Philips SmartPro Active FC8822 robotstofzuiger

Philips SmartPro Active FC8822 robotstofzuigerPhilips SmartPro Active FC8822 robotstofzuiger kopen? | Vind je een Easy of Compact robotstofzuiger van Philips niet schoon genoeg? Dan kun je kiezen voor de SmartPro Active FC8812 of FC8822. Deze stofzuigrobots hebben niet alleen zijborstels om het stof uit hoekjes te bezemen en een krachtige TriActive XL zuigmond die het vuil van voren en opzij zuigen, maar ook een microvezeldoek om droog na te dweilen. Zo blijft er echt geen stof achter. De Philips SmartPro FC8822 heeft bovendien een grotere accu dan de FC8812 en een turbostand, voor echt optimale prestaties.

In het kort

120 minuten schoonmaken op topvermogen: dat kan de SmartPro Active FC8822 als geen ander. Om aan het perfecte resultaat bij te dragen, zit er een microvezeldoek onder die droog achtergebleven stofdeeltjes opdweilt. Daarnaast bepaalt een speciale sensor waar meer vuil en stof ligt, en maakt hij daar langer schoon. Er is ook een turbostand beschikbaar voor nog betere resultaten. Je kunt hem een hele week vooruitplannen om je huis zonder zorgen schoon te houden. En voor dit model kun je ook een virtuele muur aanbrengen om gebieden af te bakenen.

Afwerking en mogelijkheden

Met de turbostand maak je extra goed schoon op plekken waar dat het hardste nodig is. De Philips SmartPro Active FC8822 is ook voorzien van een TriActive XL mondstuk om zowel van de voorkant als van opzij stof op te kunnen zuigen. Ligt dit stof opgehoopt in een hoekje? Geen probleem, want de lange zijborstels brengen het van daar naar de zuigmond. En de droge dweilfunctie, waarvoor je een microvezeldoek aanbrengt, zorgt ervoor dat er niks achterblijft. Met een virtuele muur (1 bijgeleverd) kun je bovendien een gebied afbakenen waar je de schoonmaakrobot liever niet hebt.

Gebruik en bediening

Net zoals alle andere robotstofzuigers van Philips, behalve de Compact FC 8778, is de bediening van de SmartPro Active FC8822 beperkt tot knoppen op het apparaat en de afstandsbediening. Er is geen connectiviteit via wifi, en dus ook geen bediening via een smartphone-app. Maar het is dan ook een stofzuiger robot en zal het meeste werk automatisch zelf kunnen doen. Voor het gemak kun je hem een volle week vooruit programmeren, zodat je hem niet steeds met de hand aan- en uit hoeft te zetten voor een schoonmaakbeurt.

Accu, opladen en gebruiksduur

Waar de Philips SmartPro FC8812 een beetje achterblijft met een accuduur van 90 minuten, heeft de Philips SmartPro Active FC8822 wel gewoon 120 minuten om een schoonmaakbeurt af te kunnen werken. Redt hij het niet in een keer, dan rijdt hij terug naar het dock om bij te laden en zal daarna gewoon verder gaan met schoonmaken. Dit is nog een pluspunt van de Active FC8822 ten opzichte van de Easy en Compact robotstofzuigers. Deze modellen rijden wel terug naar basisstation, maar onthouden niet waar ze verder moeten gaan.

Ondergrond en mobiliteit

Een beetje een hobbelige ondergrond is geen probleem voor de zuigmond van deze Philips robotstofzuiger. Die volgt namelijk de contouren van de ondergrond. En blijft er toch iets liggen, dan dweilt de microvezeldoek dat droog op. Hij is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Door het lage profiel kan de huishoudrobot onder meubels tot 8 cm en over drempels van 1 cm of lager.

Navigatie en mapping

Aan sensoren heeft de Philips SmartPro Active FC8822 geen gebrek om zijn omgeving in kaart te brengen. Met 6 infraroodsensoren scant hij de omgeving op obstakels, waar hij voorzichtig omheen rijdt. Heb je een stuk vloer waar je de snoerloze stofzuiger liever helemaal niet hebt? Bijvoorbeeld een speelhoek, of de voederbak van je huisdier? Deze kun je afbakenen met een virtuele muur. Deze projecteert een onzichtbare lijn tot 2 meter waar de robot stofzuiger niet overheen mag. Standaard wordt er een bijgeleverd, maar je kunt ze ook los verkrijgen.

Onderhoud en accessoires

Bij de Philips SmartPro Active FC8822 zit standaard een virtuele muur, een dweil van microvezeldoek, een afstandsbediening en natuurlijk het docking station met netstroomadapter, een set zijborstels en een luchtfilter. Zo kun je al uitgebreid en lang schoonmaken met deze robotstofzuiger. Extra virtuele muren en nieuwe filters en zijborstels kun je later los verkrijgen. Daarmee breid je de mogelijkheden van je automatische stofzuiger uit en kun je er lang mee vooruit.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Active FC8822

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Dweil: droog, microvezel
  • Gebiedsafbakening: virtuele muur (1 bijgeleverd)
  • Geluidsniveau: 63 dB
  • Oppervlakte: 100 m2

Active FC8822 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Philips SmartPro Active FC8822 is misschien wel de beste SmartPro robotstofzuiger die je van Philips kunt kopen. Alleen als je meubels lager zijn dan 8 cm en je wilt dat de schoonmaakrobot ook daaronder kan schoonmaken, ben je beter af met een Compact of Easy model uit dezelfde productlijn. Een andere optie is de Compact FC8778 robotstofzuiger kopen, omdat je die met een app via wifi kunt bedienen. Dat is een functie die deze Active FC8822 moet missen, maar dat is een klein bezwaar in verhouding tot de uitstekende prestaties die hij levert.