Kruimeldief kopen?

Misschien ken je wel compacte stofzuigers, maar wat is een kruimeldief nu precies en waarom zou je een kruimeldief kopen en wat zijn de voordelen van een kruimeldief? Een kruimeldief of kruimelzuiger is een kleine oplaadbare stofzuiger, waarmee voornamelijk kruimels en stof opgezogen kunnen worden. Als er klein afval op de grond is gevallen, haal je dit eenvoudig weer weg. Het apparaat werkt hiervoor op basis van een accu, welke je op moet laden na gebruik. Hiervoor wordt altijd een oplaadstation meegeleverd. Dit basisstation gebruik je daarom niet alleen om de kruimeldief op te hangen na gebruik, maar het zorgt er ook voor dat je het apparaat direct weer kunt gebruiken wanneer dit nodig is.

Hoe werkt een kruimeldief?

Wat is een kruimeldief? - AEG HX6-10SWEen kruimeldief bestaat uit veel verschillende onderdelen die met elkaar samenwerken om een goed eindresultaat neer te zetten. Zo heb je het apparaat zelf, waar de knoppen op te vinden zijn. Dit is voornamelijk een aan- en uitknop. Ook zie je hier een lampje op zitten die aangeeft of er nog voldoende batterij is om de werkzaamheden uit te voeren. Zodra het apparaat aanstaat, gaat het vuil via de smalle opening aan de voorkant van het apparaat naar binnen en komt het in het opvangreservoir terecht.

Dit opvangreservoir is bedoeld voor het stof en de kruimels. Je moet er wel voor zorgen dat deze geleegd wordt na gebruik. Zo voorkom je dat het stof weer terug de ruimte in geblazen wordt of dat de kruimeldief geen prestaties meer kan leveren. Tevens moet je ervoor zorgen dat de accu steeds weer opgeladen wordt. De accu wordt opgeladen dankzij het oplaadstation. Dit geeft jou ook gelijk alle gebruiksgemakken, omdat er geen snoer bij komt kijken. Je loopt hierdoor eenvoudig met het apparaat door het huis om de kleine deeltjes op te zuigen. Kruimeldief nadelen zijn er bijna niet.

Welke kruimeldief kopen?

De soorten kruimelzuigers kenmerken zich voornamelijk bij de accu. Er bestaan namelijk meerdere soorten accu’s waarmee de kruimeldief werkt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar een apparaat met een Li-ion accu. Dit is de beste accu die er is en heeft veel capaciteit. Daarbij is het direct de lichtste accu die er is, waardoor het apparaat automatisch ook veel lichter aanvoelt. Als je deze aanschaft, moet je wel rekening houden met een hogere prijs.

Andere accu’s zijn de Ni-Cad en Ni-MH. De Ni-Cad is de goedkoopste accu en vind je bij veel kruimeldieven terug. Je mag deze accu alleen opladen wanneer deze helemaal leeg is, omdat je anders veel schade aan kunt richten. De accu onthoudt wel de status van het opladen, waardoor er veel capaciteit verloren gaat. De Ni-MH is de hybride variant. Deze levert betere prestaties dan eerdergenoemde, maar zal ook veel capaciteit verliezen als hij helemaal opgebruikt wordt. Je moet hier dus wel goed naar kijken voordat je een van de soorten aanschaft.

Wat zijn de beste kruimeldief merken?

Ben je op zoek naar een nieuwe handstofzuiger om klein vuil op te zuigen, dan kom je verschillende merken en modellen tegen. Gelukkig zijn de beste kruimeldieven die op de markt zijn allen prima te gebruiken voor de doeleinden waarvoor deze gemaakt zijn. Maar wat zijn nu goede kruimeldief merken?

Waarvoor is een kruimeldief geschikt?

Een kruimeldief is voornamelijk geschikt voor het opzuigen van stof, kruimels en klein afval. Deze zullen door de sleuf passen, waarna het kan worden opgevangen in het opvangreservoir. Het is daarom ook een goed apparaat om in huis te hebben wanneer je even snel ergens langs wilt gaan of geknoeid hebt tijdens het eten. Daarom zal de kruimeldief ook voornamelijk in de buurt van de keuken of de bank gebruikt worden. Hier vallen immers de meeste kruimels, welke moeiteloos opgezogen worden door het apparaat. De kruimelzuiger kan helaas geen groter afval opzuigen. Je kunt het apparaat daarom niet ter vervanging van een stofzuiger gebruiken. Je zult daarom altijd meerdere aankopen moeten doen om te genieten van een opgeruimd en schoon huis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kruimeldief

Voordat je een kruimeldief kopen gaat zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste is jouw eigen budget. Er bestaan veel soorten en merken kruimeldieven, die allemaal een andere prijs met zich meebrengen. Op basis van de accu en andere specificaties zal er daarom altijd een ander prijskaartje aan hangen. Als je op voorhand al bekijkt hoeveel je maximaal te besteden hebt aan de kruimeldief kun je ook gerichter gaan zoeken in het assortiment. Dit helpt jou ook om niet meer geld uit te geven dan je daadwerkelijk uit kunt geven. Er zijn overigens genoeg goedkope kruimeldieven te vinden.

Daarnaast zijn de specificaties van een kruimelzuiger belangrijk. Deze specificaties geven aan voor welke woningen het apparaat geschikt is en hoelang je ermee zou kunnen doen. Je kunt van tevoren al een lijstje maken met de belangrijke kenmerken, zodat je een betere vergelijking kunt gaan maken tussen de verschillende modellen. Hierdoor sluit het apparaat ook altijd aan jouw wensen aan en kun je alleen nog maar genieten van een opgeruimd huis. In combinatie met de prijs van de kruimeldief heb je hierdoor te allen tijde een apparaat die bij jou past en waarmee je jarenlang vooruit zou kunnen. Zorg er daarom voor dat je geen kenmerken over gaat slaan bij jouw zoektocht. Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kijk je bij onze kruimelzuiger FAQ.