Rowenta robotstofzuiger

Rowenta is een Duitse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf bestaat sinds 1884 en sinds 1988 is het bedrijf onderdeel van de internationale Franse Groupe SEB. In 1974 ontwikkelde het bedrijf haar eerste stofzuiger en inmiddels zijn er van het merk ook verschillende automatische stofzuigers op de markt gebracht. Hiervan zijn er ook een aantal die met de app bediend kunnen worden. Een Rowenta robotstofzuiger is voorzien van handige extra’s waar je optimaal gebruik van kunt maken. Het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken naar de verschillende modellen.

Rowenta robotstofzuigersRowenta robotstofzuiger

Volgens het merk biedt een Rowenta robotstofzuiger de ultieme automatische schoonmaak-ervaring. Een robotstofzuiger met app biedt zeer veel gebruiksgemak, maar zorgt ook voor een grondige reiniging. Bij de stofzuiger robots wordt hoogwaardige technologie gecombineerd met een gebruiksvriendelijke bediening. Dit zorgt uiteindelijk voor goede resultaten en veel gemak. Zo is de Rowenta Explorer Serie 60 RR7455 een van de robotstofzuigers die met een app bediend kan worden. Daarnaast heeft deze robot stofzuiger ook een dweilfunctie waarmee ook direct een vochtige doek over de vloer gehaald wordt.

Een ander hoogwaardig exemplaar van de producent is de Explorer Serie 80 RR7755. Deze robotstofzuiger staat bekend om de hoge efficiëntie in zuigen en dweilen. Dit komt onder andere doordat de stofzuiger een systematische schoonmaakroute en navigatiemethode heeft. Zo weet je zeker dat er geen hoekje wordt overgeslagen en dat de hele vloer in je woning brandschoon wordt.

Wat zijn de voordelen van deze robotstofzuigers?

Wanneer je kiest voor een Rowenta robotstofzuiger met dweilfunctie of zonder, heb je te maken met een aantal grote voordelen. Zo is er in het assortiment van het merk genoeg keuze voor iedereen: of je nu een robot stofzuiger wilt die je met de app kunt bedienen of niet. Een robotstofzuiger van Rowenta is daarnaast ook verkrijgbaar in meerdere prijscategorieën. Dit betekent dat je altijd een model kunt vinden die binnen jouw budget past. Een ander groot voordeel van een Rowenta robotstofzuiger is dat voornamelijk de nieuwere modellen zijn voorzien van meerdere innovatieve extra’s. Je kunt hierbij denken aan navigatie of een schoonmaakroute, maar ook aan bediening via app of een speciaal ontwikkelde borstel voor het opzuigen van dierenharen.

Hoe werkt een robotstofzuiger van Rowenta?

De werking van een Rowenta robotstofzuiger (zoals bijvoorbeeld de Smart Force Essential Aqua RR6971, de Smart Force Essential Aqua RR6927, Rowenta Smart Force Essential RR6927 of de Explorer Serie 20 RR6825) is eenvoudig. Zodra je dit huishoudelijke apparaat aanschaft is deze vrijwel gelijk klaar voor gebruik. Je installeert het laadstation op een handige locatie in huis. Je kunt de stofzuigrobot instellen; dit doe je bij de nieuwere apparaten via de app. Je kunt dan routes inplannen of bepalen hoe vaak de huishoudelijke hulp de vloer gaat zuigen. En is de accu van de robotstofzuiger leeg? Dan moet deze terug naar het laadstation zodat de accu weer opgeladen kan worden.

Speciale functies van een Rowenta robotstofzuiger

Er zijn een aantal speciale functies waar je bij deze automatische stofzuiger gebruik van kunt maken. Het is onder andere goed om te weten dat er Rowenta robotstofzuigers zijn die je met de app kunt bedienen. Deze speciale functie maakt het extra eenvoudig om de robotstofzuiger in gebruik te nemen. Onder andere de Explorer Serie 60 RR7447 is voorzien van een speciaal ontwikkelde borstel voor dierenharen.

Waar je op moet letten bij je aanschaf

Zoek je de beste robot stofzuiger voor jouw huishouden, dan is het altijd aan te raden om eerst goed te kijken naar je mogelijkheden voordat je een robot stofzuiger aanschaft. Bij een Rowenta robotstofzuiger zijn een aantal aandachtspunten om op te letten. Let onder andere op het laadstation van de robotstofzuiger. Er zijn modellen van de fabrikant die niet uit zichzelf terugkeren naar het laadstation wanneer de accu bijna leeg is. Dit betekent dat je de stofzuiger moet gaan zoeken en hem zelf in het laadstation moet zetten. Een tweede punt is de omvang van de robotstofzuiger. Het merk heeft modellen die aan de hogere kant zijn en daardoor wellicht niet onder je meubels kunnen komen.

Verder is het goed om te letten op de inhoud van de stofopvang: hoeveel stof en vuil kan er in één keer opgenomen worden? Er zijn modellen waarbij de opvang relatief klein is en waarbij tussendoor regelmatig legen nodig is. Het is natuurlijk ook belangrijk om je eigen budget niet uit het oog te verliezen. Zorg dat je dit van tevoren hebt vastgesteld waardoor je minder snel een Rowenta robotstofzuiger kiest die buiten je budget ligt. Zoek je ook een gewone stofzuiger voor plekken waar de stofzuiger robot niet kan komen, kijk dan eens naar een Rowenta steelstofzuiger.

De belangrijkste gegevens over de Rowenta robotstofzuigers in één oogopslag:

  • Ruime collectie met hoogwaardige robotstofzuigers
  • Te bedienen met een app
  • Uitvoeringen met systematische schoonmaakroute