LG VSR8600RR Hom-Bot robotstofzuiger

LG VSR8600RR Hom-Bot robotstofzuigerLG VSR8600RR Hom-Bot robotstofzuiger kopen? | LG profileert zich steeds meer als speler in de markt voor Smart Homes en consumentenelektronica. Geen wonder dus dat er ook een aantal robotstofzuigers van de Koreaanse techreus te vinden zijn. De LG VSR8600RR is een voordelige stofzuigrobot in de verzameling stofzuigrobots van LG. Het is echter al meteen een model met zeer geavanceerde functies en goede prestaties. Hij beschikt over een Smart Inverter motor voor een krachtige schoonmaak, een strak vierkant ontwerp, en uitstekende, zelflerende navigatie.

In het kort

Door de vierkante vormgeving in lange zijborstels komt de LG VSR8600RR Hom-Bot zonder problemen in hoekjes en maakt hij overal goed schoon. De brede zuigmond zit aan de voorkant en kan zo overal goed bij. De slimme navigatie leert en onthoudt waar obstakels te vinden zijn: zo zal het aantal botsingen snel afnemen. Meerdere schoonmaakmodi, een borstel om tapijten tot 1.5 cm te reinigen en een Smart Diagnosis-functie maken van deze fraaie, Ruby Red gekleurde stofzuigrobot een veelzijdige schoonmaakhulp en prima te gebruiken in combinatie met een steelstofzuiger.

Afwerking en mogelijkheden

De LG VSR8600RR Hom-Bot robotstofzuiger is verrassend compleet afgewerkt voor zijn lage prijspunt. Hij heeft allerlei slimme sensoren aan boord om het schoonmaken te optimaliseren. Bovendien kan hij (of jij) kiezen uit 5 schoonmaakmodi. De huishoudrobot beweegt in een zigzagpatroon met objectdetectie. Daarnaast kan hij een turbo of smart turbo gebruiken naast de gewone schoonmaak.  Daarnaast is het toestel in staat om een tapijt tot 1.5 cm speciaal te reinigen. Met My Space kies je een speciaal gebied waar hij tweemaal grondig reinigt: handig als het ergens wat harder nodig is om te stofzuigen.

Gebruik en bediening

Bij de LG VSR8600RR is het niet mogelijk om de stofzuiger robot met een app te bedienen. Maar met de bijgeleverde afstandsbediening heb je verrassend veel instel- en bedieningsmogelijkheden. Hier selecteer je de modus, wel of geen turbostand en start en stop je natuurlijk het schoonmaken. En met de My Space knop kun je hem heel gericht een bepaald gebied laten schoonmaken. En het updaten van de automatische stofzuiger? Via de Smart Upgrade houd je de software van de zuigrobot up-to-date door hem via een usb-aansluiting aan te koppelen.

Accu, opladen en gebruiksduur

Door de accu van de VSR8600RR Hom-Bot hoef je nooit langer te wachten dan 3 uur voor deze helemaal vol is opgeladen. Voor dat opladen zorgt hij overigens zelf. Na iedere schoonmaakbeurt rijdt hij automatisch het dock in. Dat doet hij ook als de accuspanning te laag wordt. Verder beschikt deze robot stofzuiger over functies genaamd Mapping Resume en Smart Mapping. Hiermee kan hij zelf de locatie terugvinden waar nog schoongemaakt moet worden. Deze functie werkt ook als je hem met de hand oppakt en ergens anders neerzet. Een volle accu is goed voor 150 m2 aan harde vloer en/of laagpolig tapijt.

Ondergrond en mobiliteit

Maak van je huis gerust een hindernisbaan, de VSR8600RR Hom-Bot zal er geen last van hebben. Hij heeft namelijk een aantal sensoren om de locatie van obstakels en hindernissen te scannen – en te onthouden. Zo zal hij botsingen zo veel mogelijk voorkomen. Dat doet hij met twee camera’s en ultrasoon sensors. Kwetsbare objecten zijn dus veilig voor de rondrijdende LG robot stofzuiger. Het is ook een ware ontsnappingsartiest, want als hij per ongeluk toch vast komt te zitten, heeft hij meerdere manieren om zichzelf weer los te rijden.

Navigatie en mapping

De LG VSR8600RR Hom-Bot beschikt over het geavanceerde Dual Eye 2.0 systeem. Dit systeem kan automatisch de lichtintensiteit berekenen en het plafond scannen. Daardoor kan hij op ieder moment van de dag – licht of donker – de weg vinden door je huis. Bovendien helpen de geavanceerde digitale stootrand en ultrasoon sensor hem om obstakels heen, waar hij de locatie van onthoudt. Afhankelijk van het aantal obstakels zal hij een optimaal zigzagpatroon bepalen om de ruimte schoon te maken.

Onderhoud en accessoires

De LG VSR8600RR is een zeer complete schoonmaakrobot voor een voordelige prijs. Met dit toestel kun je harde vloeren heel goed schoonmaken, mede dankzij de krachtige borstels en de extra lange zijborstels die het vuil uit hoeken en langs plintranden weghalen. En voor tapijten krijg je er een speciale tapijtborstel bij. Zo kun je tapijten tot 1.5 cm hoog grondig reinigen. Het opvangbakje voor stof kun je heel makkelijk uitnemen en leeggooien, zonder dat er stof daarbij opdwarrelt. Verder hoef je alleen af en toe de borstels en sensors schoon te houden voor een correcte werking.

Belangrijkste eigenschappen van de LG VSR8600RR Hom-Bot

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 3 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

VSR8600RR robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Als je een snoerloze stofzuiger wilt met geavanceerde technologie, dan is de LG VSR8600RR een aardige instapper. Het hoge gadget-gehalte gaat niet ten koste van de schoonmaakprestaties: de opties en schoonmaakmogelijkheden zijn basic, maar klaren de klus probleemloos. LG laat hiermee zien heel goed mee te kunnen in de nieuwe trend voor huishoudelijke apparaten. Met de VSR8600RR Hom-Bot robotstofzuiger koop je een fantastische hulp in de huishouding, die er door de fraaie vormgeving en Ruby Red kleur er ook nog eens goed uitziet.