iRobot Roomba 680 robotstofzuiger

iRobot Roomba 680 robotstofzuigeriRobot Roomba 680 robotstofzuiger kopen? | Als je op zoek bent naar een instapmodel Roomba in de 600-serie, maar de basic mogelijkheden van de Roomba 605 toch niet helemaal ziet zitten, is de iRobot Roomba 680 misschien interessant. Deze is iets stiller, kan zich beter aan de ondergrond aanpassen en als kers op de taart kun je deze robotstofzuiger ook nog eens tot 7 schoonmaakbeurten vooruit programmeren. Daarnaast zijn de schoonmaakprestaties ook goed in orde. De dubbele borstel haalt al het vuil en stof efficiënt van de vloer.

In het kort

De Roomba 680 is een uitstekende en voordelige manier om je vloer volautomatisch schoon te houden. Er zijn modellen, zowel van iRobot en van de concurrentie, die meer geavanceerde functies aan boord hebben, maar de 680 is wel uitgebreider dan de meeste instapmodellen. Vooral de functie om deze stofzuigrobot 7 keer vooruit te programmeren is een fijne toevoeging voor als je niet veel thuis bent. Je hoeft hem dan niet iedere keer met de hand aan en uit te zetten, maar kunt er een week mee vooruit (als je iedere dag wilt stofzuigen). Hou je ook van af en toe van zelf stofzuigen, kies dan voor een aanvullende steelstofzuiger.

Afwerking en mogelijkheden

De schoonmaakprestaties zijn volgens de standaard van iRobot’s Roomba serie. De twee borstels in het midden draaien in tegengestelde richting: hiermee vegen ze al het vuil en stof naar binnen, waar het opgezogen wordt. De 680 is net als veel stofzuigrobots rond, maar om ook in de hoekjes te komen, zit er een zijborstel op. Deze kan vuil, stof en dierenharen met gemak uit een hoekje bezemen, zodat de Roomba deze kan opzuigen. Verder zitten er wat geavanceerde programmeerfuncties op voor het instellen van schoonmaakprogramma’s vooruit. Ook kun je de schoonmaakrobot de toegang ontzeggen tot bepaalde stukken vloer met een virtuele muur.

Gebruik en bediening

De knoppen bovenop de Roomba 680 geven toegang tot een aantal opties. Natuurlijk kun je het schoonmaken ermee starten of stoppen en een spot clean uitvoeren, maar het is ook mogelijk om meerdere precieze dagen en tijdstippen in de toekomst in te plannen, waarop de stofzuigrobot moet schoonmaken. Zo ben je gelijk voor de hele week klaar, en kun je de robotstofzuiger zelfs laten schoonmaken als je niet thuis bent: op je werk, of op vakantie. Verder hoef je alleen het stofbakje schoon te houden en de Roomba zorgt vanzelf voor een schoon huis.

Accu, opladen en gebruiksduur

Deze iRobot Roomba bevindt zich graag in het basisstation tussen het schoonmaken door. Daar kan hij rustig opladen, in 3 uur van helemaal leeg naar helemaal vol, om weer opnieuw aan de slag te gaan. Hij heeft genoeg vermogen om zonder problemen in een schoonmaakbeurt gemiddeld 70 m2 aan vloeroppervlak schoon te maken. Haalt hij dat niet, dan zal hij terugkeren naar het basisstation om bij te laden, voordat de accu leeg raakt. Je hoeft dus niet op zoek te gaan.

Ondergrond en mobiliteit

Net als alle Roomba’s in de 600-serie is de iRobot Roomba 680 prima geschikt om allerlei soorten gladde vloeren, zoals hout, natuursteen en laminaat mee schoon te maken. Ook op een laagpolig kleedje of stoffen vloerbedekking kun je hem gebruiken. Door de zijborstel is hij in staat om ook in hoeken goed te reinigen. Met 9.3 cm is hij wel wat aan de hoge kant, maar hij kan nog onder een aantal banken en bedden door die niet lager zijn dan dat.

Navigatie en mapping

De Roomba 680 stofzuiger robot zal zelf door de ruimte gaan rijden en daarbij dynamisch een route kiezen. Met zijn afstands- afgrond- en botssensoren zal hij ruimtelijke informatie verzamelen en zo een optimaal pad uitstippelen om de hele ruimte te bestrijken. Hoewel het lijkt alsof hij soms wat willekeurig door de ruimte beweegt, komt het wel het schoonmaakresultaat ten goede, want hij mist geen enkel plekje. Je kunt erop vertrouwen dat de meeste stofjes zonder problemen uit je huis verdwijnen, ook al heb je geen inzicht in de plattegrond die de draadloze stofzuiger scant.

Onderhoud en accessoires

Het onderhouden van de iRobot Roomba 680 vraagt niet veel tijd, maar het verlengt je plezier en de levensduur van de stofzuigrobot aanzienlijk. Zo zijn de borstels af en toe aan een schoonmaakbeurtje toe. Daarmee voorkom je dat ze vastlopen door dierenharen, of blokkeren door vuildeeltjes. In de handleiding vind je de optimale reinigingsfrequenties. Als je borstels of filter toch te vies zijn geworden, kun je ze het beste vervangen. Deze zijn los verkrijgbaar en een extra filter wordt ook standaard meegeleverd bij deze iRobot Roomba.

Belangrijkste eigenschappen van de iRobot Roomba 680

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensors
  • Gebiedsafbakening: virtuele muur (1 meegeleverd)
  • Geluidsniveau: 58 dB
  • Oplaadtijd: 3 uur
  • Oppervlakte: 70 m2

Roomba 680 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Wil je een robotstofzuiger kopen die zelfstandig en ondoorgrondelijk zijn werk doet? Dan zul je zeker tevreden zijn met de iRobot Roomba 680. Het instellen van 7 dagen aan schoonmaken vooruit is een fijne extra, net zoals de meegeleverde virtuele muur en een extra filter. Dat maak dit een prima model in de instap-600-serie van iRobot.