Neato Botvac D5 Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D5 connected robotstofzuigerNeato Botvac D5 Connected robotstofzuiger kopen? | De D5 Connected is een verrassend voordelig exemplaar in de serie Botvacs van Neato, die alles net even beter doet dan de concurrentie. Hij is met 59 dB net even iets stiller. Met 300 m2 aan bereik komt hij net even iets verder op een acculading. En met de comboborstel maakt hij net even iets beter schoon. Dankzij het D-profiel, LaserSmart scan- en maptechnologie en de slimme Neato app, houdt deze schoonmaakrobot je huis in alle hoekjes goed schoon, precies zoals jij het wilt.

In het kort

De Botvac D5 Connected robotstofzuiger zit aan de hoge kant van de instapmodellen wat prijs en prestaties betreft. Daarnaast heeft het toestel zelfs enkele geavanceerde functies die het vlaggenschip, de D7(+) Connected, ook heeft. Daarmee is het een aantrekkelijke optie voor als je op het gebied van accuduur ofwel schoonmaakoppervlakte niet het allerbeste hoeft te hebben, maar op alle gebieden wel voor een bovengemiddelde stofzuigrobot wilt gaan. Met deze Neato robot stofzuiger kun je, net zoals bij de D7, meerdere plattegronden beheren en schoonmaken. Tevens is de machine in staat om extra snel bij te laden dankzij een software-update in het najaar van 2018.

Afwerking en mogelijkheden

Neato bouwt alle robotstofzuigers in een behuizing met een D-profiel, dus rechthoekig aan de voorkant. Dat komt vooral in de hoeken van pas. De strategisch geplaatste en lange zijborstels kunnen hier goed bij, en opgehoopt stof en vuil weghalen. De comboborstel en het luchtfilter halen dierenharen en stof van de vloer en houden ze binnen. Dus als je een stofallergie hebt, werkt deze automatische stofzuiger ook goed voor het schoonhouden van de lucht binnen.

Gebruik en bediening

De Neato Botvac D5 Connected levert dan wel iets mindere prestaties dan de duurdere modellen in de serie, hij laat zich net zo makkelijk bedienen. Dat kan met knoppen op het apparaat, een apparaat zoals Google Home of Amazon Echo, of natuurlijk met de Neato app. Die laatste geeft je toegang tot alle geavanceerde functies. Dankzij een update eind 2018 beschikt de D5 ook over ondersteuning voor meerdere plattegronden (tot 3) en het afbakenen van gebieden met “No Go” lijnen. Deze lijnen kun je in de app op een plattegrond intekenen.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu van de schoonmaakrobot kun je in 100 minuten helemaal volladen. Daarmee heb je genoeg power om 90 minuten onafgebroken te kunnen stofzuigen. Genoeg voor 300 m2 aan gladde vloer en/of laagpolig tapijt. Dat is minder dan het topmodel, de D7, maar bovengemiddeld voor de prijsklasse van de D5. De Neato Botvac D5 Connected robotstofzuiger heeft dankzij een update in de software ook de beschikking over snel bijladen. Daarmee hoef je niet lang te wachten als tijdens het stofzuigen de draadloze stofzuiger terugrijdt naar het dock, bij een lege accu.

Ondergrond en mobiliteit

De Neato Botvac D5 Connected kan goed overweg met zowel een lichte als een donkere ondergrond, glad of van laagpolig tapijt. Dankzij een slimme laserscan weet hij de weg, maar hij heeft ook afstands- en botssensoren om hem te helpen obstakels te vermijden. Hij rijdt met gemak over drempels van 2 cm of lager en door afgrondsensoren kun je hem veilig langs de bovenkant van een trap laten gaan. Bij vastlopen onder een lage stekker of meubelstuk rijdt hij automatisch terug en zoekt een andere weg.

Navigatie en mapping

Dankzij de slimme LaserScan bovenop de Botvac D5 heeft hij goed in de gaten hoe de ruimte waar hij schoonmaakt, eruitziet. Dit zie je terug in de app, waar de gescande plattegronden grafisch worden weergegeven. De Botvac D5 stofzuiger robot rekent bovendien een optimale schoonmaakroute uit, in plaats van willekeurig rond te rijden, zoals goedkope robotstofzuigers wel eens doen. Zo reinig je het grootste oppervlak met dezelfde acculading.

Onderhoud en accessoires

Naast de huishoudrobot zelf, en een net, geïntegreerd laadstation met netsnoer, vind je een aantal handige accessoires in de doos. Deze komen vooral van pas bij het onderhouden en schoonmaken van de robot stofzuiger. Door het gebruik raken de borstels namelijk vies en verstopt. Er komen bijvoorbeeld haren in, die om de as draaien. Met het reinigingshulpstuk hou je de borstels schoon en vrij van haren, zodat je die er niet uit hoeft te knippen. Zo gaan je borstels langer mee. Het filter kun je ook uitborstelen, zodat het niet verstopt raakt en je het minder vaak hoeft te vervangen.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D5 Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: applicatie, magneetstrip
  • Geluidsniveau: 59 dB
  • Oplaadtijd: 1 uur 40 minuten
  • Oppervlakte: 300 m2

Botvac D5 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De meerwaarde van de Neato Botvac D5 Connected robot stofzuiger zit ‘m in de superhandige functies die vanaf eind 2018 beschikbaar zijn in de software met de app. Daarnaast is het een prima middenklasser die het allemaal net even beter doet dan de rest. Als je een redelijk grote oppervlakte wilt schoonmaken, en wilt beschikken over een zeer uitgebreide functieset, maar niet per se voor een van de topmodellen zoals de D6 en de D7 wilt kiezen, dan is de D5 uitermate geschikt.