LG VR8600OB Hom-Bot robotstofzuiger

LG VR8600OB Hom-Bot robotstofzuigerLG VR8600OB Hom-Bot robotstofzuiger kopen? | Voor de LG VR8600OB robotstofzuiger moet je iets meer neertellen dan voor de VSR8600RR Hom-Bot, maar dat is niet alleen voor de fraaie Ocean Black kleur. Je krijgt hiermee ook de beschikking over meer schoonmaakmodi. Deze LG robotstofzuiger kan rondrijden in een zigzagpatroon, maar ook in een spiraal, of volgens het dynamisch volgen van rechte lijnen met objectontwijking. Dat zit allemaal in een fraaie, vierkante verpakking die ook nog eens krachtig reinigt met een Smart Inverter motor, ultrasone sensors en een digitale stootrand.

In het kort

Het perfecte schoonmaakresultaat wordt door de LG VR8600OB Hom-Bot behaald met de zuigmond aan de voorkant, waar de krachtige en efficiënte Smart Inverter motor vuil en stof naar binnen borstelt en zuigt. De extra brede zijborstels, op de voorste hoeken van de vierkante behuizing, komen goed langs plinten en in hoeken. Maar de VR8600OB stofzuiger robot komt het beste tot zijn recht in de vrije ruimte van de huiskamer.Verbaas je erover hoe goed hij objecten detecteert, ontwijkt en zo steeds zijn schoonmaakroute verbetert. Of neem zelf de controle met de bijgeleverde afstandsbediening.

Afwerking en mogelijkheden

De LG VR8600OB Hom-Bot is een stofzuigrobot die goede schoonmaakprestaties levert met veel mogelijkheden. Hij kan in verschillende patronen rondrijden, zoals zigzaggend, volgens een spiraal, of zo veel mogelijk rechtlijnig, waarbij hij steeds dynamisch bijstuurt als hij objecten tegenkomt. De turbo of smart turbo standen maken nog grondiger schoon dan de gewone schoonmaak. En met droog dweilen krijgt de automatische stofzuiger al het stof en vuil van de vloer. En dat doet hij alles behoorlijk stil, want het geluidsniveau bedraagt slechts 60 dB.

Gebruik en bediening

Een robot stofzuiger als de VR8600OB van LG zal heel zelfstandig te werk kunnen. Maar dat neemt niet weg dat het af en toe handig is als je hem kunt bedienen. Daar is de bijgeleverde afstandsbediening voor, want de VR8600OB Hom-Bot verbindt niet met wifi of een app. Daarentegen biedt de afstandsbediening alle mogelijkheden die je nodig hebt, zoals starten/stoppen, maar ook een schema programmeren. Zo stel je de schoonmaakrobot vooraf in om schoon te maken als je niet thuis bent, of ’s nachts, als je slaapt.

Accu, opladen en gebruiksduur

Maak je geen zorgen over de accu van de LG VR8600OB Hom-Bot. Hij houdt zelf bij of deze leeg dreigt te raken en rijdt dan terug naar het laadstation. Zo zal hij nooit zoekraken met een lege accu. Bovendien onthoudt hij, met de Mapping Resume en Smart Mapping functies, de locatie waar hij gestopt is en kan zo gemakkelijk de weg terugvinden en de schoonmaakklus afmaken. Een lege accu heb je in maximaal 3 uur opladen, dus dat lukt altijd wel tussen schoonmaakbeurten door. Je reinigt er 150 m2 aan harde vloer en/of laagpolig tapijt mee.

Ondergrond en mobiliteit

LG heeft veel zorg en aandacht besteed aan de mobiliteit van hun Hom-Bot stofzuigrobots. De VR8600OB kan dan ook heel goed met allerlei obstakels omgaan: zelfs als je glazen en/of transparante hindernissen in zijn weg hebt, detecteert hij deze met 4 ultrasone sensoren. Verlagingen, zoals een trapgat, vindt de zuigmachine met afgrondsensoren, zodat hij niet valt. En om te voorkomen dat hij vast komt te zitten, kan hij op meerdere manieren terugrijden en een nieuwe route proberen. Naast harde vloeren is de stofzuigrobot ook in staat om laagpolig tapijt tot 1.5 cm te reinigen.

Navigatie en mapping

De plafondcamera van de LG VR8600OB Hom-Bot filmt het plafond en herkent daar kleine oneffenheden en patronen om de weg te vinden. Hij berekent de lichtintensiteit steeds opnieuw, zodat dit zowel overdag als ’s nachts werkt. Ook de sensoren dragen hun steentje bij om de omgeving in kaart te brengen. Het geheel van camera’s, botsdetectie en ultrasone sensors helpen het RoboNavi 10.0 systeem om altijd optimaal de weg te vinden. Bovendien kan de huishoudrobot zigzaggen, een spiraalvorm rijden of dynamisch de route bepalen door stap voor stap objecten uit de weg te gaan.

Onderhoud en accessoires

De LG VR8600OB Hom-Bot robot stofzuiger met dweilfunctie is een veelzijdige schoonmaakhulp. Naast een speciale borstel voor tapijt, heeft hij ook de mogelijkheid een microvezeldoek te monteren. Zo kun je een harde vloer, zoals laminaat of tegels, droog dweilen en nog beter reinigen. Deze microvezeldoeken zijn apart verkrijgbaar. Met het speciale reinigingsgereedschap hou je de borstels schoon en vrij van vastzittende haren en vuil. Daardoor kunnen ze hun werk goed doen en geniet je langer van een schone vloer.

Belangrijkste eigenschappen van de LG VR8600OB Hom-Bot

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 3 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

VR8600OB robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De VR8600OB Hom-Bot snoerloze stofzuiger presteert goed en is geavanceerder en completer uitgevoerd dan de LG VSR8600RR. Vooral de toevoeging van de mogelijkheid om droog te dweilen met een microvezeldoek en de uitgebreidere navigatiepatronen zijn erg fijn. Verder is de keuze voor Ocean Black boven Ruby Red als kleur natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar de VR8600OB ziet er erg fraai uit met deze diepzwarte behuizing.