Philips SmartPro Easy FC8792 robotstofzuiger

Philips SmartPro Easy FC8792 robotstofzuigerPhilips SmartPro Easy FC8792 robotstofzuiger kopen? | Denk je dat je voor een zeer voordelige robotstofzuiger een onbekend B-merk moet hebben, of een goedkoop model geïmporteerd van een buitenlands merk? Mis! Philips, de toonaangevende fabrikant van home electronics, zet met de SmartPro Easy FC8792 een zeer aantrekkelijk geprijsde robotstofzuiger in de markt. Toch presteert hij, ondanks het lage prijspunt, heel behoorlijk. De hele SmartPro lijn van Philips robotstofzuigers is trouwens verrassend betaalbaar, zeker in vergelijking met modellen van iRobot en Neato, die gemakkelijk het dubbele kosten.

In het kort

De betrouwbare kwaliteit van Philips voor een voordelige prijs: dat is wat de SmartPro Easy FC8792 biedt. De opvallend aantrekkelijk geprijsde SmartPro robotstofzuiger van het beroemde, innovatieve Nederlandse merk kan zich meten met andere robot stofzuigers. Een app met uitgebreide mogelijkheden ontbreekt, maar als je een eenvoudige, degelijke robotstofzuiger zoekt, is de SmartPro Easy FC8792 een passende keuze. Hij doet wat hij moet doen  – stofzuigen – en doet dat goed. Door de compacte en slanke vormgeving heeft hij bovendien minder moeite met lage meubels dan duurdere concurrenten.

Afwerking en mogelijkheden

Het stofzuigen met de Philips SmartPro Easy FC8792 is precies wat je van een robotstofzuiger verwacht: dat deze automatisch, helemaal zelf, de kamer schoonmaakt. Daarbij pakken de zijborstels efficiënt allerlei stof en vuil op en brengen deze naar de krachtige zuigmond. Deze robotstofzuiger van Philips werkt dus niet met een hoofdborstel die je schoon moet houden. Hierdoor is het toestel makkelijker in het onderhoud. Het vierkante en slanke design maken hem geschikt voor huizen met veel moeilijke hoeken en lage meubels.

Gebruik en bediening

De SmartPro Easy doet zijn naam eer aan. Het bedienen is zo gemakkelijk als op de knop drukken en hij start helemaal zelf met de schoonmaak. Maar als je liever wat meer controle hebt over waar de stofzuigrobot heengaat, kun je hem met de meegeleverde afstandsbediening besturen. Deze heeft een aantal duidelijke knoppen, waarmee je de hoofdfuncties bedient. Ga je op pad en wil je dat de automatische stofzuiger schoonmaakt terwijl je weg bent? Je kunt hem tot 24 uur van tevoren programmeren voor een schoonmaakbeurt.

Accu, opladen en gebruiksduur

De Philips SmartPro Easy FC8792 robotstofzuiger mag dan vele voordelen hebben, uithoudingsvermogen is dat niet. Voor grote huizen is dit niet de beste keuze. Maar als je niet meer dan 100 m2 aan vloeroppervlak te reinigen hebt, is dit geen bezwaar. De schoonmaakrobot keert wel helemaal zelf terug naar het laadstation, maar als hij het niet redt op een acculading, zal hij niet automatisch het schoonmaken hervatten. Dan moet de machine dus weer opnieuw beginnen. Het opladen van leeg tot helemaal vol duurt 4 uur.

Ondergrond en mobiliteit

De robotstofzuigers van Philips zijn een stuk smaller dan veel concurrenten. Met een hoogte van nog geen 6 cm passen ze gemakkelijk onder lage meubels. De Philips SmartPro Easy FC8792 blinkt hier helemaal in uit met 5.85 cm aan hoogte. Door de vierkante vormgeving kan de stofzuiger robot beter in de hoeken dan veel ronde modellen. Ideaal dus voor als je huis veel kleine hoekjes heeft. Hij klimt over drempels en kleedjes tot 1 cm hoog en maakt gladde en laagpolige ondergronden moeiteloos schoon.

Navigatie en mapping

Omdat de Philips SmartPro Easy zich helemaal autonoom voortbeweegt, heeft hij uitgebreide detectiemogelijkheden, een versnellingsmeter en slimme chips om alle informatie tot een efficiënte schoonmaakroute te verwerken. De draadloze stofzuiger houdt rekening met de mogelijkheid dat hij vastloopt en mocht dat toch gebeuren, dan rijdt hij zichzelf weer los. De snoerloze stofzuiger werkt een aantal patronen af in vaste volgorde, maar deze kun je ook op ieder moment handmatig selecteren met de afstandsbediening. Dit zijn een semi-willekeurig patroon, randafwerking langs de muren, en spiraalvormig.

Onderhoud en accessoires

Wat je in de doos vindt, is genoeg om snel en makkelijk meteen aan de slag te kunnen met schoonmaken. Naast de stofzuigrobot zelf vind je er een oplaadstation met netstroomadapter in en de handige afstandsbediening. Er zitten alleen zijborstels bij de stofzuiger, die het vuil verder met een zuigmond verzamelt. Het onderhoud is dus gemakkelijker, want je hoeft alleen de zijborstels vrij te houden van vuil en haren. Verder heeft de Philips SmartPro Easy FC8792 een uitblaasfilter dat voldoet aan de HEPA-norm. Dat betekent dat hij geschikt is voor als je een stofallergie hebt: hij haalt voldoende fijnstof en allergenen uit de lucht.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips SmartPro Easy FC8792

  • Navigatie- en mapmethode: willekeurig, sensoren
  • Gebiedsafbakening: geen
  • Geluidsniveau: 60 dB
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Oppervlakte: 100 m2

Easy FC8792 robotstofzuiger kopen? | Tot slot

De Philips SmartPro Easy FC8792 is een beetje zoals de kleine stadsmodellen van dure autofabrikanten: verrassend voordelig, veelzijdig en goed. Natuurlijk zijn er modellen met betere prestaties en meer mogelijkheden, maar in deze prijsklasse is het moeilijk om een betere robotstofzuiger te vinden. En als je lage meubels hebt, is deze goedkope robotstofzuiger zelfs beter dan duurdere, grotere modellen. Door het slanke ontwerp komt hij op plekken onder banken en kastjes, waar andere modellen het vaak moeten laten afweten.