Neato Botvac D3 Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D3 Connected robotstofzuigerNeato Botvac D3 Connected robotstofzuiger kopen? | De Neato Botvac D3 Connected is een instapmodel in de Connected serie van Neato Robotics. Dat betekent vooral dat duurdere modellen het langer volhouden op een acculading en meer opties hebben om meerdere verdiepingen aan te kunnen. Maar als je een kleinere, gelijkvloerse woning hebt, zoals een appartement, heb je dat natuurlijk niet nodig. Dan heeft de Botvac D3 stofzuigrobot genoeg aan boord voor het dagelijkse onderhoud van je vloeren: hout, tegels of vloerbedekking.

In het kort

De Neato Botvac D3 Connected kan vuil, stof en dierenharen verwijderen door de krachtige comboborstel. En om ook goed in de hoekjes te kunnen, is de voorkant recht en zijn de zijborstels breed. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen schoonmaken, programmeert de software automatisch een patroon met rechte lijnen, op basis van de laserscan die de BotVision module bovenop maakt. Deze scan kun je ook als grafische platvorm in de app vinden. Dit is de echte sterfunctie van de Botvac robotstofzuigers, met uitgebreide opties, bestuur- en instelmogelijkheden.

Afwerking en mogelijkheden

De Botvac D3 robot stofzuiger is een prima optie voor kleinere woningen zoals een appartement. Daar heeft de accu genoeg power voor, met een gebruiksduur van 60 minuten en een bereik van 150 m2 aan vloer (glad of met stoffen vloerbedekking). Maar als je verhuist, hoeft de D3 niet gelijk weg. Dankzij een nieuwe functie kan hij snel bijladen, en door met schoonmaken. Ook kan hij de bovenverdiepingen doen, want de afgrondsensoren behouden hem voor een val van de trap.

Gebruik en bediening

Neato integreert de Botvac Connected schoonmaakrobots, waaronder de D3, slim in een smart home omgeving. Als je een apparaat zoals een Amazon Echo of Google Home hebt, kun je daar ook deze goedkope robotstofzuiger mee bedienen. Maar als je echt alles wilt kunnen, gebruik je het beste de app. Hier vind je allerlei functies voor het programmeren van schoonmaakprogramma’s. En snel nog even een stukje extra schoonmaken doe je met spot clean. Je geeft in de app de plek aan die je extra wilt stofzuigen en de draadloze stofzuiger doet de rest.

Accu, opladen en gebruiksduur

Op het gebied van vermogen en accuduur presteert de D3 het minste van alle Botvac Connected schoonmaakrobots, maar daar is de prijs ook naar. Met een oplaadtijd van 100 minuten en een werktijd van 60 minuten is het echter nog steeds zeer behoorlijk. Als je niet meer dan 150 m2 te stofzuigen hebt, lukt dat zonder problemen in een keer, zonder tussentijds bijladen. Dat duurt overigens niet lang, want door de nieuwe functie om snel bij te laden zal hij niet meer tijd dan nodig gebruiken voor bijladen gedurende een schoonmaakbeurt.

Ondergrond en mobiliteit

De Neato robotstofzuiger kan laagpolig tapijt en harde vloeren, zoals tegels of hout, schoonmaken. Hij komt niet zo makkelijk onder lage meubels, want de behuizing is zo’n 10 cm hoog, maar zal zichzelf weten te redden als hij per ongeluk vast komt te zitten. Door het handig vormgegeven D-profiel van de huishoudrobot kan hij heel goed hoekjes schoonmaken. En drempels tot 2 cm hoog vormen geen bezwaar. Kabels vormen wel een uitdaging, dus houdt hem daar uit de buurt.

Navigatie en mapping

Neato robotstofzuigers zijn slim in hun omgevingsscan en in hun navigatie. De scanner bovenop de schoonmaakrobot draait een laserstraal 360 graden in het rond, om de te reinigen ruimtes nauwkeurig in kaart te brengen. Hoe nauwkeurig kun je zelf zien in de app, waar een scherpe plattegrond wordt weergegeven. Het schoonmaakpatroon wordt geoptimaliseerd volgens een raster van rechte lijnen. Zo kan de Neato D3 efficiënt schoonmaken en rijdt hij niet willekeurig in het rond.

Onderhoud en accessoires

De Neato Botvac D3 Connected wordt erg basic geleverd en handige accessoires moet je dus zelf kopen. dat is handig, maar niet per se nodig. De borstels kun je bijvoorbeeld ook met een oude kam of tandenborstel schoonmaken. Zorg er in ieder geval voor dat er niet te veel haren blijven zitten. Deze draaien vast rond de as, waardoor de borstels niet goed meer roteren. Als er veel haren zitten of ze zitten erg in de war, kun je ze doorknippen met een schaartje. Houdt ook het filter schoon, dat zorgt voor een betere werking en frisse lucht.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D3 Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: applicatie
  • Geluidsniveau: 59 dB
  • Oplaadtijd: 1 uur 40 minuten
  • Oppervlakte: 150 m2

Botvac D3 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De D3 stofzuigrobot voldoet prima aan de verwachtingen die je mag hebben van een Neato robotstofzuiger, maar dan in een basic uitvoering. Zo ontbreekt bijvoorbeeld een magneetstrip voor afbakening. Zo’n markeringsstrip is dan ook meer een toevoeging, want afbakenen kan ook gewoon in de app. Die is voor de D3 ook weer niet zo uitgebreid als voor duurdere modellen: ondersteuning voor meerdere plattegronden, onder andere functies, ontbreekt. Daardoor, en door de mindere accuduur is hij ook beter geschikt voor kleinere woningen en bijvoorbeeld ideaal voor een appartement. Omdat een robotstofzuiger niet overal kan komen, kun je beter ook gelijk een steelstofzuiger aanschaffen.