Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 robotstofzuiger | Als je op zoek bent naar een smart robotstofzuiger, is de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 misschien wel de beste robotstofzuiger voor jou. Deze automatische stofzuiger robot kan uitstekend voor zichzelf zorgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor de komende dagen een schoonmaakschema te programmeren. Op deze manier heb je dagen geen omkijken naar de machine. Tevens hoef je niets te doen wanneer de accu van de robotstofzuiger leeg dreigt te raken. Geheel uit zichzelf begeeft de Rowenta robotstofzuiger zich naar het laadstation (mits deze te bereiken is). Kortom, dit is een zelfstandige robot stofzuiger. Hieronder kun je alles lezen over de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971. Zo kom je er achter of dit toestel de moeite waard is of niet.

Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 overzicht

Zelfstandigheid, dat is waar het bij de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 om draait. Als gebruiker behoor je geen omkijken te hebben naar het apparaat. De stofzuigrobot maakt voor jou je vloeren schoon, of je nu thuis bent of weg bent van huis. Dankzij de mogelijkheden tot programmeren van het apparaat en het automatisch naar het laadstation gaan heb je totaal geen omkijken naar deze robotstofzuiger van Rowenta. Bovendien worden de vloeren extra goed schoon dankzij de dweilfunctie. Wat water, een sopje en een dweil (inbegrepen) zijn alles wat je nodig hebt voor een ontzettend schoon resultaat.

In de doos

 • Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971
 • Handleiding
 • Waterreservoir
 • Microvezeldoek
 • Laadstation

Installatie van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

In de doos van de Rowenta robot stofzuiger vind je een handleiding. Deze maakt het installeren van deze robotstofzuiger een zeer eenvoudig taakje. Niet alleen beschrijft de tekst duidelijk iedere stap die je moet uitvoeren, maar ook de afbeeldingen tonen duidelijk de handelingen die je moet verrichten om de huishoudrobot snel aan het werk te krijgen. Tip: plaats het laadstation op een bereikbare plek. Anders wordt het voor deze robot stofzuiger een te grote uitdaging om het laadstation te bereiken om op te laden.

Technische specificaties

 • Sensoren: touch sensoren
 • Bediening: programmeren in robotstofzuiger
 • Navigatie: willekeurig
 • Accu: lithium
 • Oplaadtijd: 360 minuten
 • Afmetingen (H x B x L): 8 x 31,5 x 31,5 cm
 • Gewicht: 3 kg
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Volume opvang: 0,25 liter
 • Type uitblaasfilter: microfilter
 • Schoonmaakroute: willekeurig
 • Kleur: blauw en zwart
 • Materiaal: kunststof
 • Vorm: rond

Bediening van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Waar een afstandsbediening of mobiele app tegenwoordig de norm is als het gaat om het bedienen van een robotstofzuiger, is dit bij de RR6971 niet het geval. Je dient hierbij het schoonmaakschema van de robotstofzuiger zelf te programmeren. Dit heeft voor- en nadelen. Als je liever van afstand en op ieder moment je snoerloze stofzuiger robot wilt kunnen besturen, is het een nadeel. Maar als je geen omkijken wilt hebben naar je robotstofzuiger en dagen vooruit de boel in wilt plannen, is deze manier van bedienen juist zeer fijn. Het hangt dus veelal af van je eigen voorkeuren of je deze methode een uitkomst vindt.

Onderhoud van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Je hebt weinig omkijken naar de Rowenta robotstofzuiger, ook op het gebied van onderhoud. Het is vooral een kwestie van zelf in de gaten houden wanneer het toestel te vies wordt. In dat geval zul je het apparaat even schoon dienen te maken. Dit verlengt de levensduur en zorgt er voor dat deze robotstofzuiger optimaal zijn werk kan uitvoeren.

Voordelen van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Het grootste voordeel van deze stofzuigrobot is het gemak. Wanneer je een schoonmaakplanning geprogrammeerd hebt, hoef je dagen niet om te kijken naar het apparaat. Ook wanneer de accu bijna leeg is, gaat de robotstofzuiger uit zichzelf naar het laadstation. Bovendien kan het schoonmaakresultaat extra schoon worden dankzij de dweilfunctie waarover de RR6971 beschikt.

Nadelen van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Alhoewel het schema te programmeren valt, is dit bij de schoonmaakroute niet het geval. Deze is willekeurig, waardoor plekken op de vloer overgeslagen dan wel meerdere keren schoongemaakt worden. En zoals voor iedere robotstofzuiger geldt: verwacht niet hetzelfde resultaat van de dweilfunctie als je zou verwachten wanneer een mens de vloer dweilt.

Conclusie

Voor mensen die niet al te veel omkijken willen hebben naar hun robot stofzuiger, is deze Rowenta robotstofzuiger een uitstekende aankoop. Je kunt dagen vooruit door het schoonmaakschema in de robotstofzuiger te programmeren. Ook het schoonmaakresultaat is goed. De nadelen zijn wat ons betreft zo klein dat deze niet opwegen tegen de voordelen van deze robotstofzuiger.