Neato Botvac D6 Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D6 Connected robotstofzuigerNeato Botvac D6 Connected robotstofzuiger kopen? | De Neato Botvac D6 Connected kan alles wat de Connected D4 kan, en meer. Het grootste verschil is de ondersteuning voor meerdere plattegronden, die de D4 niet heeft, maar de D6 wel. Dus als je de stofzuigrobot ook op de bovenverdiepingen van je huis wilt inzetten, maak je met de Botvac D6 een goede keuze. Bovendien houdt de accu het twee keer zo lang vol: maar liefst 120 minuten (2 uur), zodat je dus erg lang aan een stuk door kunt schoonmaken zonder te hoeven bijladen.

In het kort

De Neato Botvac D6 Connected robotstofzuiger is qua prijs en prestaties net onder de Botvac D7 gepositioneerd. Het is een van de nieuwste modellen van Neato, naast de D4, en heeft dus een moderne vormgeving en de nieuwste features. De software kun je overigens, net als andere Botvacs, met software-updates bijwerken, zodat je steeds de meest handige functies tot je beschikking hebt. De prestaties op grote oppervlaktes gladde vloer en stoffen vloerbedekking zijn, door de D-vormige behuizing en krachtige combiborstel, prima in orde.

Afwerking en mogelijkheden

Ga je de Botvac D6 robot stofzuiger kopen, dan heeft deze alle voordelen van de Botvac robot stofzuigers en voegt daar het nodige aan toe. Een ruime opvangbak van 0.7 liter en een accu die 2 uur meegaat, maken het mogelijk om onafgebroken een schoonmaakbeurt uit te voeren op grotere vloeren. De Neato app geeft toegang tot alle geavanceerde functies van de Botvac D6 Connected, zoals het instellen van schoonmaakschema’s per verdieping, en het gebruik van eco- of een turbomodus voor zuinig of grondig schoonmaken.

Gebruik en bediening

De Neato app is de beste manier om de Botvac D6 Connected te besturen, ook al kan dit ook met knoppen op de huishoudrobot zelf. Een ander alternatief is een koppeling maken met je smart home en stemcommando’s geven aan je Google Home of Amazon Echo om te stofzuigen. Maar de app heeft alle opties, zoals spot clean, inzicht in de schoonmaakgeschiedenis, en het instellen van no go zones. De app is handig in het gebruik en kun je installeren op een apparaat met Android of iOS, zoals een tablet of smartphone.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu van de Neato Botvac D6 robotstofzuiger behoort tot de top van de automatische stofzuigers van Neato. In 2 ½ uur is deze van leeg naar helemaal vol en dat is genoeg om er 2 uur onafgebroken mee te stofzuigen. Daarmee hoef je het laadstation niet te verplaatsen, als je alle verdiepingen afwerkt met de optie “house cleaning.” Mocht het toch gebeuren dat de accu leeg raakt (en het laadstation op dezelfde verdieping staat), dan zoekt de schoonmaakrobot zelf het laadstation op om bij te laden. Als je voor snelladen kiest, stemt hij de laadduur af op de resterende te reinigen oppervlakte. Zo kost het bijladen minder tijd.

Ondergrond en mobiliteit

Het enige waar de Neato Botvac D6 robotstofzuiger (en D4) enigszins op achteruit is gegaan ten opzichte van de andere modellen Botvac, is de hoogte van drempels waar ze overheen kunnen. Waar andere Botvacs geen moeite hebben met drempels van 2 cm of zelfs 2.5 cm is dat bij de D6 maar 1.5 cm. Wel is hij slimmer geworden in het detecteren en vermijden van obstakels en zal zichzelf niet vastlopen. Ook heeft hij natuurlijk afgrondsensoren. Handig als je hem boven gebruikt: zo valt de stofzuiger robot niet van de trap af bij het stofzuigen.

Navigatie en mapping

De laserscan technologie van Neato heeft natuurlijk ook op de Botvac D6 een plaatsje, in de Botvision module bovenop. Daarmee heeft de robotstofzuiger goed door hoe de ruimte in elkaar zit en waar hij is. De app laat je precies de plattegrond zien van het schoon te maken gebied. Als je kwetsbare objecten hebt staan waarvan je wil dat de robot er niet tegenaan botst, kun je Extra Care Navigation instellen. De automatische stofzuiger let dan extra op met de afstandssensoren en zal voorzichtig om objecten heenrijden.

Onderhoud en accessoires

Voor de meerprijs ten opzichte van de D4 krijg je ook meer accessoires meegeleverd. Zo zit er een speciaal hulpstuk in de doos om de borstels mee te reinigen. Als je dit regelmatig doet, voorkom je dat vuil en dierenharen ophopen in de borstels die een goede werking voorkomen. Ook zit er een ultra performance filter bij, dat nog beter fijn stof en allergenen uit de lucht haalt dan het toch al goede high performance filter van Neato.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D6 Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: applicatie, magneetstrip
  • Geluidsniveau: 59 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur 30 minuten
  • Oppervlakte: 500 m2

Botvac D6 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Als je echt de allerbeste Neato robotstofzuiger wilt, is de Botvac D7 moeilijk te verslaan. Maar de D6 heeft wel een modernere vormgeving en handige features aan boord die het een goede tweede keuze maken. Daarbij is de stofzuigrobot ook iets voordeliger. De lange accuduur en mogelijkheid om afzonderlijke verdiepingen te beheren en reinigen maken dit een uitstekende keuze voor de bezitters van een flink huis.