Philips FC6162/02 PowerPro Duo steelstofzuiger

Philips FC6162/02 PowerPro Duo steelstofzuigerPhilips FC6162/02 PowerPro Duo steelstofzuiger | Philips is één van de grootste merken binnen Nederland. Voor diverse soorten elektronica kopen mensen een apparaat van dit bedrijf. Ook voor steelstofzuigers ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. Steelstofzuigers zijn grofweg in drie categorieën in te delen. Ten eerste heb je de basisklasse varianten. Dit zijn de goedkoopste modellen met de minste functies en accessoires. Daarnaast heb je de middenklasse modellen, die te typeren zijn als gemiddeld. Tot slot heb je de topklasse modellen, met alles er op en er aan.

De Philips FC6162/02 PowerPro Duo behoort qua prijs tot de basismodellen. Het is de goedkoopste steelstofzuiger in het assortiment van dit merk. Qua functies en accessoires beschikt deze snoerloze stofzuiger over minder mogelijkheden in vergelijking met andere modellen. Toch hoeft dit niet per se te betekenen dat het schoonmaakresultaat slecht is. Met een beperkt budget kun je vaak alsnog een prima draadloze steelstofzuiger aanschaffen. Is dit bij de FC6162/02 PowerPro Duo tevens het geval? Je leest het hieronder.

Philips FC6162/02 PowerPro Duo overzicht

De snoerloze accu stofzuiger is dus een basisklasse variant. Voor nog geen 110 euro kan deze de jouwe zijn. Basismodellen zijn goedkoop, maar dit houdt tevens in dat je een aantal functies en mogelijkheden mist die middenklasse en topklasse modellen wel bezitten. Daarom is het van groot belang dat een basisklasse model wel gewoon goed de boel schoonmaakt. Gelukkig is het schoonmaakresultaat van deze steel stofzuiger, volgens gebruikers, goed. Daarnaast zijn er andere voordelen. Zo zorgen de draaiende borstels ervoor dat de accu stofzuiger goed kan omgaan met dierenharen. De kruimelzuiger vergroot de veelzijdigheid van het apparaat.

In de doos

 • Philips FC6162/02 PowerPro Duo
 • Handleiding
 • Kierenzuigmond
 • Oplader

Installatie van de Philips FC6162/02 PowerPro Duo

Het fijne aan de meeste steelstofzuigers is het feit dat ze redelijk intact aan je geleverd worden. Hierdoor hoef je zelf weinig meer te installeren. Voor datgene wat nog wel geplaatst moet worden kun je de handleiding gebruiken. Deze is te vinden in de doos. Tevens vind je hier instructies met betrekking tot de meegeleverde kierenzuigmond. Zo weet je meteen hoe je deze dient te plaatsen.

Technische specificaties

 • Bediening: handmatig
 • Wendbaarheid: uitstekend
 • Geschikt voor: harde vloeren, laagpolige tapijten
 • Gemiddelde batterijduur: 25 minuten
 • Afmetingen (H x B x L): 115 x 21,5 x 25,3 cm
 • Gewicht: 2,9 kg
 • Geluidsniveau: 80 dB
 • Type opvang: zonder zak
 • Type uitblaasfilter: anti-allergie filter
 • Kleur: rood
 • Materiaal: kunststof

Voordelen van de Philips FC6162/02 PowerPro Duo

Voor een basismodel is het van belang dat het schoonmaakresultaat goed is. Anders is er eigenlijk geen reden om deze, naast de lage prijs, aan te schaffen. Gelukkig is dit bij de Philips draadloze stofzuiger het geval. Ook de wendbaarheid is goed, zodat het voor de gebruiker aangenaam is om deze draadloze stofzuiger te gebruiken. Deze steel stofzuiger is te gebruiken voor harde vloeren en laagpolige tapijten, en dankzij de draaiende borstels zijn ook dierenharen geen match voor deze accu stofzuiger. De stofzuiger is voorzien van een kruimelzuiger, waardoor deze snoerloze steelstofzuiger voor een basismodel zeer flexibel is.

Nadelen van de Philips FC6162/02 PowerPro Duo

Ten eerste is het geluidsniveau aardig hoog, met een niveau van 80 dB. Sommige mensen kunnen stillere varianten prefereren. De accu gaat 25 minuten mee, wat relatief kort is. Het kan slechter, maar het kan ook zeker beter.

Conclusie

Van een basismodel moet je niet al te veel verwachten, maar deze steelstofzuiger beschikt over een aantal kwaliteiten waardoor de stofzuiger een streepje voor heeft op andere basismodellen. Zo kun je ook dierenharen goed opruimen met deze stofzuiger. Het schoonmaakresultaat is solide en de draadloze steelstofzuiger is fijn om te gebruiken. Een prima keuze als basismodel.