Philips steelstofzuigers

Philips is één van de grootste bedrijven die Nederland ooit heeft voortgebracht. Waar Phillips voorheen vooral bekend stond om de vele soorten lampen die het produceerde, beschikt dit bedrijf inmiddels over een groot assortiment aan diverse elektronische producten. Ook steelstofzuigers vind je terug in het assortiment van deze Nederlandse producent. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, van basismodellen tot aan modellen van topklasse. Wat consistent is over de gehele linie: gebruikers zijn blij met het resultaat nadat ze één van de Philips steelstofzuigers gebruikt hebben. Hieronder kun je meer lezen over het merk Philips en de accu steelstofzuigers die in het assortiment van dit bedrijf te vinden zijn.

Over Philips

Het elektraconcern Philips is van origine een Nederlands bedrijf dat is uitgegroeid tot een multinational. Alhoewel het hoofdkantoor zich inmiddels in Amsterdam bevindt, blijft het bedrijf in hart en nieren toch een Eindhovens bedrijf. Al sinds de 19e eeuw bestaat dit bedrijf, waar het van origine een gloeilampenfabriek was. Gedurende de 20e eeuw kwamen er steeds meer verschillende producten in het assortiment van dit merk. Hierbij ligt de nadruk op huishoudelijke apparaten, maar ze produceert tevens producten voor ziekenhuizen zoals MRI scans. Desalniettemin zullen de meeste consumenten het meest bekend zijn met de huishoudelijke apparaten. Eén van de huishoudelijke apparaten in het assortiment van dit merk (naast de SmartPro robotstofzuigers) zijn de draadloze steelstofzuigers.

Kenmerkend voor een Philips steelstofzuiger

In de introductie werd al aangestipt dat een Philips steelstofzuiger over de gehele linie uitstekend werk verricht. Hoe goedkoop je steel stofzuiger ook is, je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze op zijn minst goed schoonmaakwerk levert. Gelukkig is dit bij alle Philips steelstofzuigers, van het basismodel tot aan het topklasse model, het geval. Ook met een kleiner budget kun je dus een prima schoonmaakresultaat voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn de meeste steel stofzuigers van Philips perfect voor mensen met allergieën. Ook kunnen de duurdere varianten goed omgaan met stugge dierenharen. Alle accu steelstofzuigers zoals de SpeedPro FC6727/01 en de SpeedPro Max FC6823/01 zijn zonder zak en geheel draadloos.

Philips steelstofzuiger overzicht

Of je nu een basismodel zoekt of een model met alles er op en er aan, je vindt het in het assortiment van Phillips. Om dit te illustreren, worden hieronder twee uiteenlopende modellen binnen de lijn van Philips in meer detail besproken. Het gaat hierbij om het basismodel Philips FC6162/02 PowerPro Duo en de topklasse variant Philips SpeedPro Max Aqua FC6904. Niet iedereen beschikt over een even groot budget. Daarom is het fijn dat Philips hierbij stil staat door zowel basismodellen als topklasse steelstofzuigers aan te bieden aan de klanten.

Basismodel: FC6162/02 PowerPro Duo

Het ultieme basismodel binnen het assortiment is de Philips FC6162/02 PowerPro Duo. Veelal is de onderstelling dat een goedkope stofzuiger louter de functie van stofzuigen kan uitvoeren en niet veel meer dan dat. Vaak is dit ook waar. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn natuurlijk, als dat is wat je zoekt is dat helemaal prima. Maar de FC6162/02 PowerPro Duo kan net iets meer dan dat. Dankzij de draaiende borstels kun je deze draadloze stofzuiger prima gebruiken voor dierenharen.

Afwerking en mogelijkheden van de Philips steelstofzuiger

De draaiende borstels van de FC6162/02 PowerPro Duo zijn precies zo gemaakt dat zelfs de meest stugge dierenharen geen probleem zijn voor deze steelstofzuiger. Zowel voor harde vloeren als laagpolige tapijten is deze accu stofzuiger prima te gebruiken. Door het ontbreken van zowel een zak als een snoer is deze Philips steelstofzuiger bijzonder wendbaar. Hierdoor wordt stofzuiger zonder draad een minder vervelend klusje. Inbegrepen zit een kruimeldief die losgekoppeld kan worden. Hierdoor kun je makkelijker kleine hoopjes vuil opruimen. Ook wanneer er wat geknoeid is, is de kruimeldief een goede oplossing. Bovendien zit een kierenzuigmond inbegrepen, waardoor ook de Philips kruimelzuiger bijzonder veelzijdig is.

Bediening en gebruik van de snoerloze stofzuiger

Omdat de FC6162/02 PowerPro Duo een snoerloze stofzuiger is, is het gebruik hiervan vele malen aangenamer in vergelijking met een gewone stofzuiger. Je moet soms in kleine hoekjes stofzuigen, en in zulke gevallen is wendbaarheid absoluut een pluspunt. Wel is deze draadloze steel stofzuiger luid aanwezig: het geluidsniveau ligt rond de 80 dB. De accu is een zogenaamde hit and miss. Aan de ene kant is het fijn dat de stofzuiger draadloos is en je dus wendbaarder bent, maar aan de andere kant is deze accu na 25 minuten al leeg. Op de gewone stand. Voor een snoerloze steelstofzuiger in deze prijsklasse is dit weinig. Gelukkig kun je binnen 25 minuten als een eind komen met stofzuigen.

Belangrijkste kenmerken van de FC6162/02 PowerPro Duo

  • Geluidsniveau: 80 dB
  • Gemiddelde accuduur: 25 minuten of minder
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: goed
  • Uitblaasfilter: anti-allergie filter

Topklasse variant: SpeedPro Max Aqua FC6904/01

De Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 behoort niet zomaar tot de topklasse onder de draadloze steelstofzuigers. Deze steelstofzuiger wordt gekarakteriseerd door een veelzijdigheid die weinig andere steel stofzuigers van deze klasse bezitten. Zo is dit één van de weinige snoerloze stofzuigers die gebruik kunnen maken van een dweilfunctie. Dit levert een nog schoner resultaat op. Verwonderlijk is het dan ook niet dat vele consumenten de SpeedPro Max Aqua FC6904 enorm waarderen om het schoonmaakresultaat. Deze is over het algemeen uitstekend.

Afwerking en mogelijkheden van de Philips steelstofzuiger

Door het design is het makkelijk om van zuigmondjes en borsteltjes te wisselen. Zo is er het opzetstuk waardoor je kunt dweilen en zuigen in één. Je vloeren zullen blinken en geheel schoon zijn. Het design, in combinatie met het gebrek aan een zak en een snoer, zorgen er voor dat dit een bijzonder wendbare draadloze steelstofzuiger is die daadwerkelijk een plezier is om te gebruiken. Daarnaast valt het strakke design op. Waar andere accu steelstofzuigers soms een beetje kleurloos en zonder persoonlijkheid zijn, bezit deze steel stofzuiger dit absoluut.

Bediening en gebruik van de draadloze stofzuiger

Op de normale stand gaat de accu zo’n 75 minuten mee. Kortom, je kunt een groot deel zo niet het gehele huis schoonmaken aan de hand van deze accu steelstofzuiger. Daarnaast is de zuigmond van alle kanten open, zodat extra veel vuil wordt opgezogen. Het aerodynamische design plus het ontbreken van zak en snoer maken dit een wendbaar en erg fijn te gebruiken draadloze stofzuiger.

Belangrijkste kenmerken van de  SpeedPro Max Aqua FC6904/01

  • Geluidsniveau: 87 dB
  • Gemiddelde accuduur: 75 minuten (normale stand)
  • Type stofopvang: zonder zak
  • Schoonmaakresultaat: uitstekend
  • Uitblaasfilter: microfilter