Goedkope robotstofzuiger Top 5

Goedkope robotstofzuiger - Dirt Devil M612 Spider 2.0Goedkope robotstofzuiger Top 5 | Een robotstofzuiger duur? Dat hoeft niet per se het geval te zijn. Er zijn tegenwoordig robotstofzuigers voor iedere situatie en voor ieder budget. De goedkoopste modellen vind je namelijk al voor rond de honderd euro. Hierbij moet je geen uitgebreide opties en geavanceerde schoonmaak verwachten, maar ze doen hun werk heel behoorlijk. Ga je iets omhoog in prijs, dan vind je voor onder tweehonderd euro al heel behoorlijke middenklassers met wat meer opties. Hier geven we de Top 5 van goedkoopste robotstofzuigers om te laten zien, dat een stofzuigrobot helemaal niet duur hoeft te zijn.

Waarom zijn er dure en goedkope robotstofzuigers?

Een snelle blik bij het oriënteren op de aankoop van een stofzuigrobot leert al snel, dat de prijsverschillen tussen robotstofzuigers behoorlijk kunnen oplopen. Aan de onderkant vind je modellen van rond de 100 euro, maar dat kan al snel aan de bovenkant omhooggaan naar 1.000 euro of meer. Dat verschil wordt deels verklaard door A-merken versus B-merken, maar ook door de kwaliteit, mogelijkheden en prestaties die een robotstofzuiger kan hebben. We bespreken eerst kort deze opties, zodat je weet waar je bij een goedkope stofzuiger robot rekening mee kunt houden.

Navigatie

Een stofzuigrobot is een automatische stofzuiger omdat hij zelf, automatisch, kan stofzuigen zonder jouw tussenkomst. Hij moet dus de weg kunnen vinden door je huis. De duurdere en beste robotstofzuigers hebben daar allerlei geavanceerde technieken voor. Van plafondcamera’s en laserscans tot gps-chips. Bovendien onthouden ze ook de plattegrond van de ruimte. Budgetmodellen en goedkope middenklasse robot stofzuigers kunnen meestal alleen vertrouwen op hun bots- en (indien beschikbaar) afstandssensoren. Ze onthouden de plattegrond niet, maar rijden rond in een semi-willekeurig patroon, soms aangevuld met rijden langs randen en spiraalpatronen en gaan om obstakels heen. Zo bestaat er altijd een kans dat ze stukken vloer missen.

Extra mogelijkheden

De mogelijkheden van een stofzuigrobot kunnen al snel behoorlijk uitgebreid worden. Zo kun je de beschikking hebben over een uitgebreide schoonmaakmachine die ook (droog) kan dweilen en gedetailleerd iedere schoonmaak bijhoudt, zelf vieze plekjes opspoort en alles in een app laat zien. Een ander extraatje is een boordcamera. Hiermee kan de schoonmaakrobot als bewakingsagent fungeren, zelfs met bewegingsdetectie. Goedkope modellen hebben al deze extra’s natuurlijk niet. Ze rijden alleen rond en voeren hun stofzuigklus uit, meer niet. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het resultaat altijd minder is.

Docking station, automatisch opladen en hervatten

Zowel van een dure robotstofzuiger als van een goedkope robotstofzuiger zal de accu leegraken door gebruik. Daar zit verrassend weinig variatie in. Het verschil zit vooral in of de huishoudrobot wel of niet een docking station heeft. Budgetmodellen rijden simpelweg door tot de accu leeg is. Is het kwaad geschied, dan moet je ze met de hand opladen. Goedkope robotstofzuigers uit de middenklasse rijden zelf naar hun docking station voor automatisch opladen. Duurdere modellen zullen ook bijhouden of het schoonmaakprogramma al af was en indien nodig verder gaan waar ze gebleven waren.

Schoonmaakprestaties

Dure robotstofzuigers kun je van alles laten opzuigen. Ze hebben een krachtige motor, efficiënte zuigopening en sterke borstels die stof, vuil en dierenharen naar binnen kunnen vegen. Hiermee maken ze het met de hand stofzuigen van je vloer zo goed als overbodig. Goedkope robotstofzuigers hebben vaak alleen zijborstels en een (kleine) zuigmond. Dat werkt prima voor het dagelijkse onderhoud van je vloer en het stofvrij houden, maar meer niet.

De goedkope robotstofzuiger Top 5

Het uitkiezen van de perfecte robotstofzuiger voor jou is altijd een lastige klus. Als je een budget hebt, helpt dat al enorm. Je bent dan wel iets beperkter en zult misschien concessies moeten doen aan prestaties, mogelijkheden en/of bereik. Maar dat wil niet zeggen dat de budget- en goedkope middenklasse-modellen in onze goedkope robotstofzuiger Top 5 niet goed zijn. Integendeel, zelfs de goedkoopste robotstofzuigers zijn populair bij consumenten en krijgen steevast goede reviewscores. Neem dus snel een kijkje en oordeel zelf of welke goedkope robotstofzuiger het beste voor jou geschikt is.

Goedkope robotstofzuiger | 1 | Dirt Devil Spider M607

Dirt Devil Spider M607 robotstofzuigerEen goedkope entree in de wereld van robot stofzuigers maak je met de Dirt Devil Spider M607, maar verwacht er geen wonderen van. Zoals de prijs al doet vermoeden, is dit een zeer basic instapmodel, die over uitsluitend basisfuncties beschikt. Het toestel niet volgens een systematisch patroon rond, maar willekeurig en bij een lege accu is er geen laadstation om naar terug te keren. Je zult hem zelf moeten terugvinden en opladen. Deze Dirt Devil robotstofzuiger kun je echter goed gebruiken als leuke, gadget-achtige huishoudhulp. Laat hem daarbij vooral gerust los onder meubels, want hij meet maar 7 cm in de hoogte. Dat scheelt je bukken.

Afwerking en mogelijkheden

De Dirt Devil Spider M607 robotstofzuiger heeft geen laadstation, geen systematische navigatie en kan niet goed overweg met dierenharen. Toch is hij mateloos populair en scoort hoge waarderingen in gebruikersreviews. En dat is heus niet alleen omdat hij zo goedkoop is. Gebruikers zijn vooral gecharmeerd van het gemak en de hoeveelheid werk die de snoerloze stofzuiger verzet. Hij doet wat hij moet doen en komt ook makkelijk over tapijt heen. Als jij ook daar ook al tevreden mee bent, dan is de Spider M607 van Dirt Devil echt een koopje.

Bediening en gebruik

Het zal je niet verbazen dat je bij de Spider M607 robot stofzuiger ook een afstandsbediening, wifi-connectiviteit en een app moet missen. Alle bediening gebeurt op het apparaat zelf. Dat is echter niet meer dan aan- en uitzetten met de knop aan de zijkant. Bovenop het apparaat zitten led-indicatoren die aangeven hoe vol de accu is en of het stofbakje geleegd moet worden. Verder heeft deze Dirt Devil stofzuigrobot geen speciale functies. Let erop dat je de zijborstels (voor in hoeken) moet verwijderen als je hem op een stoffen vloerbedekking zet.

Accu, opladen en gebruiksduur

Omdat de reiniging door de Dirt Devil Spider M607 (semi)willekeurig is, kun je grofweg uitgaan van een bereik van 100 m2 op een volle batterij. Met een volle accu kan hij een uur schoonmaken, daarna stopt de stofzuiger robot. Door het wisselende patroon werkt hij goed als je losse kamers stofzuigt, die zal hij goed kunnen reinigen. Het opladen, dat je steeds met de hand moet doen, duurt 4 uur als de accu helemaal leeg is.

Navigatie en mapping

De Dirt Devil Spider M607 is een goedkope robotstofzuiger en houdt geen systematische navigatie bij. Wel zal de machine obstakels uit de weg gaan door botsdetectie. Plaats het toestel in (het midden van) de rond te maken ruimte en hij begint met willekeurig rondrijden. Daarna gaat de machine over in een spiraal en langs de kanten. Zo krijg je toch een ietwat systematisch schoonmaakresultaat. Bij het rondrijden zal hij wel tegen objecten aanbotsen. Dat kan soms best een stootje geven, dus je kunt breekbare objecten beter even optillen. Vanzelfsprekend kan de Dirt Devil robotstofzuiger ook niet goed overweg met kabels, schoenveters, tassen enzovoorts.

Belangrijkste kenmerken van de Dirt Devil Spider M607 robotstofzuiger

 • Navigatie- en mapmethode: willekeurig, sensoren
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Oppervlakte: 100 m2

Goedkope robotstofzuiger | 2 | Dirt Devil M612 Spider 2.0

Dirt Devil M612 Spider 2.0 robotstofzuigerDe Dirt Devil M612 Spider 2.0 kun je in veel opzichten beschouwen als een betere versie van de Dirt Devil M607 Spider. Hij is dan ook ietsje duurder, maar nog steeds heel betaalbaar. De verschillen zitten hem vooral in de kwaliteit en de prestaties: die zijn net iets beter dan zijn kleinere broertje. Ook heeft hij een stoere rood-wit-zwarte afwerking, die sommige mensen meer zal aanspreken. Verder biedt hij nog steeds dezelfde eenvoudige functies en gebruik als de kleinere Dirt Devil M607.

Afwerking en mogelijkheden

De M612 is een goedkope robotstofzuiger en een tikje groter dan de M607, maar niet veel. In omvang scheelt het maar zo’n 1.5 cm, tot een volle 30 cm. Maar met een hoogte van 7 cm kruipt hij net zo makkelijk onder lage banken, bedden en kastjes. Dat is een pluspunt voor deze automatische stofzuiger, die verder erg bescheiden is en niet veel mogelijkheden of opties heeft. Toch zijn massa’s mensen gecharmeerd van deze voordelige schoonmaakhulp, die precies genoeg doet om je flink te helpen in het huishouden.

Bediening en gebruik

Aan de zijkant van de Dirt Devil Spider robotstofzuiger zit een aan/uitknop en dat is het wel zo’n beetje wat bedieningsmogelijkheden betreft. Wil jij dus ook een schoonmaakrobot die gewoon zelf aan het werk gaat, en heb je geen behoefte aan allerlei knoppen en grafiekjes in een app, dan is dit dus ideaal. Let wel op de ondergrond. Als je hem op een gladde vloer zet, kun je de zijborstels gebruiken voor hoeken en randen van de kamer. Maar op een stoffen vloer of tapijt moet je deze borstels eraf halen.

Accu, opladen en gebruiksduur

Ook bij de M612 Spider 2.0 krijg je geen laadstation. Je moet hem dus met de hand opladen na gebruik, maar dat gebruik is iets langer dan bij de M607. Deze stofzuigrobot bestrijkt zo’n 110 m2 in een semi-willekeurig patroon, voordat de accu leeg is. Het opladen duurt dan vervolgens weer 4 uur van helemaal leeg naar helemaal vol. Aan de led’s bovenop zie je hoe vol de accu nog is, dus je kunt anticiperen wanneer je moet opladen.

Navigatie en mapping

Na het aanzetten begint de Dirt Devil robot stofzuiger met drie minuten willekeurig rondrijden en schakelt daarna over op eerst een spiraalpatroon, en daarna een randafwerking. Maar een robotstofzuiger zou geen robotstofzuiger zijn als hij niet zelfstandig met obstakels om kon gaan. De Dirt Devil M612 Spider 2.0 heeft daarvoor botssensoren om hem een ruimte rond te leiden. Houdt daar dus rekening mee. Hij zal overal tegenaan rijden, soms best hard. Geen probleem voor tafelpoten, maar zet je dure antieke vaas maar beter even op een verhoging.

Belangrijkste kenmerken van de Dirt Devil M612 Spider 2.0 robotstofzuiger

 • Navigatie- en mapmethode: willekeurig, sensoren
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Oppervlakte: 110 m2

Goedkope robotstofzuiger | 3 | Zoef Robot Miep

Zoef Robot Miep robotstofzuigerJe zou hem bijna alleen voor de leuke naam al kopen. Naast de Miep als goedkope robotstofzuiger, heeft deze Nederlandse fabrikant ook de duurdere Sien en Sjaan in het assortiment robotstofzuigers. Het is dus duidelijk dat ze gaan voor speelsheid en eenvoud in de naam, maar vertaalt zich dat ook naar een goed product? Volgens hoge reviewscores en tevreden gebruikers wel. Het gaat hierbij vooral om de prijs/kwaliteitverhouding, want je moet er geen wonderen van verwachten. Voor een simpele stofzuighulp is de Miep robotstofzuiger echter een prima maatje in huis.

Afwerking en mogelijkheden

De Zoef Robot Miep is een goedkope robotstofzuiger en heeft een ietwat D-vormig profiel wat niet alleen voor de sier is. Door de voorkant hoeken te geven, komt hij beter in de hoeken. Om daar optimaal gebruik van te maken, zou een systematische (rand)navigatie echter handig zijn, dus zo’n pluspunt is dat niet. De Miep robotstofzuiger heeft een start/stopknop in de stand-by-modus, dus je kunt het schoonmaken op ieder gewenst moment pauzeren en/of Miep met de hand verplaatsen. Het schoonmaken gaat volledig willekeurig.

Bediening en gebruik

Met de aan/uitschakelaar zet je Miep uit of in stand-by. Als Miep in stand-by-stand is ingeschakeld, kun je het schoonmaken starten of pauzeren met de startknop. Je kunt het schoonmaken verder niet beïnvloeden. De Zoef robotstofzuiger rijdt gewoon door in een willekeurig patroon tot de accu leeg is. Je ziet wel de status weergegeven door indicatie-led’s bovenop. Deze is beperkt tot de statussen ingeschakeld, accu leeg, opladen en algemene foutmelding.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu van deze Zoef robotstofzuiger gaat een aardig tijdje mee, gemiddeld zo’n 90 tot 120 minuten op een lading. Dat is best veel, maar door het willekeurige schoonmaakpatroon vertaalt zich dat niet in een heel groot bereik. Miep kan ongeveer tot 75 m2 aan voordat het acculampje oranje gaat knipperen. Opladen doe je met de hand en duurt maximaal 5.5 uur. Tijdens het opladen knippert het lampje groen en bij een volle accu brandt het continu (in stand-by-modus). Zo weet je wanneer de accu klaar is met laden.

Navigatie en mapping

De Zoef Robot Miep gaat zijn gangetje puur op basis van de sensoren. Dit resulteert in een willekeurig patroon, dus het is best mogelijk dat de draadloze stofzuiger stukken vloer mist bij een schoonmaakbeurt. Meerdere keren schoonmaken kan dus nodig zijn, of toch met de hand nog even stofzuigen. Wel heeft de Miep schoonmaakrobot afgrondsensoren. Hiermee zal hij dus niet van de trap afvallen. Voor objectdetectie gebruikt hij botssensoren, maar door het platte ontwerp van slechts 6.3 cm kan hij wel makkelijk onder meubels door.

Belangrijkste kenmerken van de Zoef Robot Miep robotstofzuiger

 • Navigatie- en mapmethode: willekeurig, sensoren
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 50 dB
 • Oplaadtijd: 5.5 uur
 • Oppervlakte: 75 m2

Goedkope robotstofzuiger | 4 | Philips SmartPro Easy FC8792/01

Philips SmartPro Easy FC8792-01 robotstofzuigerZeg eens eerlijk: had je een A-merk als Philips verwacht in een Top 5 goedkoopste robotstofzuigers? Toch biedt de SmartPro Easy FC8792/01 de betrouwbare kwaliteit die je van Philips kan verwachten, voor een voordelige prijs. Ondanks dit lage prijspunt biedt de SmartPro Easy FC8792/01 al veel functies die het gebruik van een robotstofzuiger veel beter en makkelijker maken. Zo rijdt hij, in tegenstelling tot veel budgetmodellen, niet willekeurig rond, maar gaat systematisch te werk. Ook heeft hij een docking station en laadt zichzelf dus op. De kwaliteit en opties voor deze prijsklasse maken hem een absolute aanrader.

Afwerking en mogelijkheden

Het slanke en hoekige design van de Philips SmartPro Easy FC8792/01 doet enigszins futuristisch aan. Het is niet alleen fraai, maar heeft ook belangrijke voordelen. Door de slanke behuizing heeft deze goedkope robotstofzuiger een geringe hoogte en past onder erg lage meubels door, van minder dan 6 cm. En de hoeken aan de voorkant maken dat de zuigmond breder is, zodat de zijborstels aan de voorkant veel beter in hoeken kunnen komen dan bij een rond model. Een ander voordeel is het HEPA-filter, wat fijnstof en allergenen grondig uit de lucht filtert.

Gebruik en bediening

Je kunt de Philips SmartPro Easy robotstofzuiger gewoon zelf aan het werk zetten met een druk op de knop. Maar hij kan nog zo veel meer. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening neem je de controle helemaal in de hand en stuur je de stofzuigrobot gericht naar een specifieke plek toe. Op de afstandsbediening zit ook een timer-knop. Hiermee programmeer je de start van het automatisch schoonmaken tot 24 uur van tevoren. Handig als je hem wilt laten werken als je uit huis bent, of slaapt.

Accu, opladen en gebruiksduur

Met deze Philips robotstofzuiger hoef je je veel minder zorgen te maken over een lege accu. Niet dat deze het per se zo lang volhoudt, maar wel omdat de schoonmaakrobot zelf in de gaten houdt wanneer de accu leeg dreigt te raken. Is dit het geval, dan keert deze gewoon zelf terug naar het docking station. De robot stofzuiger zal doorgaan met reinigen tot de accu bijna leeg is of je hem met de hand uitzet. Op een volle accu kan hij zo’n 100 m2 aan vloeroppervlak aan, genoeg voor een bescheiden woning zoals een appartement dus. Binnen 4 uur is de accu weer helemaal vol.

Navigatie en mapping

De SmartPro Easy FC8792/01 hoef je niet te vertellen waar hij heen moet. Dankzij meerdere sensoren, zoals een versnellingsmeter en afstandssensoren, kan de stofzuiger robot een pad uitstippelen met een minimum aan botsingen. De slimme chips aan boord vertalen de informatie van de sensoren in een efficiënt schoonmaakpatroon. Na dit semi-willekeurige rondrijden gaat hij over op randafwerking en daarna op spiraalvormige reiniging. Je kunt deze modi ook handmatig kiezen met de afstandsbediening. Door de geringe hoogte is de kans klein dat het toestel zich tijdens het schoonmaken vastrijdt. Maar als dit toch gebeurt, dan rijdt hij zelf weer achteruit om los te komen.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Easy FC8792/01 robotstofzuiger

 • Navigatie- en mapmethode: semiwillekeurig, sensoren
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Oppervlakte: 100 m2

Goedkope robotstofzuiger | 5 | Ecovacs Deebot Slim2

Ecovacs Deebot Slim2 robotstofzuigerAls hekkensluiter en dus minst goedkope robotstofzuiger in deze Top 5 goedkoopste robotstofzuigers vinden we de Ecovacs Deebot Slim2. Deze is, net als de Philips SmartPro Easy FC8792/01, geen budgetmodel meer, maar nog steeds heel aantrekkelijk geprijsd met de kwaliteit en mogelijkheden van een middenklasser. Hij is de concurrentie in sommige opzichten zelfs de baas. De snoerloze stofzuiger is bijvoorbeeld extra laag met een hoogte van 5.7 cm. Daarnaast kan hij worden uitgerust met een microvezeldoek, om droog te dweilen achter het stofzuigen aan. De schoonmaakrobot is zelfs voorzien van een verbinding via wifi om hem met een app te besturen.

Afwerking en mogelijkheden

De Deebot Slim2 robotstofzuiger van Ecovacs is heel compleet uitgerust voor deze prijsklasse. Het zegt natuurlijk iets dat hij nog in deze Top 5 van goedkoopste robotstofzuigers past, maar dat wil allesbehalve zeggen dat het een budgetmodel is. Je kunt hem besturen en programmeren met app en afstandsbediening, voorzien van een (droog)dweilmodule voor een gladde vloer, en hij heeft een docking station voor automatisch opladen. Een van de mindere punten is de kleine zuigopening, die geen borstels heeft. Voor zwaarder gebruik, zoals tegen dierenharen, zul je dus toch moeten kijken naar duurdere modellen.

Gebruik en bediening

Je kunt de Ecovacs Deebot Slim2 robot stofzuiger op maar liefst 3 manieren bedienen. Met knoppen op de stofzuigrobot zelf, met een afstandsbediening en met de app die je op je smartphone kunt installeren. De laatste heeft als voordeel dat je overal met een internetverbinding de robotstofzuiger kunt aan- en uitzetten, of programmeren. Dus ook als je niet thuis bent, bijvoorbeeld op je werk. Met de app is het mogelijk een uitgebreid tijdsschema instellen, om hem op bepaalde dagen op een vast tijdstip een schoonmaak te laten uitvoeren.

Accu, opladen en gebruiksduur

De Slim2 stofzuigrobot gaat te werk in een semi-willekeurig patroon totdat de accu leeg is. Door de accuduur haalt hij hiermee een aardig bereik van 120 m2 aan oppervlak dat hij in een schoonmaakbeurt kan reinigen. Na afloop vindt hij zelf de weg terug naar het docking station, om automatisch bij te laden. Dit duurt maximaal 4 uur bij een lege accu. Ook kun je hem met de hand stoppen, als je het genoeg vindt.

Navigatie en mapping

De Ecovacs robotstofzuiger kan op verschillende manieren door de ruimte bewegen. Hoofdzakelijk zal hij in een willekeurig patroon gaan rondrijden, waarbij hij objecten uit de weg gaat door geavanceerde objectdetectie. Na een bepaalde tijd gaat de machine over op het afwerken van de randen en daarna de ruimte in om met naar buiten gaande spiralen de schoonmaakbeurt af te sluiten. Hij gaat hierbij door tot de accu bijna leeg is en rijdt dan naar het docking station. Met de app kun je het toestel eenvoudig bedienen en instellen.

Belangrijkste eigenschappen van de Ecovacs Deebot Slim2 robotstofzuiger

 • Navigatie- en mapmethode: semiwillekeurig, sensoren
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Oppervlakte: 120 m2

Bekijk de actuele aanbiedingen bij onderstaande webshops