LG robotstofzuiger

De stofzuigrobots van LG worden vaak aangeduid als Hom-Bots en zijn onderdeel van de Cordzero stofzuigers zonder snoer. Hier vallen ook niet-automatische stofzuigers onder die geen elektriciteitssnoer hebben. De techreus uit Korea brengt dan ook steeds meer consumentenelektronica op de markt die gericht is op een smart home en hun schoonmaakrobots passen daar dan ook prima in. Robotstofzuigers van LG blinken uit door een krachtige motor, groot gebruiksgemak en een fraaie vormgeving.

Over LG

LG robotstofzuiger kopen?

LG is een techbedrijf uit Zuid-Korea. Het bedrijf bestaat eigenlijk al een behoorlijke tijd: het werd al in 1947 opgericht. Wat we tegenwoordig als LG kennen, is eigenlijk onderdeel van een reusachtig conglomeraat. De telefoons, computers, tv’s en huishoudelijke apparatuur (onder andere) vallen onder LG Electronics. Het is zonder meer het grootste onderdeel van het concern, de LG groep. LG Electronics is op meerdere gebieden al enige jaren zeer succesvol, en ook in het huishouden komen we steeds vaker producten van LG tegen. Daar vallen ook de Hom-Bot stofzuigrobots onder.

Kenmerkend voor LG Hom-Bot robotstofzuigers

Hoe onderscheidt LG haar modellen in de steeds voller wordende markt voor robotstofzuigers? Allereerst kiest LG voor een semi-vierkant profiel, met fraai afgeronde hoeken. Dat ziet er niet alleen goed uit, maar is ook handiger in het schoonmaken van hoeken. Een LG robotstofzuiger heeft een goed presterende Smart Inverter motor en navigeert met behulp van plafondnavigatie, een digitale stootrand en ultrasone sensors. Een heel pakket aan slimme technieken in een fraaie behuizing: de Hom-Bot robotstofzuigers van LG hebben beauty en brains.

Design van de LG Hom-Bot robotstofzuiger

Het zijn natuurlijk maar stofzuigers, maar het oog wil ook wat. Als je houdt van een beetje design in huishoudelijke apparatuur, kun je je hart ophalen aan een robotstofzuiger van LG. Het design van de Hom-Bots is oogstrelend en ze komen in opvallende, spetterende kleuren zoals Ocean Black, Ruby Red, Metal Silver en Metal Gold. De bedieningsknoppen, sensoren en borstels zijn allemaal netjes geïntegreerd in de behuizing. Ze mogen dus best worden gezien, terwijl ze bezig zijn je huis schoon te maken.

Cordzero: snoerloos schoonmaken

De Hom-Bot snoerloze stofzuigers maken onderdeel uit van een grotere lijn producten van LG: snoerloze stofzuigers. Deze worden ook wel aangeduid als Cordzero en zo worden de robotstofzuigers dus ook wel eens genoemd (ook al is het voor een stofzuigrobot een beetje een overbodige toevoeging). Naast de Hom-Bots heeft LG ook krachtige en handige steelstofzuigers en sledestofzuigers, die je wel met de hand – maar dus zonder snoer – kunt bedienen. Handig voor de plekjes waar een LG robotstofzuiger niet bij kan, zoals de hoogte in.

Kijk omhoog, LG: plafondcamera

Als je je een beetje gaat oriënteren op robot stofzuigers, ontdek je dat er verrassend veel manieren zijn waarop ze de weg vinden. Veel modellen vertrouwen hierbij volledig op hun omgevingssensoren en boordcomputer (en/of app) om zich te oriënteren en voort te bewegen. Maar LG voegt een innovatieve techniek toe. Een speciale camera, bovenop de schoonmaakrobot, filmt continu het plafond. Daarbij kijkt hij naar unieke patronen in kleine oneffenheden. Het toestel meet ook de lichtomstandigheden, zodat hij zich niet vergist, of het nu dag of nacht is. Natuurlijk moet je de lens schoonhouden, anders werkt deze navigatie niet goed.

Altijd bij de tijd met Smart Upgrade

LG verbetert regelmatig de software in veel apparaten. In het geval van een Hom-Bot robotstofzuiger kun je de software aan boord updaten met Smart Upgrade, zodat je steeds de nieuwste firmware hebt, met de laatste bug fixes en mogelijk nieuwe functies. Als je Hom-Bot robot stofzuiger wifi heeft, kun je de Smart Upgrade draadloos uitvoeren, met hulp van een app. Maar ook voor modellen zonder wifi is een upgrade mogelijk. Dan verloopt deze via de ingebouwde usb-poort. Zo blijft je draadloze stofzuiger altijd bij de tijd.

Overzicht LG Hom-Bot robotstofzuigers

Anders dan veel modellen verdeelt LG de robotstofzuigers niet in een aantal verschillende series. Ze hebben allemaal een uniek typenummer en verder geen aanduiding. Het is dus iets lastiger om een onderscheid te maken, maar op basis van de eigenschappen zoals mogelijkheden en prijs kun je toch een idee krijgen van wat de instap-, middenklasse- en topmodellen zijn. We hebben hier dan ook de meest verkochte modellen van het merk als zodanig ingedeeld en beschrijven ze op die manier.

Voordelig instappen: Hom-Bot VSR8600RR of VR8600OB

De VSR8600RR of VR8600OB LG robotstofzuiger lijken, door hun naamgeving, twee varianten te zijn van hetzelfde model, maar dat is niet zo. Er zijn enkele andere verschillen behalve de kleur, Ruby Red (RR) en Ocean Black (OB). Deze verschillen zijn echter niet zo groot en door de gelijke prijsstelling zijn ze beide te beschouwen als een prima instapmodel in de Hom-Bot robot stofzuigers. Ze zijn wat beperkter in opties en prestaties dan de duurdere modellen, maar nog steeds erg goed en uitgebreid genoeg.

LG robotstofzuiger | Afwerking en mogelijkheden

De Hom-Bot VSR8600RR en VR8600OB van LG zijn dan instapmodellen in de lijn Cordzero stofzuigrobots, maar het zijn zeker geen budgetexemplaren. Alles, van de krachtige motor tot de slimme Dual Eye 2.0 navigatie, is geavanceerd. Hiermee stat de stofzuigrobot garant voor goede prestaties en gebruiksgemak. Zo rijdt de VR8600OB naast willekeurig ook in een systematisch patroon. Beide LG robotstofzuigers hebben een groot, zelflerend vermogen om het aantal botsingen steeds te verminderen. Ze zijn dan ook wat prijsstelling betreft middenklassers in het aanbod van robotstofzuigers.

LG robotstofzuiger | Bediening en gebruik

Hoewel LG wel een app heeft voor de Hom-Bot robotstofzuigers, is deze app niet te gebruiken voor de VSR8600RR en VSR8600OB, omdat er geen wifi op zit. De bediening van de draadloze stofzuiger doe je dan ook met de handige afstandsbediening. Hiermee kies je een schoonmaakmodus en zet je de snoerloze stofzuiger aan het werk. Dat kan ook op een specifieke locatie met de My Space knop. Door het gebrek aan wifi kun je de software van de schoonmaakrobot niet over-the-air updaten met Smart Upgrade, maar wel via een usb-aansluiting.

Belangrijkste kenmerken van de Hom-Bot VSR8600RR of VR8600OB

 • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Oppervlakte: 150 m2

Betere prestaties: Hom-Bot VR9624PR en VR9627PG

Voor de gebruiker met iets meer eisen en wensen, is de Hom-Bot VR9624PR en VR9627PG een betere optie dan de VR8600RR of VR8600OB. De kleuren hier zijn iets spannender: Metal Red en Metal Gold, die de LG robotstofzuiger een strakke, moderne uitstraling geeft van geborsteld staal. De schoonmaakprestaties zijn ook hier dik in orde en de bediening nog makkelijker met wifi, app en gesproken statusmeldingen.

LG robotstofzuiger | Afwerking en mogelijkheden

Wil je graag met je smartphone de automatische stofzuiger kunnen aansturen? De VR9627PG en VR9624PR kun je via wifi met je thuisnetwerk verbinden. Zo heb je de mogelijkheid om upgrades draadloos uit te voeren als ze beschikbaar zijn, en nauwkeurige statistieken te bekijken in de SmartThinQ app. Ook geeft de huishoudrobot een gedetailleerde statusmelding als er een probleem is, dankzij smart diagnosis. Over statusmeldingen gesproken: met ruim 120 gesproken statusmeldingen vertellen deze Hom-Bots altijd wat ze aan het doen zijn.

LG robotstofzuiger | Bediening en gebruik

De SmartThinQ app is handig, maar niet zo uitgebreid als sommige andere apps van die bij robotstofzuigers horen. Deze app is dan ook vooral bedoeld voor monitoring. Het besturen kun je echter nog steeds uitstekend doen met de afstandsbediening, en met de knoppen op de stofzuiger robot zelf. Maar omdat hij zelflerend is en locaties kan onthouden, kun je hem ook rustig zelfstandig laten werken en zelfs handmatig verplaatsen.

Belangrijkste kenmerken van de Hom-Bot VR9624PR en VR9627PG

 • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Oppervlakte: 150 m2

Topmodel: Hom-Bot VR9647PS

De Hom-Bot VR9647PS is niet alleen de meest uitgebreide robotstofzuiger van LG, hij heeft ook een interessante dubbelfunctie. Dankzij de camera heb je toegang tot de Home Guard en Home View functie. Met de SmartThinQ app kun je altijd op afstand de camera aanzetten en een kijkje nemen in je huis. Voor extra veiligheid heeft de automatische stofzuiger ook een bewegingsdetector, die jou waarschuwt – met foto’s – bij onraad. Vanzelfsprekend heb je ook alle geavanceerde robotstofzuiger functies, zoals zelflerende navigatie, automatisch opladen en hervatten en Smart Diagnosis om eventuele problemen snel en duidelijk te detecteren.

LG robotstofzuiger | Afwerking en mogelijkheden

De Hom-Bot VR9647PS is natuurlijk voorzien van wifi. Om naast een goede schoonmaakhulp, ook een trouwe bewaker te zijn, houdt hij je huis desgewenst in de gaten met bewegingsdetectie, en “patrouilleert” het gebied voor zijn docking station. Als de bewegingsdetector iets waarneemt, stuurt de SmartThinQ app je een pushbericht en vijf foto’s. Voor de schoonmaak heeft deze LG robotstofzuiger alle functies en opties die de andere Hom-Bots ook hebben, waaronder een dweilmodule voor droog dweilen met een microvezeldoek.

LG robotstofzuiger | Bediening en gebruik

De SmartThinQ app komt het beste tot zijn recht in de Home View en Home Guard functies van de Hom-Bot VR9647PS. Daarmee heb je een goede beveiligingsoplossing in handen. Je kunt handmatig altijd de camerabeelden bekijken via Home View, of een tijdschema instellen voor een “patrouille” met bewegingsdetectie. Over schema’s gesproken: net als de andere Hom-Bots kun je de VR9647PS ook programmeren om op vaste tijdstippen schoon te maken.

Belangrijkste kenmerken van de Hom-Bot VR9647PS

 • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Oppervlakte: 150 m2