LG VR9624PR Hom-Bot robotstofzuiger

LG VR9624PR Hom-Bot robotstofzuigerLG VR9624PR Hom-Bot robotstofzuiger kopen? | Zou het niet handig zijn als je stofzuigrobot je precies kan vertellen wat de status is? De LG VR9624PR Hom-Bot doet precies dat, met ruim 120 gesproken meldingen. Zo weet je altijd wat de automatische stofzuiger aan het doen is en wat de status is van je schoonmaakbeurt. Ook als je een huisdier hebt, is dit een goede keuze, want de speciale borstel is uitermate goed in het opvegen van katten- en hondenharen. Op een stoffen ondergrond helpt de turbomodus een handje met het opzuigen van haren, stof en vuil.

In het kort

De VR9624PR is een stuk duurder dan de 8600-modellen en neemt daarmee een stevige positie in de midden- of zelfs bovenklasse van LG Hom-Bot robotstofzuigers. Daar zijn de prestaties dan ook vooral naar: de borstels zijn speciaal geschikt voor huisdierenharen. Het is dan ook vooral een zinvolle upgrade als je huisdieren hebt. De levering is ook veel uitgebreider, met extra borstelsets en een extra filter. De gesproken meldingen zijn ook een leuke en handige toevoeging voor gadgetliefhebbers.

Afwerking en mogelijkheden

Je moet er een beetje van houden, maar de Metal Red behuizing is zeker wat anders en ziet er mooi uit. De strakke, vierkante vormgeving is ook nog eens heel handig in het schoonmaken van hoekjes en randen. De extra brede zijborstels kunnen overal goed bij. De borstels van de LG VR9624PR Hom-Bot zijn speciaal uitgerust om tapijten als ondergrond (tot 1.5 cm) aan te kunnen en goed dierenharen op te kunnen zuigen. Voor beide uitdagingen kan de turbo- of smart turbo-stand uitkomst bieden.

Gebruik en bediening

Ook de LG VR9624PR Hom-Bot bedien je met de bijgeleverde afstandsbediening. Zo zet je hem aan of uit voor een rondje schoonmaken. Dit kan overigens ook op het Touch display van de stofzuiger robot zelf. Maar met de afstandsbediening heb je ook de mogelijkheid een schema vooraf te programmeren en om hem naar een speciale “My zone” te sturen voor extra reiniging. Dankzij de gesproken statusmeldingen weet je altijd waar de stofzuigrobot mee bezig is en of je bijvoorbeeld de stofbak moet legen.

Accu, opladen en gebruiksduur

Met een accu voor gemiddeld 150 m2 aan bereik zul je niet snel het schoonmaken hoeven onderbreken. Tussen schoonmaakbeurten door, of als de batterij leeg dreigt te raken, rijdt de LG robotstofzuiger zichzelf terug naar het docking station, waar hij in maximaal 3 uur weer helemaal vol laadt. Was hij nog niet helemaal klaar met schoonmaken? Geen probleem, want dankzij de geavanceerde navigatie en locatiebepaling weet hij precies waar hij moet zijn om het programma af te maken.

Ondergrond en mobiliteit

De LG VR9624PR Hom-Bot voelt zich thuis op iedere ondergrond, van een strakke, gladde vloer tot een tapijtje van maximaal 1.5 cm. De krachtige zuigmotor en speciale borstels voor dierenharen reinigen alles grondig. Voor een stoffen ondergrond, zoals een kleedje, kun je het beste de turbo of smart turbo functies gebruiken, die krachtiger en grondiger reinigen. Daarnaast zijn objecten in de kamer geen probleem, want de VR9624PR Hom-Bot heeft een scala aan slimme sensoren aan boord: zowel optisch als ultrasoon. Het toestel zal dus ook voorzichtig om breekbare objecten heen navigeren.

Navigatie en mapping

Heb je wel eens naar je plafond gekeken? Een plafond bevat kleine oneffenheden en die vormen unieke patronen. Ideaal dus voor een robot stofzuiger om als herkenningspunten te gebruiken. Daarom filmt de LG VR9624PR het plafond en herkent de patronen erin. Daarbij bepaalt hij dynamisch de lichtomstandigheden, dus hij herkent dezelfde plekken overdag en ’s nachts. Dankzij dit slimme Dual Eye 2.0 systeem zal hij niet verdwalen in je huis en altijd de weg terug kunnen vinden naar het docking station, of naar waar hij voor het laatst heeft schoongemaakt.

Onderhoud en accessoires

De levering van de LG VR9624PR Hom-Bot is erg compleet, met borstels om dierenharen te kunnen reinigen, ook op een tapijt tot 1.5 cm. Daarnaast krijg je er extra zijborstels en een extra filter bij. Het filter voldoet, net als bij alle Hom-Bots, aan de EPA 11 norm en houdt dus uitstekend microscopische stofdeeltjes en allergenen uit de lucht. Voor een optimale werking moet je dit filter regelmatig uitkloppen en op tijd vervangen.

Belangrijkste eigenschappen van de LG VR9624PR Hom-Bot

 • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
 • Gebiedsafbakening: geen
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Oppervlakte: 150 m2

VR9624PR robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Is de VR9624PR het waard om de overstap te maken van instapmodellen 8600RR en 8600OB naar de hoge middenklasse? Een luxeprobleem, want met name de 8600OB is al erg uitgebreid. Maar heb je hogere eisen aan de schoonmaakprestaties, bijvoorbeeld doordat je huisdieren hebt, ben je wel degelijk beter af met de VR9624PR schoonmaakrobot. De aankoop is ook zeker gerechtvaardigd door de uitgebreide accessoires die je erbij krijgt. Ten slotte zul je snel de gesproken statusmeldingen gaan waarderen als zeer nuttig, en meer dan alleen maar een gadget. Dat geldt ook via de wifi-connectiviteit, waarmee je hem geüpdatet houdt en checkt met de LG SmartThinQ app.

1 reactie op “LG VR9624PR Hom-Bot robotstofzuiger”

 1. Vandaag heb ik Mien Dobbelsteen, LG-VR9624PR voor het eerst gebruikt.
  Mijn katten keken zeer verschrikt en renden achteromkijkend naar dat ‘vreemde voorwerp’. Hilarisch!
  Het eerst uur kwam mijn kat niet meer binnen. Grote ogen van schrik en dikke staart.
  Maar goed, Mientje heeft heel enthousiast de houten vloer, laminaat én het vloerkleed perfect gedaan. Herrie onder het bed kwam doordat er een vervoersmandje stond waar ze geen weg mee wist. Wat een aanwinst! Niet meer stofzuigen onder het bed. Géén kattenbakkorrels meer in bed.
  Overtreft mijn verwachtingen en ik heb me vermaakt.

Reacties zijn uitgeschakeld.