Robotstofzuiger installeren

Robotstofzuiger installeren?Instellen van een robotstofzuiger en eerste gebruik | Je hebt een robotstofzuiger gekocht? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om aan de slag te gaan met je nieuwe huishoudhulp. Maar voordat jullie de beste maatjes worden, kan het handig zijn als hij eerst je huis goed leert kennen. Hoe bereid je je huis voor op de nieuwe inwoner, en andersom? Hier vind je een aantal slimme tips om vanaf het allereerste moment het schoonmaken met een stofzuigrobot tot een succes te maken! Een robot stofzuiger kopen en een robotstofzuiger installeren zijn gelukkig twee dingen die niet zo moeilijk zijn.

Je huis robotstofzuiger-proof maken

Als het goed is, weet je wat je robotstofzuiger wel en niet aankan. Maar het is altijd een goed idee je huis een beetje voor te bereiden en er de eerste keer bij te blijven om te kijken of het goed gaat. Met name breekbare voorwerpen kun je het beste weghalen of, als de snoerloze stofzuiger een ‘voorzichtige’ modus heeft, controleren of dit goed werkt. Zorg er ook voor dat losliggende rugzakken met riempjes, touwen van de vitrages of lamellen, kleren, koordjes van het kleed enzovoorts niet in de wielen kunnen komen, door ze netjes op te ruimen.

Geef je stofzuigrobot een eigen thuisplek

Als je robotstofzuiger bij je komt wonen, is het fijn als hij zijn eigen thuisplekje heeft. Veel modellen worden geleverd met een basisstation waar hij oplaadt tussen het schoonmaken door. Plaats dit station op een goed bereikbare plek, binnen bereik van netstroom. Zorg ervoor dat er (ruim) voldoende vrije ruimte omheen is. Laadt je automatische stofzuiger altijd eerst volledig op voor het eerste gebruik en start hem vanaf het basisstation. Dan kan hij zelf de weg ook weer terugvinden.

Laat de andere bewoners wennen

Heb je jonge kinderen en/of huisdieren? De nieuwe huishoudrobot kan een machtig interessant object of zelfs speelmaatje worden! Maar voordat je kat of baby relaxed op je stofzuigrobot rondjes rijdt, is het wellicht verstandig om te kijken hoe ze op de machine reageren bij het eerste gebruik. Dan weet je ten minste zeker dat het geen problemen geeft.

Robotstofzuiger installeren? Vergeet de app niet!

Als je een stofzuiger robot hebt gekocht met wifi, dan kun je deze vaak met een app bedienen. Maar dat gaat niet vanzelf. Vergeet niet om je robotstofzuiger met je thuisnetwerk te verbinden! Daarna kun je de app uit de app Store of van Google Play downloaden en op je smartphone of tablet installeren. Maak vervolgens in de app verbinding met je nieuwe draadloze stofzuiger. Zo heb je toegang tot allerlei extra mogelijkheden.

2 reacties op “Robotstofzuiger installeren”

  1. Beste Cathy,

   Kom je er door middel van de handleiding of online instructievideo’s niet uit, dan raden wij je aan om even contact op te nemen met de klantenservice van iRobot.

   Vriendelijke groet,
   Robotstofzuigervergelijken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *