Voor welke steelstofzuiger accessoires ga jij?

Steelstofzuiger accessoires kopen?

De steelstofzuiger is een handig hulpmiddel in het huishouden. Het apparaat is compact, weegt vrijwel niets en kan eenvoudig aan de muur worden gehangen na gebruik. Echter zijn dit niet de enige redenen waarom de steelstofzuiger het eenvoudig maakt om het huis volledig stofvrij te maken. De accessoires die bij de stofzuiger geleverd worden, zorgen voor nog meer mogelijkheden. Het is daarom goed om te bekijken welke accessoires er bijgeleverd kunnen worden, zodat je op basis hiervan de juiste beslissing kunt maken.

Een volledig accessoirepakket

Steelstofzuiger accessoires kopen? - Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 steelstofzuigerBij een steelstofzuiger bestaat het accessoirepakket voornamelijk uit de verschillende borstels die meegeleverd worden. Bij veel steelstofzuigers worden alleen standaard borstels meegeleverd. Dit houdt in dat er vaak een turboborstel is en een normale borstel. Als je verder gaat kijken naar de verschillende modellen, dan kom je er ook achter dat bij diverse snoerloze stofzuigers nog veel meer mondstukken bijgeleverd worden. Door het uitgebreide pakket kun je het gehele huis stofvrij maken en zelfs bij de meest lastige plekken komen, zonder dat je hier andere apparaten of hulpmiddelen voor nodig hebt.

De turbo-borstel als opzetstuk

Zo is de mini-turboborstel een van de steelstofzuiger accessoires die bijgeleverd kan worden. In tegenstelling tot de gewone turboborstel is deze een stuk kleiner, waardoor er ook op andere plaatsen gezogen kan worden. Deze turboborstel is voornamelijk goed om het vuil bij hoogpolige tapijten weg te zuigen. De enorme kracht van deze borstel zorgt ervoor dat de kruimels geen kans krijgen om in het tapijt te blijven hangen en dat ook dierenharen eenvoudiger opgezogen worden. Als je een steel stofzuiger op het oog hebt, is het altijd goed om te kijken of er een turboborstel meegeleverd wordt of dat je deze nog apart aan moet schaffen voor je eigen stofzuiger.

Kleine opzetborstels voor extra gemakken

Ook zijn er verschillende kleine opzetborstels die bijgeleverd of mee besteld kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kierenborstel. Deze kierenborstel kan tot in de kleinste spleten en kieren komen, waardoor ook hier het stof weggehaald kan worden. Dit kan van pas komen als je je meubels niet goed weg kunt schuiven. Zo kun je toch overal achter komen, zonder dat je met ander apparatuur aan de slag hoeft te gaan. Ook de meubelborstel is een voorbeeld. Deze meubelborstel zorgt ervoor dat de meubelstukken niet beschadigd, maar dat wel al het stof verwijderd kan worden.

Een borstel voor houten vloeren

De parketborstel kan je helpen om een houten vloer te kunnen stofzuigen zonder dat er krassen achterblijven. Een houten vloer is kwetsbaar, waardoor lang niet alle borstels geschikt zijn om al het vuil van de grond te halen. Een parketborstel is zachter, wat ervoor zorgt dat deze makkelijker over de vloer gaat en hierbij niet kapotgaat. Zo heb je niet alleen een schone vloer, maar ook eentje die veel langer mee gaat. Het zou immers zonde zijn als de vloer beschadigd raakt door een stofzuiger als dit eenvoudig voorkomen kan worden met de juiste accessoires. Bekijk daarom altijd of deze meegeleverd wordt of dat je deze steelstofzuiger accessoires apart aan moet schaffen.