LG VR9627PG Hom-Bot robotstofzuiger

LG VR9627PG Hom-Bot robotstofzuigerLG VR9627PG Hom-Bot robotstofzuiger kopen? | Het is maar een stofzuigrobot, maar het oog wil ook wat. De vierkante LG VR9627PG Hom-Bot in Metal Gold ziet er strak en stijlvol uit. Maar de vierkante vormgeving is niet alleen voor de sier. Met deze vorm komt hij ook beter en gemakkelijker langs randen en in hoekjes. Dus als daar veel stof, vuil of huisdierenharen liggen, veeg je deze met de LG robotstofzuiger snel en grondig op. Daarnaast is deze Hom-Bot uitgerust met een droge dweil, om extra goed een gladde vloer schoon te maken.

In het kort

De LG VR9627PG Hom-Bot beschikt over dezelfde handige functies als de VR9624PR – zoals krachtig reinigen met de Smart Inverter motor, slimme en intelligente navigatie en ruim 120 gesproken statusmeldingen – maar voegt daar nog de mogelijkheid aan toe, om een microvezeldoek te bevestigen. Daarmee is deze robot stofzuiger nog beter geschikt voor gladde vloeren, omdat deze doek als droge dweil fungeert. Met een speciale borstel vormen ook haren van je huisdier(en) geen probleem. Al met al is het een uitgebreide en krachtige schoonmaakoplossing.

Afwerking en mogelijkheden

Voor net iets meer schoonmaakmogelijkheden dan de VR9624PR Hom-Bot, en veel meer dan de 8600RR of 8600OB, ben je met de VR9627PG beter af. Vooral als je meer gladde vloer dan tapijt te reinigen hebt, is het de goede keuze. Dit komt door de handig uitneembare microvezeldoek, waarmee je hout, tegels of laminaat strak en grondig schoonveegt. De slimme navigatie biedt de mogelijkheid om dynamisch een route te bepalen op basis van obstakels die hij tegenkomt, of om een meer systematische aanpak te kiezen via een zigzag- of spiraalpatroon.

Gebruik en bediening

Net als andere Hom-Bots zijn er twee manieren om de LG VR9627PG robotstofzuiger hoofdzakelijk te bedienen. Met de knoppen op het Touch display op het apparaat zelf kun je het schoonmaakprogramma starten en stoppen. En met de bijgeleverde afstandsbediening stel je een schema op, of stuur je hem snel en gericht naar een speciale “My zone” in je huis waar je even extra grondig wilt reinigen. De VR9627PG heeft ook connectiviteit via wifi. Hiermee houd je de software up-to-date en kun je hem koppelen aan de SmartThinQ app van LG op je smartphone.

Accu, opladen en gebruiksduur

De VR9627PG Hom-Bot is voorzien van dezelfde accu als de andere Cordzero robotstofzuigers van LG. Genoeg om zonder snoer en bijladen gemiddeld 150 m2 aan vloeroppervlak schoon te kunnen maken. En dreigt de schoonmaakrobot zonder stroom te komen zitten, dan rijdt hij gewoon terug naar het laadstation, zodat je hem niet met de hand hoeft bij te laden. Bovendien maakt de automatische stofzuiger de schoonmaakbeurt gewoon verder af waar hij gebleven was als hij weer verder kan. Het helemaal opladen van de accu duurt maximaal 3 uur.

Ondergrond en mobiliteit

De VR9627PG Hom-Bot komt het beste tot zijn recht op een gladde ondergrond. Dat is niet omdat hij niet op tapijt uit de voeten kan. Integendeel, want met de speciale tapijtborstel en turbo- en smart turbostanden maakt hij laagpolig tapijt tot 1.5 cm grondig schoon. Het is vooral de microvezeldoek die als droge dweil dient, waardoor hij uitblinkt op tegels, hout en laminaat. LG heeft ook deze Hom-Bot robot stofzuiger uitgerust met slimme detectie door onder meer 4 ultrasone sensors, zodat geen enkel obstakel een onneembare hindernis vormt.

Navigatie en mapping

Net als de zeevaarders in de gouden eeuw omhoogkeken naar de sterren voor navigatie, zo kijkt de LG VR9627PG Hom-Bot naar je plafond om zijn weg te vinden aan de hand van unieke patronen. Daarbij houdt het toestel rekening met de lichtomstandigheden, zodat hij nooit verdwaalt, dag of nacht. Hoe hij rondrijdt gedurende meerdere schoonmaakbeurten, houdt de huishoudrobot bij in een logboek. Deze statistieken kun je zelf bekijken via de SmartThinQ app van LG, waar je de VR9627PG op kunt aansluiten.

Onderhoud en accessoires

Dankzij de microvezeldoek kun je met de LG VR9627PG Hom-Bot heel goed gladde ondergronden reinigen zoals bijvoorbeeld laminaat, harde tegels en houten vloeren. Maar ook een stoffen ondergrond, zoals een laagpolig tapijt tot 1.5 cm, zijn geen probleem. Met de turbo- of smart turbo standen kun je die ook efficiënt van stof en haren ontdoen. Je krijgt er een scala aan borstels, dweil, dweilplaat en extra filter bij om niet alleen meteen aan de slag te kunnen, maar ook om lang plezier te hebben van je Hom-Bot voor een schone vloer.

Belangrijkste eigenschappen van de LG VR9627PG Hom-Bot

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 3 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

VR9627PG robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Door de toevoeging van de dweilplaat met microvezeldoek is de VR9627PG de betere keuze, ten opzichte van de VR9624PR, als je veel gladde vloer te reinigen hebt in plaats van kleedjes en stoffen vloerbedekking. Verder zijn de modellen behoorlijk gelijkwaardig en bieden zowel betere prestaties als een completere uitrusting dan de 8600-modellen. Bovendien zijn de wifi-connectiviteit, integratie met de SmartThinQ app en gesproken meldingen handige toevoegingen.