Philips SmartPro Compact FC8776 robotstofzuiger

Philips SmartPro Compact FC8776 robotstofzuigerPhilips SmartPro Compact FC8776 robotstofzuiger kopen? | Wil je een automatische stofzuiger die maximale prestaties levert? Met vier wielen voor de aandrijving en het extra grote TriActive XL-mondstuk is de Philips SmartPro Compact FC8776 dan een goede kandidaat. Omdat hij een stabiele basis heeft op vier wielen, komt hij gemakkelijk over drempels. De zijborstels pakken ook stof en vuil in hoekjes op en de krachtige zuigmond heeft er geen moeite mee alles grondig schoon te maken. Zet hem aan wanneer je wilt of programmeer hem tot 24 uur vooruit en de schoonmaakrobot doet de rest.

In het kort

Philips heeft met de SmartPro robotstofzuiger een lijn innovatieve schoonmaakhulpen in de markt gezet die zonder borstel de vloer efficiënt schoonmaken. De Compact FC8776 doet dat met een TriActive XL-mondstuk, dat extra breed is en dus met minder op en neer rijden meer stof en vuil kan opzuigen. Daardoor maakt hij efficiënter grotere gebieden schoon. Het toestel laadt zich door drempels niet tegenhouden, want met vier wielen en een neuswiel komt hij daar gemakkelijk overheen. Toch blijft de snoerloze stofzuiger laag genoeg om onder meubels door te kunnen.

Afwerking en mogelijkheden

Het TriActive XL-mondstuk is een van de belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Compact FC8776. Hiermee zuigt de huishoudrobot stof en vuil aan vanuit drie richtingen: de beide zijkanten, en de voorkant. Daardoor werkt hij de schoonmaak efficiënter af. De zijborstels ondersteunen de zuigende werking van het mondstuk door stof en vuil uit hoekjes naar de zuigopening te vegen. De veger is flexibel en volgt de ondergrond, zodat er niets achterblijft. Ook niet als de Philips robotstofzuiger met zijn vier wielen over drempels klautert.

Gebruik en bediening

Net zoals bij de meeste modellen in de Philips SmartPro serie robotstofzuigers, ontbreekt ook bij de Compact FC8776 de mogelijkheid deze met een app te bedienen. In plaats daarvan kun je de stofzuiger robot zelf het werk laten doen, door het slimme, zelflerende detectiesysteem. Je zet hem aan, of programmeert hem van tevoren (tot 24 uur) om de ruimte schoon te maken. Daar heb je vervolgens geen omkijken meer naar. Maar als je wilt, kun je ook de afstandsbediening gebruiken. Bijvoorbeeld om een plekje iets secuurder schoon te maken, of als je gekruimeld hebt.

Accu, opladen en gebruiksduur

Met een volle accu kan de Philips SmartPro Compact FC8776 het tot 120 minuten volhouden. Dat is genoeg voor gemiddeld 150 m2, afhankelijk van hoe complex de ruimte is, hoeveel meubels erin staan en de ondergrond. Daarnaast is de SmartPro Compact slim genoeg om te detecteren wanneer de accu leeg dreigt te raken en rijdt dan zelf terug naar het laadstation. Je hoeft hem dus niet op te tillen en te dragen. Hierna duurt het ongeveer 4 uur voordat een lege accu weer helemaal vol is.

Ondergrond en mobiliteit

Philips heeft de SmartPro Compact FC8776 robotstofzuiger uitgerust met vier wielen, zodat hij zeer goed over de meeste ondergronden kan. Dit zorgt namelijk voor een stabielere basis dan slechts twee wielen, zoals veel robot stofzuigers hebben (en natuurlijk een neuswiel). Hierdoor navigeert hij over drempels en kleedjes van 1 cm of lager. Door het slanke ontwerp komt hij ook makkelijk onder lage meubels door, zolang er minstens 6 cm ruimte is.

Navigatie en mapping

Obstakels in je kamer vormen al geen probleem door de vier wielen die de stofzuigrobot voortbewegen. Maar als er ook obstakels zijn waar het toestel niet overheen kan, zoals muren, staande lampen en tafelpoten, detecteert de Philips SmartPro Compact FC8776 die met 6 infraroodsensoren. Daar rijdt hij vervolgens voorzichtig omheen, zodat hij nergens hard tegenaan botst. Het slimme detectiesysteem – een geheel van de sensoren en slimme chips – herkent de ruimte zelf en berekent de optimale schoonmaakroute.

Onderhoud en accessoires

Het TriActive XL mondstuk is gemakkelijk schoon te houden, omdat er geen borstel in zit waar haren in vast kunnen komen te zitten. Het filter kun je ook gemakkelijk uitnemen en schoonmaken, voor steeds een optimale zuigkracht. Als het filter niet meer schoon wordt, kun je het vervangen: er wordt al een extra filter meegeleverd. De stofopvangbak is makkelijk te legen zonder zonder je handen vies te maken. Verder vind je een laadstation en afstandsbediening in de doos. Je kunt dus meteen aan de slag.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Compact FC8776

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 58 dB
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Oppervlakte: 150 m2

Compact FC8776 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Philips SmartPro Compact FC8776 doet alles net even beter dan veel goedkope stofzuigrobots. Het TriActive XL mondstuk doet zijn werk goed, en het is fijn dat er geen borstel is om schoon te maken. De bediening is beperkt, maar de stofzuiger kan heel zelfstandig te werk gaan, dus veel opties heb je ook niet nodig. De vier wielen zijn een aardige toevoeging, die hem een uitstekende mobiliteit geven. Hij is iets duurder dan sommige modellen in de SmartPro lijn, maar levert daar wel goede prestaties voor.