Neato Botvac Connected robotstofzuiger

Neato Botvac Connected robotstofzuigerNeato Botvac Connected robotstofzuiger kopen? | De Neato Botvac Connected heeft alle eigenschappen die een robotstofzuiger van Neato fantastisch maken. Het is niet het instapmodel – qua prijs is dat de D3 Connected – maar zit ongeveer in het midden. Dat geldt niet alleen voor de prijs, maar ook voor de capaciteit en mogelijkheden. Het is een prima allround robotstofzuiger die bijna overal wel uit de voeten kan en je veel schoonmaakwerk uit handen kan nemen. Zeker als je lastige hoekjes hebt, doet deze robot stofzuiger het beter dan veel van zijn collega’s.

Neato Botvac robotstofzuiger | In het kort

Deze Neato robotstofzuiger kan uit de voeten op harde vloeren en hoogpolig tapijt. De ondergrond maakt hij goed schoon met een turboborstel. Dat is een uitkomst als je huisdieren hebt, want dierenharen kan deze stofzuighulp grondig uit tapijt borstelen en opzuigen. De borstels zijn lang en de voorkant van de Neato Botvac Connected is vierkant: daardoor kan hij ook goed in hoekjes komen. De stofzuiger robot kan 250 vierkante meter op een acculading reinigen en als dat niet genoeg is, laadt hij zichzelf automatisch bij en zal daarna het programma hervatten. Bedienen doe je desgewenst via de handige en overzichtelijke app.

Afwerking en mogelijkheden

De Botvac Connected van Neato heeft een aantal slimme functies en blinkt vooral uit in hoe grondig hij overal stofzuigt. Door het D-vormige profiel en de rechte voorkant zijn hoeken in de kamer geen probleem. Het bereik van 250 m2 is behoorlijk en de meeste verdiepingen zullen dus geen probleem zijn om in een keer te kunnen stofzuigen. Daarnaast heeft de Botvac robot stofzuiger 0.7 liter aan opvangcapaciteit, zodat je ook niet steeds het schoonmaken hoeft te onderbreken om de opvangbak leeg te gooien. Een ander voordeel is dat door het microfilter stofdeeltjes en allergenen niet met de uitgeblazen lucht weer in de kamer terug komen.

Gebruik en bediening

Hoewel er grote en duidelijke knoppen en een kleurendisplay op de Neato Botvac Connected aanwezig zijn, doe je het meeste aan instellen en besturen met de app. Deze kun je op een iOS- of Android-tablet of smartphone installeren. Hiermee start, stop en pauzeer je het schoonmaken, overal vandaan, omdat de Botvac via wifi met het internet is verbonden. Ook kun je een aantal programma’s instellen op vaste dagen en tijden. Zo heb je bijna geen omkijken naar het schoonmaken met deze stofzuigrobot.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu van de Botvac Connected laadt in 2 uur op van leeg naar helemaal vol. Dat is in principe genoeg om zonder bijladen 250 m2 aan vloeroppervlak, laagpolig tapijt of glad, te kunnen stofzuigen. Als om wat voor reden dan ook de accu toch leeg raakt terwijl de schoonmaakbeurt nog niet klaar is, is dat geen probleem. De stofzuiger robot signaleert een lage accuspanning op tijd en rijdt naar het laadstation. Na het opladen gaat hij weer verder waar hij was gebleven.

Ondergrond en mobiliteit

De Botvac van Neato laat zich niet snel door obstakels weerhouden bij het schoonmaken. Sowieso rijdt hij over laagpolige vloerbedekking en gladde vloeren. Daarnaast remt hij netjes af voor obstakels, die hij aan ziet en voelt komen door de afstands- en botssensoren. Als dat obstakel een drempel is van maximaal 2.5 cm hoog, rijdt hij er moeiteloos overheen. Maar hij remt ook voor het trappengat, dankzij de afgrondsensoren. Gebruik op de bovenverdieping is dus geen probleem.

Navigatie en mapping

De Neato Botvac Connected is ook een slimme navigator. Hij scant het schoon te maken gebied met een laser, die bovenop ronddraait. Zo weet de huishoudrobot waar hij nog naartoe moet, en waar hij al geweest is. Hij rijdt namelijk niet willekeurig rondjes, maar zal systematisch een zo efficiënt mogelijk rijpatroon op te stellen. Zo maakt hij het meeste oppervlak schoon met de minste inspanning. Via de Neato robotstofzuiger app kun je ook goed bijhouden hoe hij de plattegrond van je woning heeft gescand, en tijdens het schoonmaken de voortgang bijhouden.

Onderhoud en accessoires

In de doos van de Neato Botvac Connected vind je, naast het apparaat zelf en papieren handleiding, een aantal handige accessoires. De schoonmaakrobot wordt standaard geleverd met een extra borstel, standaard luchtfilter, magneetstrip voor afbakening van sommige kamergedeelten en natuurlijk een oplaadstation. Extra filters en zijborstels zijn los verkrijgbaar. De zijborstels en hoofdborstel moet je regelmatig schoonmaken met een kammetje of oude tandenborstel. Hier is ook een speciale borstelreiniger voor verkrijgbaar.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: magneetstrip
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur
  • Oppervlakte: 250 m2

Tot slot

De Neato Botvac Connected is een uitstekende schoonmaakhulp die vooral uitblinkt door het relatief grote bereik, de turboborstels die grondig reinigen en het gemak waarmee je in hoekjes kunt reinigen door het slimme D-profiel. Daarnaast is de app van Neato handig en innovatief. Dat moet ook wel, want het is de belangrijkste manier om deze robot stofzuiger te bedienen. De goede prestaties van deze Botvac zorgen ervoor dat hij in professionele en gebruikersreviews hoog scoort. Je kunt dus met een gerust gevoel deze robotstofzuiger kopen.