Robotstofzuiger opladen

Robotstofzuiger opladen?Een robotstofzuiger opladen | Robotstofzuigers werken natuurlijk op stroom. Omdat ze maximale mobiliteit nodig hebben, werken ze op een accu, niet op een netsnoer. Die accu raakt natuurlijk leeg en moet dan weer worden opgeladen voor een volgend gebruik. Er zijn verschillende manieren waarop een robotstofzuiger daarmee om kan gaan. Met de hand opladen met snoer, opladen in een laadstation en volautomatisch opladen (en hervatten). Welke is geschikt voor jou? Hier lees je over de voor- en nadelen van de diverse laadtechnieken.

Accuduur en bereik

De accu’s van automatische stofzuigers hebben vaak een gebruiksduur van zo’n 3 tot 6 uur, afhankelijk van de capaciteit en kwaliteit. Daarmee houden ze het veelal 1 tot 2 uur vol. Dat is zeker bruikbaar, maar of het genoeg is voor jouw vloeren, hangt ook van deze twee dingen af. Hoe efficiënt de navigatie is, en hoe snel de huishoudrobot schoonmaakt. Daarom zie je vaak een oppervlak of bereik opgegeven, die de robotstofzuiger op een acculading aankan.

Laden met adapter en kabel

De budgetmodellen robotstofzuiger hebben meestal alleen een netadapter met snoer om op te laden. Je zet hem aan en hij gaat een bepaald patroon rijden tot de accu leeg is. Het voordeel is dat je geen ruimte hoeft vrij te maken voor een laadstation en dat het goedkope modellen zijn. Het nadeel is dat deze modellen stofzuigrobots meestal de ruimte niet onthouden. Dus als de ruimte veel groter is dan de batterij aankan, is het vrijwel onmogelijk de hele vloer te reinigen. Ook kunnen deze draadloze stofzuigers bijvoorbeeld onder de bank of een kast stranden.

Robotstofzuiger opladen met laadstation

Een laadstation is handig om op te laden. Meestal rijdt de robotstofzuiger daar namelijk zelf naartoe als de accuspanning omlaag gaat. Hij moet dan wel de weg kunnen vinden. Daarvoor moet hij meestal én gestart zijn in het basisstation en er moet genoeg ruimte zijn om goed het docking station in te kunnen manoeuvreren. En ook hier geldt: als de accu niet genoeg stroom levert, krijg je niet de hele vloer schoon. Opladen van een robotstofzuiger gaat veelal automatisch.

Schoonmaken hervatten

De meest geavanceerde, duurdere robot stofzuigers kunnen ruimtes en plattegronden onthouden. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar voor reinigen is het niet altijd nodig. Vaak is objectdetectie en software om een patroon te rijden al genoeg. Maar als de ruimte te groot is voor een enkele acculading, is het fijn als de schoonmaakrobot de ruimte weet. Hij kan dan bepalen welk deel al schoon is, en dat niet opnieuw doen. Deze stofzuigrobots kunnen dus een programma hervatten en een grotere ruimte in etappes schoonmaken.

9 reacties op “Robotstofzuiger opladen”

 1. Ik heb een robotstifzuiger gekocht ben aan het opladen staat 6uur het knippert een rode licht zonder geluiden is dat normaal

  1. Beste A,

   Wij zouden u willen adviseren de handleiding ter hand te nemen en bij het hoofdstuk storingen/verstoringen te kijken of hier een oplossing vermeld staat. Zo niet, dan is het verstandig even te bellen/mailen met de klantenservice van het merk/model wat u heeft gekocht.

   Vriendelijke groet,
   Robotstofzuigervergelijken.nl

  2. Patrizia Tarascio

   ik heb hetzelfde gaat heel traag net drie x gebruikt schoongemaakt reset blijft opladen rode knop gaat na een min traag stofzuigen weer aan

 2. Kan iemand mij vertellen waarom mijn robotstofzuiger niet volledig oplaad. Het is geprogrammeerd om automatisch te werken, maar het werkt voor 10 minuten en dan gaat het terug naar de lader. Ik heb nieuwe batterijen in gebruik sinds 3 manden….
  Ik heb een Quigg robotstofzuiger

  1. Zou er niets aan de laadstation zijn die zorgt dat je toestel niet goed oplaad?.had dat vroeger met gsm andere lader gekocht en probleem was opgelost.

 3. moet een robot stofzuiger als je hem ook niet gebruik altijd in de oplader staan want als hij op 100 % vol is en ik haal de robot van het laadstation af dan verliest hij zijn capaciteit en ook als ik hem op het laadstation laat staan dan haal ik de stroom eraf dan verliest hij ook zijn capaciteit dus ik vermoed dat je dan de robot altijd onder stroom moet houden.

 4. Ik heb een robotstofzuiger stofzuiger dreame l10 pro zojuist gekocht op amazon.hij werkt heel goed maar de batterij is een mysterie.op mijn gsm heeft hij bv 70%.maar kan ongeveer 40m stofzuigen en dweilen.als ik hem tot 100% oplaad en dan gebruik kan hij bijna 2u weg.en mijn gsm is ook zo maar dan 50% 1dag en 100% bijna 3 dagen.heeft iemand enig idee hoe dat in mekaar zit of zitten die Chinese merken zo in mekaar ???😁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *