Nadelen van een kruimeldief
Er zitten veel voordelen aan de aanschaf van een kruimelzuiger. Zo bespaar je met dit apparaat veel tijd en heb je altijd een handige en draadloze hulp voor het zuigen van vloeren, tapijten, meubels en andere oppervlakken. Maar het is ook goed om op de hoogte te zijn van eventuele kruimeldief nadelen. Op deze manier kun je een goede afweging maken in de aanschaf van een kruimeldief. Ben je benieuwd naar de nadelen van een kruimeldief? Die vind je hier.
1: Minder geschikt voor grote oppervlaktes
Een nadeel van een kruimeldief is dat deze echt alleen geschikt is voor kleine oppervlakken. Denk hierbij aan een paar kruimels op de keukenvloer of hondenharen op het tapijt in de woonkamer. Voor het schoonmaken van grotere oppervlakken heb je veel meer baat bij een steelstofzuiger.
2: Lange oplaadtijd
Een kruimelzuiger is draadloos en dit is erg voordelig. Een nadeel hiervan is dat de oplaadtijd zeer lang is. Er zijn kruimeldieven waarbij je tot wel 12 uur of langer moet wachten voordat de accu volledig is opgeladen. Daarnaast kun je de accu vaak niet langer dan 20 minuten gebruiken. Vooral als je een dergelijke compacte handstofzuiger aanschaft met een minder krachtige accu kun je het apparaat maar kort gebruiken en moet de accu regelmatig opgeladen worden. Een lange oplaadtijd zorgt ervoor dat je niet altijd optimaal gebruik kunt gaan maken van het toestel omdat de accu niet volledig is opgeladen.
3: Hoog geluidsniveau
Een kruimeldief is een stuk kleiner dan een normale stofzuiger, maar dat betekent niet dat het geluid ook minder is. Ze zijn vaak even luid als een gewone stofzuiger. Er zijn ook modellen die iets minder hard geluid produceren, maar je hoort ze dan nog steeds heel goed.
4: Kleine opvangbak
De meeste kruimeldieven zijn uitgerust met een opvangbak waarin al het stof en vuil opgeslagen wordt. Omdat een kruimeldief relatief klein is, kan er ook niet heel veel vuil in de opvangbak. Dit betekent dat je deze regelmatig moet legen in de prullenbak. Het vaak legen van de opvangbak kan dan ook als nadeel gezien worden.
5: Relatief duur
Wanneer je van plan bent om een kruimelzuiger aan te schaffen, is het goed om rekening te houden met uiteenlopende prijzen. Er zijn modellen van boven de €100, maar ook van onder de €30. Een kruimeldief is duur in vergelijking met de aanschaf van een stoffer en blik. De kruimeldief is de luxe versie van een stoffer en blik en hier betaal je dan ook direct veel meer voor.
Een goed overwogen keuze maken
Het is duidelijk: een kruimeldief heeft zeker heel wat handige voordelen, maar komt ook met mogelijke nadelen. Wellicht is het voor jou niet van belang dat kruimeldieven wat duurder zijn of dat deze apparaten niet veel stiller zijn dan gewone stofzuigers. Maar dit kan ook voor jou een reden zijn om de kruimelzuiger niet aan te schaffen. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van alle plussen en minnen. Op deze manier wordt het makkelijker om een goed overwogen keuze te maken en de beste kruimelzuiger uit te zoeken.