Philips SmartPro Compact FC8778 robotstofzuiger

Philips SmartPro Compact FC8778 robotstofzuigerPhilips SmartPro Compact FC8778 robotstofzuiger kopen? | Ben je bijna overtuigd door de SmartPro Compact lijn robotstofzuigers van Philips, maar houdt het gebrek van wifi en een bijbehorende app je nog tegen? Dan is de SmartPro Compact FC8778 precies wat je zoekt. Met de handige app op je smartphone of tablet kun je alle instellingen zien en aanpassen en verschillende schoonmaakprogramma’s kiezen. Hiermee gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden open met de toch al uitstekend presterende Compact modellen van de Philips SmartPro robotstofzuigers.

In het kort

De Philips SmartPro Compact FC8778 is een volwaardige robot stofzuiger met de mogelijkheden en prestaties van de FC8776. Denk daarbij aan de krachtige en stabiele aandrijving met vier wielen in plaats van twee en het efficiënte, extra brede TriActive XL mondstuk. Daar voegt dit model het gebruiksgemak van een wifi-verbinding en een app voor de bediening aan toe. Dat betekent dat je hem niet alleen 24 uur van tevoren kunt instellen voor een programma, maar ook heuse wekelijkse schema’s kunt instellen, en andere nuttige functies kunt gebruiken, zoals spot clean.

Afwerking en mogelijkheden

Met de app kun je deze Philips SmartPro Compact FC8778 robotstofzuiger veel uitgebreider instellen en besturen dan de andere modellen in de serie. Er zit dan ook geen aparte afstandsbediening meer bij. Maar bedienen is zelden nodig, want deze stofzuigrobot kan zichzelf uitstekend door je huis navigeren. Hij beschikt over een aantal infraroodsensors en een slimme processor om dynamisch de optimale schoonmaakroute te bepalen. De automatische stofzuiger zuigt met het TriActive XL mondstuk stof en vuil op zonder hoofdborstel, waarbij de zijborstels ook hoekjes schoonmaken en het stof naar de zuiginlaat transporteren.

Gebruik en bediening

Vanzelfsprekend kun je met deze stofzuigrobot ook genieten van de eenvoud van een Philips robotstofzuiger. Dat wil zeggen dat het toestel zelf al het werk doet, wanneer jij maar wilt. Maar het aan- en uitzetten kan nu ook op een afstand, dankzij de app en wifi-verbinding. Zet hem dus gerust aan als je nog op je werk bent, zodat het huis mooi schoon is als je thuiskomt. Via de app zie je ook precies de status en voortgang. Een terugkeren schoonmaakschema instellen kan natuurlijk ook.

Accu, opladen en gebruiksduur

De krachtige lithium-ion accu is goed voor een werkduur van 120 minuten, ofwel 2 uur onafgebroken stofzuigen. Daarmee bereik je een vloer oppervlak van 80 m2 voor een zeer grondige reiniging. Het opladen van de accu neemt zo’n 4 uur in beslag. Opladen doet de schoonmaakrobot vanzelf: als hij merkt dat de accu leeg raakt tijdens het schoonmaken, rijdt hij automatisch terug naar het docking station. Was hij nog niet klaar, dan moet je wel opnieuw beginnen of handmatig de klus afmaken, want hij onthoudt de voortgang niet.

Ondergrond en mobiliteit

De SmartPro robotstofzuigers van Philips blinken uit in hun vermogen om gemakkelijk overal te kunnen komen. De Compact FC8778 is dan ook geen uitzondering. Meubels met ten minste 6 cm ruimte eronder kun je nu schoonmaken zonder door de knieën te hoeven, want daar past hij gemakkelijk onder. En het geeft niet als hij een drempeltje of kleedje van 1.5 cm of lager over moet om er te komen. Dankzij de vier aangedreven wielen heeft hij een stabiele basis en genoeg kracht om deze hindernissen te overwinnen.

Navigatie en mapping

Het verkennen van de ruimte doet de draadloze stofzuiger helemaal zelf. Daar heeft hij onder andere 6 infraroodsensoren voor aan boord. Hier herkent hij ook obstakels, zoals muren en tafelpoten, mee. Daar rijdt hij dan voorzichtig omheen. Het rijpatroon wordt automatisch bepaald op basis van de ruimte waar hij is. Het zal dus altijd het meeste patroon zijn, of dat nu een spiraal van binnen naar buiten is, of zigzaggend. Je kunt ook in de app de ruimte selecteren en handmatig daar het patroon op afstemmen.

Onderhoud en accessoires

Door de handige en slimme SmartPro app van Philips is een afstandsbediening overbodig. Deze zul je dan ook niet aantreffen in de doos van de FC8778. Wel vind je er natuurlijk een docking station en schoonmaaktoebehoren in: zijborstels en een filter. Deze zijn gemakkelijk schoon te houden door vuil en haren van dieren te verwijderen. Als ze echter toch aan vervanging toe zijn, na verloop van tijd, zijn ze los verkrijgbaar. Dan is je robot stofzuiger weer als nieuw.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Compact FC8778

  • Navigatie- en mapmethode: systematisch, sensoren
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 62 dB
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Oppervlakte: 80 m2

SmartPro Compact robotstofzuiger kopen? | Tot slot

Dankzij de app heeft deze Philips SmartPro Compact FC8778 robotstofzuiger veel meer mogelijkheden dan de andere modellen in de serie. Daar hangt echter ook wel een hoger prijskaartje aan. Het hangt er vanaf hoeveel waarde je hecht aan deze extra functies of je het extra geld wilt uitgeven aan deze robot stofzuiger, vergeleken met z’n zo goed als gelijkwaardige broers. Maar het is wel erg handig om zaken zoals schoonmaakschema’s, speciale programma’s en spot clean op deze manier te kunnen gebruiken.