Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger

Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuigerPhilips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger kopen? | De SmartPro Compact FC8715 is een compacte, slimme automatische stofzuiger die je vloeren grondig zal reinigen, ook onder de bank en de kast. Je hoeft niet langer door je knieën om met de stofzuiger op moeilijke plekjes te komen, want deze handige hulp in het huishouden doet dat voortaan voor jou. En daar heeft hij helemaal geen hulp bij nodig, want dankzij een aantal detectiesensoren en slimme chips aan boord, kan hij helemaal zelf zijn weg vinden. Met een 2-staps reinigingssysteem en een zuigmond die de contouren van de vloer volgt, haalt hij krachtig overal vuil en stof op.

In het kort

De Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger staat garant voor een grondige reiniging. Hier heeft het toestel een efficiënt reinigingssysteem in 2 stappen voor. Bovendien detecteert de stofzuigrobot zelf stof en vuil, en op plekken waar er meer stof ligt opgehoopt, zal hij meer tijd besteden met schoonmaken. De SmartPro robotstofzuigers zijn bovendien erg slank, en met een hoogte van 6 cm komt de FC8715 ook onder lage meubels. Een ideale schoonmaakhulp dus voor het hele huis, of juist voor de moeilijke plekjes onder de bank, bed en kastjes.

Afwerking en mogelijkheden

De zuigmond van de Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger volgt nauwgezet de contouren van je vloer. Handig als hij over lage drempels of kleedjes rijdt, want daar haalt hij dus ook het vuil op. De draadloze stofzuiger zuigt het vuil op dat de zijborstels verzamelen en kan dus ook hoekjes schoonmaken waar de zuigmond niet bijkomt. Daarnaast weet de zuigmachine waar hij moet zijn om extra goed schoon te maken door de stofsensorfunctie. Hierdoor is het een robotstofzuiger die net even iets beter schoonmaakt dan andere modellen.

Gebruik en bediening

Philips zet in op gebruiksgemak met de lijn SmartPro robotstofzuigers en dat is bij de Compact FC8715 niet anders. Je hebt geen app nodig voor uitgebreide besturingsfuncties, maar zet hem gewoon aan het werk met een druk op de knop. Hij regelt het schoonmaken in principe helemaal zelf. En als je hem toch een bepaalde kant op wilt sturen, dan kun je daar de bijgeleverde afstandsbediening voor gebruiken. Vooraf instellen, tot 24 uur van tevoren, is ook geen probleem. Zo kun je de huishoudrobot laten schoonmaken als je slaapt, of op je werk bent.

Accu, opladen en gebruiksduur

De accu houdt het tot 130 minuten vol op gladde vloeren en/of laagpolig tapijt. Daarmee kun je ongeveer 150 m2 aan vloeroppervlak reinigen. Ook zal de Philips robot stofzuiger niet stranden met een lege accu, want als deze leeg dreigt te raken, keert hij zelf terug naar het laadstation. Een klein nadeel is dat de stofzuigrobot het schoonmaakprogramma niet zal hervatten vanaf de plek waar hij gebleven is: je zult opnieuw moeten beginnen. Voor ruimtes groter dan 150 vierkante meter is het dus niet de meest efficiënte schoonmaakrobot, maar daarbinnen presteert hij prima.

Ondergrond en mobiliteit

De Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger weet zijn weg te vinden over gladde vloeren, zoals tegels, laminaat en hout, maar ook over laagpolig tapijt of een kleedje. Obstakels tot 0.5 cm hoog (kleedjes of drempels) komt hij ook gemakkelijk over, maar hoger niet. Hij blinkt dus niet uit op hobbelig terrein, maar maakt dat goed door zonder al te veel problemen onder meubels van 6 cm of hoger door te kruipen. Door de slimme detectie zal de draadloze stofzuiger zo veel mogelijk voorkomen dat hij klem komt te zitten, en mocht dat toch gebeuren, dan rijdt hij zichzelf weer vrij.

Navigatie en mapping

Philips heeft de SmartPro Compact FC8715 helemaal volgestopt met sensoren, zodat hij altijd weet waar hij is. Het toestel kan zo helemaal zelf de weg vinden in je huis, zonder dat je hem hoeft aan te sturen. Daar zorgen de slimme chips wel voor. De robotstofzuiger beweegt volgens een systematisch patroon om efficiënt schoon te maken. Wat voor patroon dat is, kies je zelf: in zigzaglijnen, een spiraal, of juist vooral langs de muren. Ook kan hij zichzelf langs een rechte lijn sturen, waarbij hij botsingen vermijdt.

Onderhoud en accessoires

De beweegbare zuigmond van de SmartPro Compact FC8715 werkt zonder hoofdborstel. Dat betekent dat het onderhoud van de robot stofzuiger makkelijker is. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat de zijborstels vrij blijven van haren en vuil, zodat ze goed werken. Ook het filter is gemaakt van speciaal materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Als je dat regelmatig doet, houd je de zuigkracht hoog en zal de stofzuiger robot veel stof en vuil kunnen opzuigen.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Compact FC8715

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 58 dB
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

SmartPro Compact robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Philips SmartPro Compact FC8715 robotstofzuiger is vooral een handige en compacte stofzuigrobot, die je kunt gebruiken voor lastige plekjes onder kasten, bedden en banken, maar ook om je hele huis regelmatig stofvrij te maken. Ook als je er niet bent, dankzij de 24-uurs planfunctie, kun je hem aan het werk zetten. Heel veel uitgebreide mogelijkheden hoef je niet te verwachten, maar wel een goede, voordelige en efficiënte schoonmaakhulp mooi te combineren met een steelstofzuiger van Philips.