Neato Botvac D3+ Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D3+ Connected robotstofzuigerNeato Botvac D3+ Connected robotstofzuiger kopen? | Met een extra set goede filters is de Neato Botvac D3+ Connected net iets uitgebreider dan de gewone Neato Botvac D3. Dat maakt het een betere keuze voor als je graag een zo stofvrije woning hebt. Bijvoorbeeld als je last hebt van stofallergie. Voor de rest is het een prima model met genoeg power in de accu voor relatief kleinere woningen. De schoonmaakprestaties op gladde vloeren en laagpolige vloerbedekking zijn prima in orde. Daarnaast heeft de D3+ heeft ook de beschikking over besturing via de geavanceerde Neato app.

In het kort

Heb je een niet al te grote woning en hoef je niet per se de allerbeste robotstofzuiger, maar wel een die allerlei mogelijkheden heeft via een slimme app? Dan zul je versteld staan van wat je allemaal kan met de Neato Botvac D3+ Connected. Met de krachtige comboborstel haal je gemakkelijk stof, vuil en dierenharen uit de vloerbedekking. Ook in de hoekjes blijft er niks achter, dankzij het slimme D-profiel en de lange zijborstels. De stofzuigrobot maakt schoon via een efficiënt patroon en slimme scan van de ruimte. Dit kun je allemaal bijhouden – en een boel dingen instellen – in de Neato app op je telefoon.

Afwerking en mogelijkheden

Als je de Botvac D3+ Connected robot stofzuiger koopt voor je appartement, ben je meer op de toekomst voorbereid dan je denkt. Neato updatet de software namelijk met nieuwe functies. Zo kun je vanaf eind 2018 kiezen voor snel bijladen tijdens het reinigen. Ook is het dan mogelijk om in de app “No Go” lijnen te tekenen. Zo baken je stukjes af waar de automatische stofzuiger niet mag komen. Het schoonmaken doet hij zo snel en efficiënt mogelijk dankzij slimme laserscan technologie. Zo brengt hij alle ruimtes gedetailleerd in kaart.

Gebruik en bediening

Een Neato Botvac D3+ Connected is geschikt voor als je heel veel of juist heel weinig controle wilt hebben over je robotstofzuiger. Als je er geen omkijken naar wilt hebben (behalve af en toe de opvangbak legen en de borstels reinigen) stel je een automatisch schoonmaakprogramma in en laat je de schoonmaakrobot zijn gang gaan. Je kunt hem ook aan je smart home apparaten koppelen, zodat je hem simpel met stemcommando’s kunt bedienen via een Amazon Echo of Google Home apparaat.

Accu, opladen en gebruiksduur

Door de beperktere accuduur, van 60 minuten werktijd, is de Neato robotstofzuiger minder geschikt voor grotere ruimtes en woningen. Maar geen nood als je de D3+ al hebt en groter gaat wonen. Neato heeft een nieuwe functie, beschikbaar vanaf herfst 2018, waarmee je sneller en gerichter kunt bijladen tijdens het schoonmaken. De oplaadtijd wordt dan bepaald afhankelijk van hoe veel er nog schoongemaakt moet worden. Dit weet de draadloze stofzuiger door zijn slimme scan- en navigatietechniek. Het opladen van de accu in zijn geheel duurt overigens ook maar 2 uur.

Ondergrond en mobiliteit

De Neato Botvac D3+ Connected robotstofzuiger is geschikt voor gladde vloeren en laagpolig tapijt. Een hoogpolig kleedje moet je dus apart reinigen. Hij kan door je huis als een ware hindernisbaan, want hij kruipt onder meubels door met meer dan 10 cm ruimte en over drempels tot 2 cm hoog. Waar het toestel ook geen problemen mee heeft, zijn hoeken. Door het D-profiel met een rechte voorkant en lange zijborstels maakt hij die ook goed schoon.

Navigatie en mapping

Waar alle Neato robotstofzuigers in uitblinken, is scannen en navigeren. Bovenop de huishoudrobot zit een module voor een laserscan in de rondte. Die werkt ook in het donker, dus ’s nachts, als je slaapt, vindt de robotstofzuiger ook zijn weg. Hoe gedetailleerd de scan je ruimtes in kaart brengt, zie je in de app. Daar heb je een scherpe en gedetailleerde plattegrond op basis van de ruimtescan. In deze plattegrond kun je bijvoorbeeld ook “No Go” zones en lijnen instellen.

Onderhoud en accessoires

Waar de Neato Botvac D3 Connected erg kaal wordt geleverd, krijg je bij de D3+ uitvoering wat meer accessoires. Zo zitten er een paar high perfomance filters in de doos. Dus als je een schone en stofvrije vloer en lucht wilt, is de D3+ te verkiezen boven de gewone uitvoering, de D3. De high performance filters van Neato zijn voorzien van meer filtermateriaal dan de standaardfilters en vangen dus beter fijne stofdeeltjes en allergenen op. Voor het onderhoud van de borstels worden geen hulpstukken meegeleverd, maar hier kun je ook een oude kam of tandenborstel voor gebruiken.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D3+ Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: applicatie
  • Geluidsniveau: 59 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

Botvac D3+ robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Als de D3 voldoet aan je wensen en geschikt is voor je woning, kun je ook met de D3+ goed uit de voeten. Je krijgt een Botvac robotstofzuiger in een redelijk basic uitvoering en met minder accucapaciteit dan zijn grote broers. De handige en uitgebreide Neato app en de extra high performance filters van deze uitvoering maken dat echter meer dan goed.