Neato Botvac D7+ Connected robotstofzuiger

Neato Botvac D7+ Connected robotstofzuigerNeato Botvac D7+ Connected robotstofzuiger kopen? | Met een Botvac D7+ Connected haal je het beste in huis dat Neato Robotics te bieden heeft. Dit apparaat is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van robotstofzuigers en ook nog makkelijk te bedienen. Dankzij de slimme accutechnologie heb je een maximum aan gebruiksduur en een minimum aan oplaadtijd. Hij is dus zeker geschikt voor grotere oppervlaktes en/of meerdere verdiepingen. Dankzij de Neato app op je smartphone heb je de beschikking over zeer veel geavanceerde functies, zoals bedienen op afstand en het instellen van afzonderlijke zones.

In het kort

De Botvac D7+ Connected is het vlaggenschip onder de robotstofzuigers van Neato Robotics en heeft vele voordelen. Hij is krachtig, zuinig en levert uitstekende prestaties op grote oppervlaktes, zowel op gladde vloeren als op laagpolig tapijt. Dat kan hij ook extra zuinig of juist krachtig, dankzij de eco- of de turbostand. Maar de echte potentie van de D7+ Connected stofzuigrobot zit in de functies die je in de Neato app instelt. Hier zie je tot drie plattegronden waar de robot stofzuiger bekend mee is en kun je zones en afbakeningen instellen. Daarnaast kun je de huishoudrobot ook op afstand bedienen.

Afwerking en mogelijkheden

De Neato Botvac D7+ Connected is een goede schoonmaakhulp voor grotere vloeroppervlaktes, en huizen met meerdere verdiepingen. Dankzij de app kun je er drie afzonderlijke plattegronden mee onthouden en instellen. De stofzuiger robot scant deze plattegronden zelf in dankzij de laser bovenop, die 360 graden kan roteren. Zo weet hij altijd waar hij is en al is geweest. Ook in het donker kan hij de weg vinden. Heb je last van een stofallergie? Het ultra performance filter houdt 99% van fijne stofdeeltjes en huisstofmijt uit de lucht bij het stofzuigen.

Gebruik en bediening

Wanneer je in het bezit bent van Google Home of Amazon Echo, dan kun je de Neato Botvac D7+ Connected met een stemcommando starten, stoppen en pauzeren. Dat kan natuurlijk ook met knoppen op de stofzuigrobot zelf. Maar het meeste haal je uit deze slimme schoonmaakrobot met de app. Deze app, die voor Android en iOS verkrijgbaar is, heeft uitgebreide instelmogelijkheden met verschillende zones, waar je aparte schoonmaakprogramma’s kunt instellen. De app geeft je ook de mogelijkheid een specifieke locatie meteen te reinigen met een spot clean.

Accu, opladen en gebruiksduur

Quick boost charging is de naam die Neato aan de oplaadtechnologie van de D7+ heeft gegeven. Met deze technologie is de accu in 90 minuten weer helemaal vol. Op een volle accu kan de Neato Botvac D7+ Connected gemiddeld 120 minuten stofzuigen. Op een gladde vloer, maar ook op laagpolig tapijt. Zoals je van een topmodel als dit mag verwachten, houdt deze Neato robotstofzuiger zelf zijn accuduur bij, en zal terugrijden naar het docking station, mocht dat nodig zijn. Na het opladen gaat hij gewoon verder waar hij was gebleven.

Ondergrond en mobiliteit

Hoewel de D7+ op gladde vloeren en laagpolig tapijt goed uit de voeten kan, is hij met 10 cm aan de hoge kant. Dat betekent dat hij niet onder te lage kastjes kan, of vast zal komen te zitten. Dat laatste is overigens geen probleem. De stofzuiger herkent het als hij klem zit en zal dan vanzelf achteruit rijden, en een nieuwe route proberen om het obstakel heen. Hij komt wel goed over drempels van maximaal 2 cm heen.

Navigatie en mapping

De Neato Botvac D7+ Connected is een ware landmeter die precies de ruimtes waar hij schoon moet maken, in beeld brengt. Dat zie je in de app, waar je tot drie ingescande plattegronden kunt beheren en in zones in kunt delen. Het scannen en navigeren doet de automatische stofzuiger met een laser, die 360 graden in de rondte kan draaien. Zo vindt hij altijd zijn weg, ook in het donker. De uitgebreide scan- en plattegrondmogelijkheden zorgen ervoor, dat je met de app heel handig zones afbakent door “no go” lijnen te trekken.

Onderhoud en accessoires

De Neato Botvac D7+ Connected wordt heel uitgebreid geleverd, met drie filters. Hiermee kun je dus wel even vooruit en genieten van stofvrije en schone lucht. Het filter hoef je niet gelijk te wisselen. Er zit namelijk ook een schoonmaakset voor het filter bij de D7+. Ook de hoofdborstel kun je gemakkelijk schoonmaken: daarvoor vind je een speciale borstelreiniger in de doos. Zijborstels en hoofdborstel moet je vrijhouden van haren, die je eventueel door kunt knippen als ze echt lang zijn en hardnekkig vastzitten. Wil je toch nog af en toe zelf stofzuigen, dan kun je het best een draadloze steelstofzuiger kopen.

Belangrijkste eigenschappen van de Neato Botvac D7+ Connected

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, laser
  • Gebiedsafbakening: met app
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 2 uur 30 minuten
  • Oppervlakte: 500 m2

Botvac D7+ robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Neato Botvac D7+ Connected is gelijk aan de D7 Connected, maar nog completer geleverd, met extra filters en een schoonmaakset voor het luchtfilter. Als je dat erg fijn vindt, ga dan zeker voor de D7+ in plaats van de D7. Op alle andere fronten doe je met beide geen miskoop, want de prestaties, opties en bedieningsmogelijkheden zijn uit de kunst.