Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D7 Connected robotstofzuigerNeato Botvac D7 Connected robotstofzuiger kopen? | Heb je een groot vloeroppervlak te reinigen, dan is de Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger de schoonmaakrobot voor de klus. Dankzij de krachtige accu kan dit toestel een huishouden tot 500 m2 in één keer aan. Daarnaast is de D7 een van de topmodellen van Neato en dus voorzien van allerlei handige snufjes en mogelijkheden. Bijvoorbeeld de slimme laser die de omgeving scant, en een systematisch en efficiënt schoonmaakpatroon uitstippelt. En met de Neato app is de D7 robot stofzuiger instellen en besturen een fluitje van een cent.

Afwerking en mogelijkheden

Door de theoretische gebruiksduur van 120 minuten op een acculading kan de Neato Botvac D7 robotstofzuiger 500 m2 schoonmaken. Het schoonmaken kan hij op meerdere verdiepingen, want de Neato app ondersteunt tot 3 plattegronden per D7. Op iedere plattegrond kun je virtueel zones en no-go-lijnen instellen. De schoonmaak is grondig: de borstels pakken ook grover vuil, zoals dierenharen, op en houden de fijne deeltjes goed binnen. 99% van de kleinste stofdeeltjes en huisstofmijten worden door het ultra-performance filter tegengehouden bij het uitblazen van lucht.

Gebruik en bediening

Functies zoals starten, stoppen en pauzeren kun je doen op de robot stofzuiger zelf, maar ook met een slim apparaat, zoals een Google Home of een Apple Watch. Maar de D7 komt pas echt tot zijn recht in de mogelijkheden die je met de speciale Neato app kunt gebruiken. De app installeer je op je tablet of smartphone met iOS of Android. Naast een schema inplannen, kun je in de app ook een gebied selecteren voor spot clean, bijvoorbeeld de eetkamer na de lunch, voor broodkruimels. En wil je echt de touwtjes in handen? Dan heb je een heuse afstandsbediening in de app voor om de stofzuigrobot te besturen.

Accu, opladen en gebruiksduur

De Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger is een zeer geavanceerd apparaat, dus functies als automatisch opladen en hervatten zitten er natuurlijk op. Maar in principe zul je die weinig nodig hebben, want de accu van deze draadloze stofzuiger bevat genoeg energie voor 120 minuten gemiddeld gebruik: daarmee kun je tot wel 500 m2 aan vloeroppervlak aan in een schoonmaakbeurt. Door quick boost charging is de accu binnen maximaal 1.5 uur helemaal opgeladen en klaar voor een nieuwe ronde stofzuigen.

Ondergrond en mobiliteit

De Botvac D7 heeft alle sensoren om op veel soorten ondergrond uit de voeten te kunnen: laagpolig tapijt, gladde vloeren en ook donkere vloeren. Drempels tot 2 cm vormen geen probleem, maar door de hoogte van 10 cm kan hij niet even makkelijk overal onder kruipen. Houd daar dus rekening mee als je lage kastjes hebt. Deze Neato robotstofzuiger heeft natuurlijk ook afgrondsensoren om te voorkomen dat hij van de trap af buitelt. Door het D-profiel (rechthoekige voorkant) komt hij ook beter in hoekjes dan veel ronde robotstofzuigers.

Navigatie en mapping

Neato bouwt op de Botvac robot stofzuigers een ronde laser voor een ruimtelijke scan. Deze werkt ook in het donker, dus ’s nachts schoonmaken, terwijl je slaapt, is geen probleem. De D7 Connected is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op grotere oppervlaktes, eventueel verdeeld over meerdere verdiepingen of plattegronden (tot maximaal 3 verschillende). Deze kun je heel handig bekijken in de app, de status en voortgang per plattegrond zien. Ook heb je de opties om per verdiepingsplattegrond no-go-lijnen en zones voor een afzonderlijk schoonmaakschema in te stellen.

Onderhoud en accessoires

Om de hoofdborstel goed en makkelijk schoon te kunnen houden, levert Neato het toestel met een speciale borstelreiniger. Zo haal je makkelijk haren en vuildeeltjes, die zijn achtergebleven, uit de borstels. Als de borstels versleten zijn, kun je nieuwe zij- en een hoofdborstel apart verkrijgen. Natuurlijk krijg je er ook een laadstation bij, waar de stofzuiger robot zelf in zal docken na het stofzuigen. Daarnaast zit er een magnetische markeerstrip in de doos om (naast de virtuele lijnen die je in de app instelt) bepaalde gebieden af te bakenen.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D7 Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: met app
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur 30 minuten
  • Oppervlakte: 500 m2

Botvac D7 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Botvac D7 Connected robotstofzuiger is in alle opzichten een schoonmaakrobot van topklasse. Het enige echte nadeel is dat hij met 10 cm aan de hoge kant is en dat kan lastig uitpakken als je lage kastjes hebt. Maar op vrijwel alle fronten scoort deze schoonmaakhulp goed, en is geschikt voor de veeleisende gebruiker.