Trotec PAC 3550 PRO mobiele airco

Trotec PAC 3550 PRO mobiele airco

Om te kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat is het mogelijk om gebruik te maken van een mobiele airconditioner. Trotec heeft een breed assortiment aan airco’s, allen veelal gefocust op het voorzien van verkoeling voor de wat kleinere tot klein-gemiddelde ruimtes. De Trotec PAC 3550 PRO is geschikt voor ruimtes tot 45 vierkante meter. Binnen het assortiment van Trotec zijn er weinig varianten die grotere ruimtes kunnen doen afkoelen. Dit klimaatsysteem voor thuis heeft dan ook een koelvermogen van 12000 BTU, tevens een vermogen dat weinig andere Trotec modellen overtreffen. Is de Trotec PAC 3550 PRO een goede keuze?

Trotec PAC 3550 PRO overzicht

Het assortiment van Trotec valt op door een aantal eigenschappen. Ten eerste focust Trotec zich veelal op airco’s voor kleinere ruimtes. Hierin valt deze airconditioner meteen op: het toestel is geschikt voor grotere ruimtes dan de gemiddelde Trotec airco. Tevens valt op hoe ‘slim’ deze airco is. Dankzij de innovatieve techniek wordt er minder stroom verbruikt en bespaar je dus ook geld. Zowel koelen, ontvochtigen als ventileren is mogelijk. Ook is het mogelijk de lucht in huis te ontdoen van viezigheden middels de reinigingsfunctie.

In de doos

 • Trotec PAC 3550 PRO
 • Buis
 • Afstandsbediening

Installatie van de Trotec PAC 3550 PRO

Welke klimatiseringsssysteem je ook koopt, het is sowieso aan te raden om van tevoren goed te checken of je deze zelf mag installeren of niet. In het geval van geavanceerde systemen wordt namelijk vaak aangeraden dit over te laten aan een professional. Bij de Trotec PAC 3550 PRO is dit gelukkig niet het geval. Deze mag je zelf aansluiten en monteren.

Technische specificaties

 • Energielabel: A
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 45 vierkante meter
 • Geluid: 62 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • LED display
 • Inclusief nachtmodus
 • Modi: verkoelen, ontvochtigen, reinigen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Trotec PAC 3550 PRO

Natuurlijk is het nog altijd mogelijk om de Trotec PAC 3550 PRO ouderwets via de bedieningsknoppen op de airco zelf aan te sturen. Hier zet je deze aan of uit, stel je de modi in of de temperatuur. Hier kun je ook allerlei info op het display terug lezen, zoals bijvoorbeeld de huidige temperatuur in de kamer. Van afstand aansturen is tevens een mogelijkheid dankzij de handige afstandsbediening. Voor het verlengen van de levensduur en het garanderen van een optimale werking zal onderhoud gepleegd moeten worden. Ten eerste is het tijdig vervangen van filters een aanrader. Daarnaast kun je van tijd tot tijd een doekje langs de buitenzijde van de airco halen.

Voordelen en nadelen van de Trotec PAC 3550 PRO

Gelet op het assortiment van dit merk, valt meteen op dat de Trotec PAC 3550 PRO geschikt is voor grotere ruimtes dan de gemiddelde Trotec airco. Door de ‘slimme’ technologie wordt er stroom bespaard, en dus ook geld. Het koelvermogen is hoog met een vermogen van 12000 BTU. Je kunt deze Trotec airco van afstand besturen, en alle benodigde info kun je terug lezen op het overzichtelijke LED display. Met dit klimaatbeheersingssysteem is veel mogelijk, denk aan verkoelen, ontvochtigen, reinigen en ventileren. Verwarmen is echter niet mogelijk, wat vooral een gemis is tijdens de winterse maanden. Het energielabel A is goed, maar kan beter. Er zijn zuinigere alternatieven op de markt.

Conclusie Trotec mobiele airco

Als je de ingestelde temperatuur snel wilt bereiken tegen zo weinig mogelijk stroomverbruik, en dat voor ruimtes tot 45 vierkante meter, is deze Trotec mobiele airco een goede optie. Het slimme design, in combinatie met de vernuftige technologie, maakt dit tot een prima alternatief die tevens betaalbaar is. Het enige gemis is de verwarming functie. Voor wie van slimme technieken houdt (bijv. robotstofzuigers met app) is dit een goede keuze als je op zoek bent naar een mobiele airconditioning.