Steelstofzuiger kopen?

Misschien ben je dit type stofzuiger al wel eens tegengekomen: de steelstofzuiger. Als je op zoek bent naar een stofzuiger, zul je vele soorten stofzuigers tegenkomen. Elk hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je een stofzuiger met draad continu gebruiken, mits je de plekken kunt bereiken aan de hand van het snoer. Om de vloer schoon te houden, zou je ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een robotstofzuiger. Deze is echter ook gelimiteerd. Je zou ook kunnen opteren voor een steelstofzuiger als de stofzuiger van je keuze of je kiest een steelstofzuiger als aanvulling op een robot stofzuiger om de moeilijk bereikbare hoekjes en bijvoorbeeld traptreden te zuigen. Dit is een snoerloze variant van de stofzuiger die gebruik maakt van een accu. Wil je een snoerloze steelstofzuiger kopen, dan kun je hieronder je meer lezen over dit type stofzuiger, hoe deze werkt, wat de voordelen zijn van een accu steelstofzuiger, op welke kwaliteiten je kunt filteren en wat de beste steelstofzuiger merken van dit moment zijn. Bekijk de actuele aanbiedingen bij onderstaande webshops!

Hoe werkt een steelstofzuiger?

Normale stofzuigers zijn nu niet per se de meest wendbare apparaten. Je sleurt continu een grote bak mee. Hierin zitten de zak en het snoer, aan de hand waarvan je continu vast zit aan een stekkerdoos. Dit verkleint je mobiliteit en wendbaarheid. Een steelstofzuiger is juist geheel draadloos. De motor en de stofbak zijn bevestigd aan de steel. Dit vergroot de wendbaarheid van een stofzuiger significant. Draadloze steelstofzuigers zijn veel fijner om te gebruiken en kunnen bovendien makkelijker plekken bereiken die andere typen stofzuigers niet of minder goed kunnen bereiken. De steel stofzuiger maakt gebruik van een accu. Je bent dus wel gelimiteerd qua hoe lang je kunt stofzuiger voordat de accu opgeladen moet worden. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een steelstofzuiger? Lees snel verder!

Draadloze steelstofzuiger kopen: wat zijn de voordelen van een steelstofzuiger?

Er zijn meerdere redenen aan te wijzen waarom de keuze voor een draadloze steelstofzuiger een goede is. Onder het vorige kopje werd al benoemd dat de wendbaarheid van de stofzuiger significant beter is in vergelijking met andere soorten stofzuigers. Door het gebrek aan een bak die je mee moet zeulen en een snoer waar je aan vast zit, kun je gemakkelijker gaan en staan waar je maar wilt. Dit vergroot jouw capaciteit om goed schoon te maken. Bovendien zijn vele soorten accu steelstofzuigers voorzien van een geïntegreerde kruimeldief, aan de hand waarvan je nog eenvoudiger kleine plekjes schoonmaakt. Heb je al een snoerloze stofzuiger, kijk dan eens bij de steelstofzuiger accessoires voor bijvoorbeeld extra mondstukken.

Draadloze steelstofzuiger kopen

Een draadloze steelstofzuiger kopen? Steelstofzuigers kunnen draadloos zijn omdat ze gebruik maken van een accu. Deze kan een x aantal minuten mee. De vuistregel is: hoe goedkoper de steelstofzuiger, hoe minder lang de accu mee kan gaan. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar veelal gaan de accu’s van goedkope steelstofzuigers 15 à 30 minuten mee terwijl duurdere varianten 45 à 80 minuten mee kunnen gaan. Zeker bij de duurdere modellen kun je dus wel even door. Sommige duurdere modellen worden bovendien geleverd inclusief twee accu’s, zodat één accu kan opladen terwijl de ander gebruikt wordt voor de steel stofzuiger. Bekijk goed wat de beste steelstofzuiger voor jou is.

Steelstofzuigers: eenvoudig op te bergen

Door het gebrek aan bak, zak en snoer is een steelstofzuiger tevens eenvoudig op te bergen. Het is immers in feite een smalle stang, waardoor je dit type stofzuiger op veel meer plekken kunt plaatsen in vergelijking met andere soorten stofzuigers. Door het lichte gewicht zou je zelf de stofzuiger op een hoge plek kunnen plaatsen. Dit lichte gewicht is tevens een andere factor die van invloed is op de algehele wendbaarheid van het apparaat. De meeste draadloze steelstofzuigers wegen tussen de 2 en 3 kg. Je hoeft dus weinig moeite te doen om het apparaat te dragen.

Wat zijn de nadelen van een steelstofzuiger?

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen verbonden aan een snoerloze steelstofzuiger, zoals het geval is bij ieder type stofzuiger. Ten eerste gaat de accu niet voor eeuwig mee. Waar je bij een stofzuiger met snoer door kan gaan zolang je stroom hebt, heeft een accu een beperkte levensduur. Daarom wordt vaak aangeraden om twee accu’s aan te schaffen, zodat de ene accu kan opladen terwijl de andere accu gebruikt kan worden. Echter kan de oplaadtijd van accu’s soms meerdere uren in beslag nemen. Andere nadelen van een steelstofzuiger zijn dat de zuigkracht over het algemeen minder is en dat het stofreservoir kleiner is.

Snoerloze steelstofzuiger kopen: naar welke kwaliteiten kun je kijken?

Als je bij een webshop zoals bijvoorbeeld CoolBlue of Bol.com op zoek gaat naar een gepaste steel stofzuiger, zijn er een aantal elementen die je in het oog kunt houden. Ten eerste is er het merk. Er zijn vele soorten merken op de markt qua snoerloze steelstofzuigers. Je kunt een draadloze steelstofzuiger kopen van o.a. Bosch, AEG, Dirt Devil, Philips. Misschien heb je wel een voorkeur voor één van deze. Daarnaast kun je kijken naar het vloertype waarvoor de accu stofzuiger geschikt dient te zijn. Harde vloeren, houten vloeren, tapijten (laag- of hoogpolig) en dergelijke. Ook kan er gekeken worden naar de zuigkwaliteit op deze diverse ondergronden.

Schoonmaakresultaat van een draadloze stofzuiger

Tevens kan er gekeken worden naar het schoonmaakresultaat volgens gebruikers van een steel stofzuiger. Zij weten uit ervaring hoe goed deze kan zijn. Aangeraden wordt om nooit voor minder dan een goed schoonmaakresultaat te kiezen. Daarnaast is de accuduur een factor om in de gaten te houden bij het kopen van een steelstofzuiger. Als je graag grote gedeeltes van je woning in één keer schoonmaakt, kun je beter kiezen voor een accu met een langere levensduur. Gewicht is tevens een factor die van belang is tijdens het schoonmaken met een accu stofzuiger. Hoe zwaarder het gewicht, hoe zwaarder jouw taak zal zijn.

Extra functies van een snoerloze stofzuiger

Welke steelstofzuiger kiezen? Sommige consumenten kiezen als snel voor een basic model, maar je kunt ook de extra’s van een draadloze stofzuiger in de gaten houden. Zo zijn er bijvoorbeeld draadloze steelstofzuigers die over een dweilfunctie beschikken, maar er zijn tevens steel stofzuigers die voorzien zijn van een geïntegreerde kruimeldief. Tevens kan er gekeken worden met welke moeilijke omstandigheden een accu steelstofzuiger goed om kan gaan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het opzuigen van stugge dierenharen. Tot slot kun je elementen zoals het geluidsniveau, de capaciteit van het stofreservoir, het type filter en de bouwkwaliteit in het oog houden.

Draadloze steelstofzuiger kopen: Wat zijn de beste steelstofzuiger merken?

Er zijn een aantal merken die er op dit moment uit springen qua steelstofzuigers. Ga je een draadloze steelstofzuiger kopen, dan heb je keuze uit een aantal goede merken. Ten eerste heb je Bosch, specialist in diverse consumentenelektronica. Ook Philips beschikt over een aantal innovatieve steelstofzuigers. Dirt Devil is een goed merk als je liever niet te veel spendeert maar wel wilt beschikken over een goede steelstofzuiger. Dyson staat als merk bekend om innovatieve stofzuigers en ook op het gebied van steel stofzuigers is dit het geval. Tot slot is AEG een aanrader. Wil je snel steelstofzuigers vergelijken, kijk dan eens bij de steelstofzuiger aanbiedingen!