Philips SmartPro Active FC8812 robotstofzuiger

Philips SmartPro Active FC8812 robotstofzuigerPhilips SmartPro Active FC8812 robotstofzuiger kopen? | In de serie SmartPro robotstofzuigers brengt Philips, naast de Easy en de Compact, ook de Active op de markt. Deze hebben de mogelijkheid om een microvezeldoek aan te brengen achter de zuigmond, om extra goed schoon te maken. Het geheel van zijborstels, TriActive XL zuigmond en microvezeldoek als droge dweil zorgen voor een ongeëvenaard 3-staps reinigingssysteem. Bovendien kun je deze stofzuigrobot instellen voor een wekelijks schoonmaakschema, in plaats van alleen 24 uur vooruit.

In het kort

Als het echt schoon moet zijn met zo weinig mogelijk inspanning, dan kun je het beste voor de SmartPro Active FC8812 robotstofzuiger van Philips kiezen. De toevoeging van een microvezeldoek om droog mee te dweilen zorgt voor merkbaar betere schoonmaakresultaten. Daarnaast biedt deze stofzuiger robot het comfort van een volautomatische schoonmaakhulp. Zet hem aan of stel een tijdstip in en de huishoudrobot zorgt voor een schone vloer. Voor het schoonmaken van een specifieke plek kun je overigens ook altijd de afstandsbediening gebruiken.

Afwerking en mogelijkheden

De SmartPro Active FC8812 stofzuigrobot maakt bijna andere schoonmaakmiddelen overbodig, zo grondig kan hij de vloer stofzuigen en droog dweilen. De TriActive XL zuigmond zuigt het vuil niet alleen van voren aan, maar ook aan de zijkanten. En stof dat buiten het bereik van de zuigmond valt, veegt hij op met de zijborstels, zodat ook hoekjes goed schoon worden. De microvezeldoek achter de zuiginlaat zorgt vervolgens voor een perfect resultaat. Geen stofje blijft er zo achter. Het Airclean filter van Philips houdt vervolgens de uitgeblazen lucht vrij van stofdeeltjes.

Gebruik en bediening

Het bedienen van de Philips SmartPro Active FC8812 robotstofzuiger kan niet met een app, maar is wel iets uitgebreider dan bij andere SmartPro modellen. Zo kun je hem een hele week vooruit programmeren en op iedere dag een andere schoonmaaktijd kiezen. Verder hoef je alleen af en toe het stofbakje te legen, want de stofzuigrobot zal helemaal zelf, volautomatisch, de ruimte verkennen en zo efficiënt mogelijk schoonmaken. Naast de knoppen op de snoerloze stofzuiger zelf, kun je ook de bijgeleverde afstandsbediening gebruiken om bepaalde functies te bedienen.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accuduur is met 90 minuten niet zo hoog als andere modellen robotstofzuigers van de fabrikant. Maar het is nog steeds behoorlijk en je kunt er een vloeroppervlak tot 100 m2 mee schoonmaken. De Philips SmartPro Active FC8812 rijdt in het geval van een lege accu zelf terug naar het basisstation. Je zult hem dus niet hoeven zoeken en met de hand naar het docking station hoeven sjouwen. Bovendien gaan de Active stofzuigrobots, in tegenstelling tot de Compact en Easy modellen, gewoon weer verder als ze zijn bijgeladen.

Ondergrond en mobiliteit

De Philips robotstofzuiger rijdt op drie wielen rond en voelt zich thuis op de meeste soorten gladde ondergrond, zoals houten vloeren, tegels en laminaat. Laagpolig tapijt en lage kleedjes zijn ook geen probleem. Net zomin als drempels, als ze maar niet hoger zijn dan 1 cm. De Active stofzuigrobots zijn wel iets hoger dan de Compact en Easy modellen: 8 cm in plaats van 6. Hierdoor zijn ze minder goed in staat onder lage meubels door te rijden. Maar als ze toch vast komen te zitten, ondanks hun uitgebreide sensoren, rijden ze zichzelf ook weer achteruit om los te komen.

Navigatie en mapping

Net als enkele andere robotstofzuigers verkent de robot stofzuiger zijn omgeving met 6 infraroodsensoren. Daardoor is hij in staat om voorzichtig om obstakels heen te rijden. Als hij de omgeving in kaart heeft gebracht, bepaalt hij een optimale manier om schoon te maken. Een parallel zigzagpatroon in een relatief grotere ruimte, rechte lijn met botsdetectie, een spiraalbeweging naar buiten, of langs de muur. Je kunt hem ook met de afstandsbediening naar een specifieke plek sturen voor een spot clean.

Onderhoud en accessoires

Bij de SmartPro Active vind je uiteraard een microvezeldoek meegeleverd. Zo kun je deze unieke functie van dit model meteen gebruiken. Daarnaast zit er standaard een luchtfilter en een set zijborstels bij. De microvezeldoek kun je natuurlijk meerdere keren gebruiken, maar dan moet je deze wel af en toe schoonmaken. Dat geldt ook voor de zijborstels, waar haren in vast kunnen komen te zitten. Deze haal je er uit met een oude tandenborstel, kam of schaartje. Ook het luchtfilter regelmatig reinigen zorgt voor meer zuigkracht en een betere werking.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Active FC8812

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Dweil: droog, microvezel
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 58 dB
  • Oppervlakte: 100 m2

Active FC8812 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Als goed schoonmaken je absolute prioriteit is bij het uitzoeken van een stofzuigrobot, is de Philips SmartPro Active FC8812 het overwegen meer dan waard. De prestaties zijn dankzij de drievoudige werking van zijborstels, efficiënte zuigmond en microvezeldoek erg goed. Met 8 cm is hij wel iets hoger dan andere robotstofzuigers van Philips, maar komt hij nog steeds vrij aardig onder veel meubels door. Een aardige extra is dat je de mogelijkheid hebt om een volle week vooruit te programmeren, behalve slechts 24 uur.