Rowenta steelstofzuigers

Voor veel mensen kan een Rowenta steelstofzuiger de ideale oplossing zijn. Met een draadloze steelstofzuiger kom je namelijk op plekken waar een robotstofzuiger (bijvoorbeeld de Explorer Serie 20 RR6825) niet kan komen. De flexibiliteit zorgt er namelijk voor dat je onder al het mobilair komt en er geen stof achter kan blijven. Met de FLEX-serie wordt hier nog extra aan gewerkt. Deze flexibele steelstofzuigers kunnen namelijk zelfs in de meest lastige hoeken terecht. Stof krijgt hierdoor helemaal geen kans meer, zowel laag bij de vloer als bij het plafond. Bovendien zijn deze steelstofzuigers  op accu de meest krachtige in zijn soort, waardoor er een lange levensduur gegarandeerd is. Met een Rowenta stofzuiger heb je een flexibele stofzuiger voor iedere ruimte! 

Over Rowenta

Als je gaat kijken naar de FLEX-serie van Rowenta dan zijn er een aantal verschillende producten te vinden, die allemaal een net iets andere werking hebben. Zo is de een uitgerust met LED-verlichting voor de slecht verlichte plekken (Rowenta Air Force Light RH6545), terwijl anderen dit niet hebben. Wat ze wel allemaal gemeen hebben, is het alles-in-1 model. Daarnaast heb je veel verschillende mondstukken tot je beschikking, waardoor je voor ieder klus een gewenst opzetstuk kunt gebruiken. Het relatief hoge geluidsniveau maakt het daarbij wel lastiger om het stofzuigen lang vol te houden. Wel is het mogelijk om tot maximaal een uur en 15 minuten te stofzuigen voordat het apparaat weer aan het oplaadstation moet worden gehangen. Hiermee kun je het gehele huis stofvrij maken, zonder dat je hier een zware stofzuiger voor achter je aan moet slepen.

Rowenta steelstofzuiger – Wat zijn de voordelen?

Een steelstofzuiger wordt een steeds belangrijker onderdeel van het huishouden. De multifunctionele werking van deze steel stofzuiger van Rowenta zorgt er namelijk voor dat je geen zwaar apparaat mee hoeft te trekken, er geen aparte kruimeldief aangeschaft hoeft te worden en dat zelfs de meest onbereikbare hoeken stofvrij kunnen worden. Lang schoonmaken wordt hierdoor verleden tijd, want de krachtige zuigmond doet zijn werk erg goed. Het scheelt je vele uren aan huishoudelijke taken en je hebt aan het einde van de dag geen pijn aan je armen.

De Rowenta draadloze stofzuigers, zoals bijvoorbeeld Air Force 360 RH9057WO of de Air Force Flex 560 RH9474, hebben echter nog meer voordelen. Een daarvan is de technologie waarvan gebruik wordt gemaakt. Bij de FLEX-series is de cycloontechnologie aanwezig, waarbij de stof met een stevige zuigkracht naar binnen wordt gezogen. De snoerloze stofzuigers kunnen tot wel 0,8 liter opvangen, waardoor je de stofbak niet vaak aan het wisselen bent. Kijkend naar de verschillen met de 460-serie kan het veel voordelen opleveren als je voor FLEX gaat. Meer ruimte, een langere gebruiksduur en dat voor een oplaadtijd die hetzelfde is. Ook de 760 serie is het benoemen waar, zoals de Air Force Flex 760 RH9574.

Hoe werkt een Rowenta steelstofzuiger?

Als eerste moet je het oplaadstation van de Rowenta steelstofzuiger aan de muur bevestigen. Door deze stevig op te hangen, kun je de accu stofzuiger opladen waarbij het van belang is dat je de stofzuiger volledig oplaadt. Bij de meeste modellen gebeurt dit in gemiddeld drie uur, waarna het apparaat gereed is voor gebruik. Wanneer de accu stofzuiger volledig is opgeladen haal je de stofzuigmachine uit de oplader waardoor er alleen een handig ophangsysteem overblijft. Daarna kun je gaan stofzuigen met een van de verschillende mondstukken. Het standaard mondstuk is rechthoekig, waardoor de grote oppervlakten eenvoudig gestofzuigd kunnen worden. De overige mondstukken maken het mogelijk om de meubelstukken, verschillende hoeken en bijvoorbeeld traptreden eenvoudig te stofzuigen.

Speciale functies van deze alles-in-1 steelstofzuiger

De Rowenta steelstofzuigers hebben een grote transformatie doorstaan. Waar de 460-serie (zoals de Rowenta Air Force All-In-One 460 RH9252) nog moeite had met de meest vreemde bochten, kan de FLEX-serie (Air Force Flex 460 ) je hier altijd in bijstaan. Door de grotere stofbak hoef je ook minder vaak te legen en de krachtigere accu zorgt ervoor dat je gedurende de schoonmaak niet vaak hoeft te stoppen omdat de batterij leeg is. De verschillende standen van de steel stofzuiger van Rowenta maken het mogelijk om zowel de ecostand voor een langere batterijduur als de turbostand voor nog meer zuigkracht aan te kunnen zetten. Hierdoor bepaal je zelf hoe intensief je schoonmaakt.

Waar je rekening mee moet houden bij de aankoop

Wil je een Rowenta steelstofzuiger kopen, dan moet je goed opletten welk model je aanschaft. De verschillende modellen hebben namelijk niet alleen een andere batterij, maar ook de oplaadtijd kan verschillen. Alles hangt hierdoor met elkaar samen: de tijd dat de accu meegaat, de oplaadtijd en de verschillende standen die ook iets met de accu doen. Je zult daarom goed op moeten letten welke steelstofzuiger geschikt is voor jouw situatie en hoeveel tijd je nodig gaat hebben in huis.

De belangrijkste gegevens over de Rowenta steelstofzuigers:

  • Oplaadsnelheid: 3 uur
  • Werkende tijd: 30 tot 75 minuten
  • Technologie: cycloontechnologie
  • Bijgeleverde mondstukken: meerdere varianten