken hier op in door tevens integreerbaar te zijn binnen de domotica. Hieronder kun je alles lezen over Eufy en de robotstofzuigers van dit merk.

Over Eufy

Eufy robotstofzuiger kopen?De producten van Eufy zijn er op gericht om jouw leven te verbeteren. Hierbij ligt de nadruk van het bedrijf op producten die een link hebben met smart homes. Dankzij smart homes kunnen diverse processen binnen je woning geautomatiseerd worden. Hier zijn diverse voorbeelden van te bedenken. Zo kan een smart home reguleren wanneer je lampen aangaan, wanneer de CV je huis verwarmt, hoe laat de gordijnen open of dicht gaan en wanneer het hek van je oprit geopend moet zijn. Een ander product dat binnen de domotica geïntegreerd kan worden zijn robot stofzuigers. Dit is dan ook één van de specialiteiten binnen dit merk.

Eufy robotstofzuiger Robovac

De bekendste merklijn binnen het assortiment van Eufy is de Eufy Robovac. Deze lijn bestaat uit uiteenlopende soorten automatische stofzuigers, van basis modellen tot aan modellen die behoren tot de middenklasse. Al deze modellen worden gekarakteriseerd door een zeer goed schoonmaakresultaat. Of je nu het goedkoopste basis model of het meest geavanceerde model kies, je kunt er gerust op zijn dat deze Eufy robotstofzuiger zijn taken naar behoren uit zal voeren. Alle Eufy Robovac robotstofzuigers zijn via een afstandsbediening te bedienen, waarbij de meer geavanceerde modellen tevens via een mobiele app aangestuurd kunnen worden. Tevens integreer je deze modellen binnen de domotica.

De Eufy Robovac app

Eufy Robovac modellen zoals de Eufy Robovac R550C, Eufy by Anker Robovac 25C en Eufy by Anker Robovac 35C zijn aan te sturen middels een door Eufy speciaal ontwikkelde app. Deze app is compatibel met alle smartphones en tablets. Besturen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien zijn de middels de app te besturen automatische stofzuigers tevens compatibel met smart home platformen zoals Google Home en Alexa van Amazon. Als een robotstofzuiger van Eufy dus te bedienen valt met de mobiel of tablet, valt deze tevens te integreren middels het smart home platform. Daarom worden de robotstofzuigers van Eufy ook wel de robotstofzuigers van de toekomst genoemd.

Eufy Robovac robotstofzuiger overzicht

In het assortiment van Eufy zijn meerdere soorten stofzuiger robots te vinden. Van de meer basis modellen tot aan modellen die over meer functies beschikken. Het fijne aan al deze modellen is dat ze uiterst betaalbaar zijn. De duurste variant kost zo’n 249 euro, uiterst betaalbaar voor een robotstofzuiger. Daarnaast valt op dat alle varianten, van de duurste tot aan de goedkoopste, gewaardeerd worden door de klanten. Vele gebruikers geven aan dat het schoonmaakresultaat van elke Eufy robotstofzuiger uitstekend is. En dat is ten slotte waar het allemaal om draait.

Kenmerken voor Eufy robotstofzuigers

De belangrijkste taak van een draadloze stofzuiger robot blijft dat deze het vuil dat op de vloer ligt opzuigt. Dit is de voornaamste reden waarom mensen een robot stofzuiger aanschaffen, alle extra’s zijn mooi meegenomen. Gelukkig zit het op dit gebied wel snor bij de Eufy robotstofzuigers. Het schoonmaakresultaat is consistent goed. Daarnaast vallen vooral de duurdere varianten van de Eufy Robovac op doordat ze geïntegreerd kunnen worden binnen een smart home platform. Dit kan zowel via Google Home als via Alexa van Amazon. Dit is een unique selling point van de Eufy robotstofzuigers. De fabrikant zet vol in op innovatie omtrent smart homes. Wees dus niet verbaasd als er binnenkort nieuwe modellen zijn die nog meer inhaken op de smart home trend.

Basismodel: Eufy Robovac 11s

Een basismodel is in het beginsel een model dat louter de vloer voor je kan opzuigen. Zolang de robot stofzuiger deze taak goed uitvoert, is dat helemaal prima. Bij de Eufy Robovac 11s is dit het geval. Maar dit model heeft je meer te bieden. Zo is dit een prima aankoop wanneer je last hebt van een stoffenallergie. Dankzij het HEPA-filter worden deze stofdeeltjes van de vloer gehaald. Let wel op: dit basis model kan niet aangestuurd worden via een mobiele app of een smart home platform.

Bediening en gebruik

De Eufy Robovac 11s gaat willekeurig te werk tijdens het schoonmaken van de vloer. Dit houdt in dat er geen vaste routes zijn. Hierdoor kunnen sommige plekken binnen de woning dubbel worden schoongemaakt terwijl andere plekjes vergeten worden. Gelukkig is het mogelijk om de schoonmaakrobot te bedienen middels de afstandsbediening. Zo stuur je deze Eufy robotstofzuiger gewoon handmatig op de plek af die schoongemaakt moet worden. De automatische stofzuiger voelt daarnaast aan wanneer de accu bijna leeg is, waarna het uit zichzelf naar het laadstation gaat.

Belangrijkste kenmerken van de Robovac 11s

  • Geluidsniveau: 55 dB
  • Navigatie: willekeurig
  • Oplaadtijd: 6 uur
  • Oppervlakte: 120 vierkante meter
  • Uitblaasfilter: HEPA

Geavanceerd model: Eufy by Anker Robovac 35C

Sommige sites rekenen dit model nog tot de basismodellen, maar wat ons betreft beschikt de Eufy by Anker Robovac 35C toch net over iets te veel functies om getypeerd te worden als een basis model. Desalniettemin is de prijs erg betaalbaar, in dat opzicht is het wel een basis model. Deze draadloze stofzuiger robot gaat systematisch te werk aan kan verschillende soorten ondergronden, denk aan vloer of tapijt, onderscheiden en de zuigmond en/of borstel hierop aanpassen.

Besturing van de Robovac 35C

Op meerdere manieren kun je dit model besturen. Ten eerste is er de standaard afstandsbediening, aan de hand waarvan je de robotstofzuiger kunt sturen naar de plekjes die extra aandacht nodig hebben. Tevens is dit model te bedienen via een mobiele app, die gebruikt kan worden op zowel je telefoon als de tablet. Tot slot kun je de Eufy robotstofzuiger integreren binnen je smart home. Zowel met Google Home als Alexa van Amazon is deze robot stofzuiger compatibel. En dat biedt een hoop mogelijkheden!

Belangrijkste kenmerken van de Robovac 35C

  • Geluidsniveau: 61 dB
  • Navigatie: systematisch
  • Oplaadtijd: 6 uur
  • Oppervlakte: 500 vierkante meter
  • Uitblaasfilter: HEPA