iRobot Roomba versus Neato Botvac: wat is de beste robotstofzuiger?

iRobot Roomba versus Neato BotvaciRobot Roomba versus Neato Botvac: wat is de beste robotstofzuiger? | iRobot zwaait al jaren de scepter in wereld van robotstofzuigers. Het techbedrijf heeft met de eerste Roomba in 2002 de consumentenmarkt opengebroken en heeft tegenwoordig nog het meest verkochte merk robotstofzuiger. Kan Neato daar verandering in brengen? Dit kleinere en jongere bedrijf uit Californië heeft in ieder geval de juiste papieren. Net als iRobot is het een pure roboticafabrikant en hun Botvac robotstofzuigers scoren consistent hoog in gebruikers- en professionele reviews. Welke schoonmaakrobot kies jij? Of ga je toch voor een ander merk? Lees snel verder om te vergelijken.

Prijs en prestaties

Zowel iRobot als Neato maken uitsluitend schoonmaakrobots. iRobot heeft de meeste ervaring in robotica, met een lange geschiedenis in zelfs defensie- en politierobot. Toch lijkt de Neato juist efficiënter te kunnen navigeren. Wel is iRobot toegankelijker wat prijs betreft: de goedkoopste Botvac is zo’n twee keer duurder dan de goedkoopste Roomba. Beide merken garanderen zeer goede schoonmaakprestaties. Een klein pluspunt hier voor Neato is het D-profiel voor beter reinigen van hoeken.

Bedieningsgemak en mogelijkheden

iRobot gaat erg met de tijd mee en de mogelijkheden van Roomba’s ook. Toch blijft de bediening over het algemeen elegant en simpel. Neato lijkt veel meer in te zetten op gadgetliefhebbers door al hun stofzuiger robots standaard van wifi te voorzien en geschikt te maken voor de Neato app. Deze is niet even uitgebreid voor ieder model, maar biedt ongeëvenaarde mogelijkheden aan de bovenkant van de Botvac-modellen. Maar iRobot heeft dan weer geavanceerde vuurtoren- en virtuele muur- /halo-afbakening.

Andere merken

Als je voor een robotstofzuiger gaat kijken, hoef je niet alleen te kiezen uit Neato en iRobot. Er zijn nog verschillende andere merken. Nieuwe techbedrijven overal, van Amerika en China tot Nederland, doen mee met de robotstofzuigerrage: bijvoorbeeld Dirt Devil, Eufy en Zoef Robot. En gerenommeerde techreuzen zoals Philips, LG en Samsung doen natuurlijk ook mee. De markt is dus overvol en er is keus genoeg. Kijk dus gerust rond en ga gewoon robotstofzuigers vergelijken, want de beste robotstofzuiger voor jou kan overal vandaan komen.

iRobot Roomba versus Neato Botvac | De winnaar

Het is natuurlijk onmogelijk te zeggen wie de winnaar is. In aantallen verkochte robotstofzuigers voert iRobot de boventoon, maar Neato wint steeds meer terrein en lijkt zeker een blijvertje te zijn op de verzadigde markt voor automatische stofzuigers. Welke jij uiteindelijk kiest van de twee, of nog een derde merk, hangt uiteindelijk toch af van je persoonlijke voorkeur, eisen en wensen. Met beide trakteer je in ieder geval jezelf op een fantastische huishoudhulp.

2 reacties op “iRobot Roomba versus Neato Botvac: wat is de beste robotstofzuiger?”

 1. Beste heer/ mevrouw,
  Online zie ik bij de neato botvac D7 zeer verschillende geluidsniveaus op diverse websites, variërend van 60db tot zelfs 75db. Op de website van neato zelf kan ik het niet vinden.
  Kunt u mij aangeven wat correct is? Dit zou voor ons zwaar meewegen in de keuze.
  Hartelijk dank alvast!

  1. Beste Loes,

   Bedankt voor je reactie. Voor zover wij weten 60 decibel.

   Vriendelijke groet,
   Robotstofzuigervergelijken.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.