Neato Botvac D4 Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D4 Connected robotstofzuigerNeato Botvac D4 Connected robotstofzuiger kopen? | De Neato Botvac D4 en D6 zijn de nieuwste toevoegingen in de Connected serie stofzuigrobots van Neato. De accu van de D4 is krachtiger en kan grotere vloeroppervlakken aan dan zijn kleinere broertje, de iets oudere D3. Maar dat blijft, wat de bediening betreft, wel beperkt tot één plattegrond. De duurdere optie, de Botvac D6, is wel geschikt om tot drie afzonderlijke plattegronden op te slaan en te beheren. Maar voor een enkele plattegrond heeft de D4 stofzuigrobot genoeg functies in huis om de concurrentie af te troeven.

In het kort

De accu van de Neato Botvac D4 Connected gaat 75 minuten mee en je kan er op een lading een groter oppervlak mee aan dan met de Botvac D3. Daarnaast heeft deze stofzuigrobot de beschikking over zowel een eco- als een turbostand. Je kunt dus extra grondig, of juist heel zuinig schoonmaken. En met extra care navigation maakt hij net zo makkelijk een rondje om een te lage kast heen als om een kwetsbare vaas. Of stel no-go lijnen in om hem ergens helemaal vandaan te houden – allemaal in de superhandige Neato app.

Afwerking en mogelijkheden

Net zoals alle Neato Botvacs vindt ook de D4 prima zijn weg in alle hoekjes van je huis. Daar haalt hij het vuil vandaan met een handig D-profiel en lange zijborstels. Door het D-profiel is de hoofdborstel ook breder dan veel ronde robotstofzuigers en presteert hij dus ook beter. Daarbij veegt hij stof, vuil en dierenharen van de vloer. Of die nu glad is of dat het een laagpolige, stoffen vloerbedekking betreft. Met de turbostand maak je die laatste overigens extra goed schoon.

Gebruik en bediening

De Neato app komt goed tot z’n recht op de D4, met een aantal functies die niet beschikbaar zijn op sommige andere modellen. Zo kun je handig de schoonmaakgeschiedenis uitgebreid bijhouden. Je ziet de gescande oppervlakte van je huis en stelt hier desgewenst met lijnen afgebakende gebieden in. Bedienen van de Neato Botvac D4 Connected robotstofzuiger gaat ook met knoppen bovenop, en met stemcommando’s aan een smart home apparaat. Extra handig dus als je al een Google Home of Amazon Echo hebt.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu gaat op een volle lading 75 minuten mee, meer dus dan de iets lager geprijsde D3. Dat is een voordeel als je een grotere vloer wilt reinigen zonder onderbrekingen. Als de schoonmaakrobot de plattegrond kent, kun je eventueel voor snelladen kiezen. De zuigrobot laadt dan niet meer op dan nodig om het restant van de vloer schoon te maken. Daarnaast zal het toestel niet stranden met een lege accu, maar zelf terugrijden indien nodig, als hij zonder stroom dreigt te komen.

Ondergrond en mobiliteit

De nieuwe modellen, D4 en D6, zijn net zo hoog als de andere Botvacs: net onder de 10 cm. Lage kastjes en banken zijn dus nog een uitdaging voor ze, net als drempels hoger dan 1.5 cm. De automatische stofzuigers zijn echter wel slimmer geworden in het navigeren en zullen onneembare obstakels of het risico om vast te lopen, vermijden. Ook heb je met de app de beschikking over extra care navigatie. Daarmee zal de robot stofzuiger extra voorzichtig rondrijden en kwetsbare objecten vermijden. Laat die mooie Chinese vaas dus gerust staan als je gaat stofzuigen.

Navigatie en mapping

Zowel de scantechnologie als de kaartweergave in de app van Neato zijn ongeëvenaard. In een prachtige weergave zie je het gedetailleerde resultaat van een 360 graden laserscan, die de huishoudrobot zelf uitvoert. Gewapend met de kennis van de plattegrond en de laserscanner bovenop, rijdt de machine in een efficiënt patroon van rechte lijnen de kamer door. Overdag, maar ook ’s nachts, als je wilt. Extra care navigatie houdt kwetsbare meubels brij van botsingen en je kunt zelfs complete zones afbakenen in de app.

Onderhoud en accessoires

De Neato Botvac D4 Connected stofzuigrobot wordt compleet geleverd zodat je meteen aan de slag kunt, maar heeft niet heel veel extra accessoires. Die zijn uiteraard wel los verkrijgbaar. De borstels houd je het beste vrij van haren, die een goede werking kunnen belemmeren. Dit kun je regelmatig doen met een oude kam of tandenborstel, of het speciale schoonmaakhulpstuk van Neato. Het filter reinigen en op tijd vervangen is ook een goed idee. Dit is een high performance filter, dat erg goed kleine deeltjes en allergenen uit de lucht houdt bij het stofzuigen.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D4 Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: magneetstrip, virtuele muur
  • Geluidsniveau: 59 dB
  • Oplaadtijd: 1 uur 40 minuten
  • Oppervlakte: 250 m2

Botvac D4 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Neato Botvac Connected D4 is een mooie stofzuigrobot die in features en mogelijkheden helemaal bij de tijd is. Voor een gelijkvloerse woning, zoals een appartement, is hij zeer geschikt. Maar wil je meer verdiepingen afzonderlijk kunnen beheren en schoonmaken met dezelfde robotstofzuiger, dan is de D6 een betere keuze. Hiermee kun je tot wel drie plattegronden afzonderlijk beheren op één draadloze stofzuiger.