iRobot Roomba 671 robotstofzuiger

iRobot Roomba 671 robotstofzuigeriRobot Roomba 671 robotstofzuiger kopen? | Wil je niet alleen genieten van de baanbrekende technologie van de grondlegger van stofzuigrobots, iRobot, maar ook van het gemak van een app op je smartphone om zo’n robotstofzuiger te kunnen bedienen? Met de Roomba 671 heeft iRobot in het toegankelijke 600-segment een robotstofzuiger neergezet die precies die eigenschappen in zich combineert. Niet alleen beschik je nu over de fantastische schoonmaakeigenschappen van een Roomba, je kunt deze ook nog eens bedienen van waar je maar wilt. En je kunt allerlei statistieken bekijken en instellingen aanpassen in de app.

In het kort

Schoonmaken doet de iRobot Roomba 671 met de dubbele borstels die alle stofzuigrobots van Roomba gebruiken. Een Roomba robotstofzuiger maakt snel en efficiënt de ondergrond – een gladde vloer zoals parket of tegels, of een laagpolig tapijt – vrij van stof, vuil en dierenharen. Ideaal dus voor als je huisdieren hebt. Bovendien heeft de 671 iets wat enkele andere modellen in de 600-serie moeten missen. Connectiviteit via wifi en bediening via de iRobot HOME app. Daarmee kun je schoonmaakschema’s instellen, de schoonmaakrobot op iedere plek aanzetten en nog veel meer.

Afwerking en mogelijkheden

Sowieso doe je wat schoonmaken betreft een goede aankoop met de iRobot Roomba 671 robotstofzuiger. De grootste fabrikant van robotstofzuigers staat garant voor een efficiënte reiniging van je huis. Maar waar je bij andere modellen, zonder wifi en app, wel eens in het duister tast hoe precies dat resultaat wordt bereikt, zie je dat bij de Roomba 671 heel precies terug. Daar heb je allerlei rapportages voor in de app en zelfs een grafische weergave van de plattegrond van je woning. Ook kun je nazien hoe de Roomba stofzuiger robot deze heeft schoongemaakt.

Gebruik en bediening

Zelfs als je de app niet gebruikt, kun je nog prima uit de voeten met deze makkelijk te gebruiken iRobot Roomba 671. Met de knoppen bovenop heb je namelijk gewoon toegang tot de basisfuncties. Dit betekent starten en stoppen van de schoonmaak en spot clean (als je hem met de hand op de juiste plek neerzet). Maar waarom zou je de superhandige app niet gebruiken? Binnen no time ben je verkocht aan alle handige extraatjes die deze app biedt, zoals instelbare schema’s en handige en overzichtelijke statistieken en plattegronden.

Accu, opladen en gebruiksduur

De iRobot Roomba 671 doet het ook op accugebied beter dan veel concurrenten in deze prijsklasse, waaronder zijn eigen collega’s in de 600-serie. In slechts 2 uur is de accu namelijk alweer helemaal vol. En met een volle lading kan hij zo’n 70 m2 aan harde vloer of laagpolig tapijt schoonmaken. Het toestel zal zichzelf niet uitputten, maar netjes terugrijden naar het basisstation als de batterij leeg begint te raken. Dankzij de app weet je dan waar hij is gebleven en kun je daar rekening mee houden bij het plannen van de volgende schoonmaakbeurt.

Ondergrond en mobiliteit

De iRobot Roomba 671 is, net zoals de meeste stofzuigrobots in deze prijsklasse, geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Parket, laminaat, houten vloeren en tegels zullen dus geen probleem zijn. Ook een stoffen vloerbedekking of laag kleedje kun je ermee reinigen. De draadloze stofzuiger weet daarbij goed de weg om obstakels heen dankzij zijn bots- en afstandssensoren. Ook een afgrond, zoals het trappengat, betekent zeker niet einde oefening voor deze huishoudrobot. Dankzij afgrondsensoren weet hij precies waar het gevaarlijk wordt. Om traptreden makkelijk te zuigen kun je eventueel een goede steel stofzuiger kopen.

Navigatie en mapping

Waar je bij andere Roomba’s je wel eens af kunt vragen hoe ze hun weg door de kamer vinden, kun je dat bij de 671 gewoon zien. Deze robot stofzuiger houdt namelijk een plattegrond bij van waar er wanneer is schoongemaakt. Deze plattegrond kun je heel eenvoudig in de iRobot HOME app terugzien. Als je wilt dat hij ergens niet komt, zoals de voederbak van je huisdier of een dure antieke vaas, baken je dat stukje vloer af met een virtuele muur (niet meegeleverd).

Onderhoud en accessoires

De iRobot Roomba 671 mag dan wel heel erg handig samenwerken met de iRobot HOME app, maar verder is het toch een redelijk basic uitgevoerde robotstofzuiger. In de doos zul je dan ook nagenoeg geen accessoires aantreffen. Alleen een laadstation en natuurlijk de benodigde toebehoren, zoals borstels en een filter. Je kunt er dus meteen mee aan de slag, maar na verloop van tijd kan het toch de moeite lonen deze onderdelen – borstels en filter – te vervangen.

Belangrijkste eigenschappen van de iRobot Roomba 671

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Gebiedsafbakening: virtuele muur
  • Geluidsniveau: 58 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur
  • Oppervlakte: 70 m2

Roomba 671 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Een echte Roomba. En dan nog wel een die je met een app kunt besturen. iRobot laat met de 671 zien dat het bedrijf zeker nog mee kan doen in de markt voor robotstofzuigers, waar de concurrentie terrein wint met juist dit soort innovaties als wifi en app-besturing. De app is duidelijk en makkelijk in het gebruik en voegt echt wat toe aan de toch al goede kwaliteit van een Roomba. Met de 671 is het mogelijk in de gunstig geprijsde instap-600-serie.