LG VR9647PS Hom-Bot robotstofzuiger

LG VR9647PS Hom-Bot robotstofzuigerLG VR9647PS Hom-Bot robotstofzuiger kopen? | Het topmodel van LG Hom-Bot robotstofzuigers heet de VR9647PS. Deze schoonmaakrobot kan daarnaast een spannende dubbelrol spelen als spion en huisbewaker. Er zit een camera aan boord waarmee je je huis in de gaten kunt houden als je er niet bent, via wifi en de SmartThinQ app. Verder is het toestel zo compleet uitgerust als je maar mag verwachten. Hij beschikt over state-of-the-art automatische, zelflerende navigatie, alle toebehoren zoals een borstel voor dierenharen en een microvezeldoek als droge dweil, en uitstekende prestaties.

In het kort

De camera aan boord geeft je toegang tot een speciale functies van LG om je huis te beveiligen: Home Guard en Home View. Hiermee neem je op ieder gewenst moment een kijkje, of laat je de automatische stofzuiger robot het werk doen met bewegingsdetectie. Deze functies zijn vooral de aantrekkelijke punten ten opzichte van een goedkopere VR9627PG, want de schoonmaakprestaties zijn even goed. Dat betekent dat deze LG VR9647PS Hom-Bot uitstekend gladde vloeren en tapijten tot 1.5 cm zelfstandig kan schoonmaken, en daarbij grondig en effectief stof, vuil en dierenharen verwijdert.

Afwerking en mogelijkheden

In een mooie, Metal Grey gekleurde behuizing zit een geavanceerde stofzuig- en camerarobot. De schoonmaakprestaties zijn prima in orde, maar de echte toegevoegde waarde zit natuurlijk in de camera en opties die dat met zich meebrengt. Deze zijn in te delen in twee hoofdfuncties: Home View en Home Guard. Home View stelt je in staat om op ieder moment, overal, het beeld van de ingebouwde camera in de LG SmartThinQ app op te roepen. Met Home Guard stel je bewegingsdetectie in. Als de robot stofzuiger dan iets waarneemt, zal hij een melding naar de app sturen, samen met 5 foto’s.

Gebruik en bediening

De LG VR9647PS is als stofzuiger robot natuurlijk prima te bedienen met de knoppen en/of de afstandsbediening. Het is echter ook de beste Hom-Bot om de LG SmartThinQ helemaal tot zijn recht te laten komen. Je hebt dan namelijk de beschikking over meerdere functies. Hierbij kun je denken aan Home View, Home Guard, reinigingsdagboek, reiniging inplannen en slimme diagnose (om problemen op te lossen). Daarmee sla je twee vliegen in één klap. Je regelt het schoonmaken van je huis volgens een plan en kunt dat op afstand bijhouden en uitvoeren. Tevens regel je tegelijk de beveiliging van je huis als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Accu, opladen en gebruiksduur

Wordt de camera veel gebruikt, dan verbruikt de stofzuigrobot natuurlijk ook iets meer stroom dan wanneer je alleen schoonmaakt. Maar de accu is steeds weer in maximaal 3 uur vol als de robot stofzuiger zichzelf naar het docking station rijdt. Dat doet hij als hij niets beters te doen heeft, of als de accu bijna leeg is. Voor Home Guard patrouilleert de draadloze stofzuiger niet verder dan 3 meter van het docking station, dus zal hij niet snel zonder stroom komen te zitten – wel zo veilig.

Ondergrond en mobiliteit

Als je de LG robotstofzuiger inzet voor een schoonmaakbeurt, kan hij op gladde vloeren en tapijten tot 1.5 cm uitstekend uit de voeten. Hij heeft een speciale borstel en turbostand voor tapijtreiniging en een microvezeldoek om als droge dweil een gladde vloer na te vegen. Obstakels vermijdt het apparaat dankzij geavanceerde detectie, met onder andere optische en ultrasone sensoren. De stofzuigrobot voorkomt zo veel mogelijk om vast te komen zitten. Maar gebeurt dit toch, dan heeft hij zelf verschillende slimme manieren om los te komen.

Navigatie en mapping

Ook bovenop de LG VR9647PS Hom-Bot zit een camera. Deze dient om het plafond te filmen en unieke patronen te herkennen. Zo kan hij zelf de weg door het huis vinden, geholpen door de afstands-, afgrond- en botssensoren. De robot stofzuiger maakt zelf een slim plan van hoe de kamer het beste te reinigen is. Daarnaast zal de machine steeds meer objecten vanzelf vermijden, doordat hij steeds bijleert.

Onderhoud en accessoires

Alle accessoires die je nodig hebt om schoon te maken, vind je in de doos van de LG VR9647PS Hom-Bot. Zo vindt je borstels voor tapijt en voor dierenharen en een tweetal microvezeldoeken. Die bevestig je aan de handig uitneembare zwabber voor een mooi resultaat bij het droog dweilen Naast borstels en filter schoonmaken, loont het natuurlijk ook de moeite om de camera’s vrij te houden van vlekken. Zo blijft de robotstofzuiger goed werken als huisbewaker en als schoonmaakhulp.

Belangrijkste eigenschappen van de LG VR9647PS Hom-Bot

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 3 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

VR9647PS robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Er zijn weinig robotstofzuigers die hun functieomschrijving uitbreiden met bewaker naast het schoonmaken, maar de LG VR9647PS Hom-Bot is er een. Als je alleen wilt schoonmaken, is er eigenlijk geen reden om deze stofzuigrobot te verkiezen boven de veel voordeligere VR9627PG, die net zo goed de schoonmaaktaken af kan. Maar de camera is wel een groot pluspunt voor gadgetliefhebbers en voor mensen die graag de beveiliging van hun woning verbeteren. Beide doelgroepen zullen dan ook erg tevreden zijn met deze robotstofzuiger van LG.